OBVESTILA

 

 

 

 

 

 

 

Prisrčen pozdrav novima članoma naše župnijske skupnosti: gospe in gospodu Založnik, do začetka letošnjega februarja ljubljančanoma, odslej pa, po milosti božji, polzelanoma, oz. ločičanoma. Res se v zadnjih letih v breški in ločiški gmajni naseljuje mnogo novih družin in posameznikov. Vseh smo veseli. V primeru gospoda Antona, ki ga gledamo danes v liturgični obleki ob našem oltarju pa še prav posebej, saj s tem naša župnija, dekanija in celjska škofija dobiva nov duhovni poklic – služabnika oltarja v službi stalnega diakona. 7. 11. 2004 je v ljubljanski stolnici izgovoril svoj »da« Gospodu in bil posvečen. Doslej je deloval v župniji Marijinega oznanjenja v Ljubljani. Zdaj pa ga je božja previdnost naklonila nam. Res sem vesel, da je tako. Očitno Bog odgovarja na prošnje molitvene skupine, ki ob četrtkih prosi za duhovne poklice … V škofovem in lastnem imenu, gotovo pa tudi v imenu vseh vas, mu izrekam iskreno dobrodošlico. Želim, da bi se v župniji sv. Marjete dobro počutil, da bi v pastoralnih zadevah znala vzorno sodelovati in bi se za duhovni blagor občestva v vsem dobro ujemala. G. Anton – diakon – še enkrat: dobrodošel!

… Po maši mu boste lahko roko stisnili tudi vi. Od slovesnosti posvečenja mu je namreč ostalo še nekaj spominskih podobic, ki vam jih bo podelil.     

 

 

 

Danes ob 14.30 bo v župnijski cerkvi Marije Pomočnice, na Rakovniku v Ljubljani, maša in srečanje otroških pevskih zborov. Sodelovali bodo tudi naši »Cekinčki«.

 

 

 

V torek, 6. februarja ob 19.00 bo v Domu sv. Jožefa v Celju predavanje dr. Zvoneta Berganta: "Kdo si, Evropa?"

 

 

 

V sredo, 7. februarja ob 18. uri bo v Kulturnem domu na Polzeli proslava ob kulturnem prazniku. Osrednji gost bo pesnik Tone Kuntner, slavnostni govornik pa skladatelj, prof. Ivan Florjanc.

 

 

 

V petek, 9. 2. 2007 ob 9. in 15. uri ter v soboto, 10. 2. 2007 ob 9. uri,  bodo v Škofijski avli na Slomškovem trgu 20, v Mariboru potekali nformativni dnevi Škofijske gimnazije A. M. Slomška. 

 

 

 

V soboto, 10. 2. 2007 ob 09.00 se bo pri Svetem Duhu v Celju pričelo izobraževanje za prostovoljce Karitas: "Karitas in Sveto pismo".

 

 

 

Na praznik Lurške Matere božje, 11. februarja 2007 bomo obhajali 15. svetovni dan bolnikov s po-sebno pozornostjo do neozdravljivo bolnih in umirajočih. Na ta dan bo v kapeli celjske bolnišnice ob 19.00 uri sveta maša. Somaševanje bo vodil celjski opat Marjan Jezernik. K sveti maši so lepo vabljeni bolniki, ki so na zdravljenju v bolnišnici, njihovi domači, sorodniki, prijatelji in zaposleni v bolnišnici.

 

V celjski bolnišnici je redna sveta maša vsako nedeljo, vsako sredo in praznik ob 19.00 uri.

 

 

 

Menjava valute je očitno naredila nekaj zmešnjave pri darovih, ki jih okrog Novega leta darujete pod rubriko 'stolnina' za ogrevanje in urejanje cerkvenih prostorov. Glede na lansko situacijo kar 76 posameznikov oz. družin letos tega še ni storila. Sporočam, da akcija ni zaključena. Še vedno ste dobrodošli, da se pridružite 135-tim, ki so že darovali.

 

 

 

 

 

 

 

 

DUHOVNE VAJE

 

 

Od srede 7. do nedelje 11. februarja počitniško duhovno-smučarski dnevi za študente v Logu pod Mangartom. Priložnost zate, da se odpočiješ od izpitov, navežeš nova prijateljstva, si nabereš telesno kondicijo z bivanjem v naravi (smučanje na Kaninu, sankanje, pohodništvo, ogledovanje ledenih slapov) in se duhovno osvežiš v pogovorih in meditacijah. Cena bivanja v Škofijskem domu v Logu pod Mangartom je 10 EUR/dan, cena smučarske vozovnice za študente na visokogorskem smučišču Kanin pa 5 EUR/dan. Prijave in informacije: 041/352-696, tomaz.mikus@rkc.si .

 

 

 

V četrtek, 08. februarja ob 18.00 se v Logarski dolini v Domu duhovnih vaj sester Družine Kristusa Odrešeni-ka pričnejo osebno vodene duhovne vaje v tišini (do torka, 13.02.2007 po kosilu). Inf.: 031/264-049.

 

 

 

V četrtek, 08. februarja ob 18.00 se v Stični v Cistercijanski opatiji pričnejo duhovne vaje za zakonske pare - z otroškim varstvom (do ned., 11.02.2007 do 13.00). 02/3312-951, vital.vider@rkc.si.

 

 

 

 

 

 

 

 

NAMENI APOSTOLATA MOLITVE

 

 

 

 

FEBRUAR:

 

Splošni:  Da bi zemeljske dobrine, ki jih je Bog podaril vsem ljudem, uporabljali modro in po merilih pra-vičnosti in solidarnosti.

 

Misijonski:  Da bi v boju proti boleznim in hudim epidemijam v tretjem svetu v duhu solidarnosti vedno bolj velikodušno sodelovale vlade vseh držav.

 

Slovenski:  Da bi nam Bog dal novinarjev in kulturnikov, ki bi svoje delo uravnavali po evangeljskih vred-notah.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ROMANJE 

 

 

Pastoralna služba mariborske Metropolije in romarska agencija Aritours vabita na 12. tradicionalno postno romanje – letos na Tirolsko:

 

 

 

INNSBRUCK - BRIXEN - STAMS - MILLSTATT

 

 duhovno vodstvo:  metropolit dr. Franc Kramberger

 

 

 

v  23. do 24. marec 2007           

 

 

CENA:  109 €   (26.120 SIT)                                                                                              

 

Način plačila: 50 € ob prijavi, ostalo do 14 dni pred odhodom

 

Prijave: Župnijski urad Polzela ali agencija Aritoursčimprej.

 

 

ROMANJE 

 

 

Župnija Polzela in romarska agencija Aritours vas vabita na romanje:

 

 

 

LURD, FATIMA, SANTIAGO DE COMPOSTELA

 

Francija, Španija, Portugalska

 

 

v - Q   11. do 18. junij           

 

CENA:  747 €   (179.000 SIT)                                      

 

V ceno je vključeno:  prevoz po programu z visokoturističnim avtobusom (klima, video, hladilnik), letalski prevoz na relaciji Lizbona – Ljubljana, avtobusni prevoz z letališča Brnik, cestnine in parkirnine, 2 x polni penzion, 5 x polpenzion (zajtrk, večerja) v dobrih hotelih turistične kategorije (dvoposteljne sobe, TWC), vse vstopnine, vodstvo, organizacija, nezgodno zavarovanje in ddv.

 

Prijave: čimprej v našem župnišču.

 

Duhovni vodja: Jože Kovačec, žpk.