OBVESTILA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ta teden bo spet redni verouk za vse skupine veroučencev.

 

 

 

V sredo zjutraj od 6.30 bo v cerkvi križev pot. Pridite! Sodelujte!

 

 

 

Četrtek je prvi v mesecu. Po maši bo molitev za duhovne poklice. Pridružite se tudi novi molivci!

 

 

 

Petek je prvi v mesecu. Pol ure pred mašo (17.30) češčenje SRT in Srca Jezusovega. Molili bomo križev pot in prejeli blagoslov z Najsvetejšim.

 

 

 

Prihodnja nedelja je kvatrna, zato bo po običaju mašna nabirka oddana na škofijo za vzdrževanje bogoslovja in bogoslovcev. Bodimo darežljivi!

 

 

 

V torek, 27. februarja ob 18.30 bo v Dominikovem domu v Petrovčah predaval mariborski pomožni škof, dr. Jožef Smej. Tema predavanja bo »S srcem do sv. pisma«.

 

 

 

V sredo, 28. februarja ob 18.30 se bo v Domu sv. Jožefa v Celju pričel prvi Večer za zakonce. Vsako drugo in četrto sredo v mesecu se jih bo zvrstilo še osem. Vabljeni!

 

 

 

 

Dekanijska karitas Petrovče tudi letos pripravlja dobrodelni koncert »Z roko v roki«, ki bo v ponedeljek, 5. 3. 2007 ob 19.30 v telovadnici osnovne šole Žalec. Nastopajoče najdete na plakatu v oglasni deski. Dekanijska karitas bi na ta način rada pridobila nekaj sredstev za pomoč socialno ogroženim ljudem na območju župnij dekanije Žalec. Vstopnice dobite v zakristiji ali v župnišču. Cena:  8 €.

 

 

 

 

 

 

 

 

NAMENI APOSTOLATA MOLITVE

 

 

MAREC:

 

Splošni:  Da bi Božji besedi bolj in bolj prisluhnili, jo premišljevali in po njej živeli.

 

Misijonski:  Da bi bila vzgoja katehistov, animatorjev in laikov, ki se bodo posvetili oznanjevanju evangelija, stalna skrb odgovornih v mladih Cerkvah.

 

Slovenski:  Da bi se zavedali, da se brez molitve in posta ne moremo uspešno spopadati z zlom v nas in krog nas.

 

 

 

 

 

 

 

ROMANJE 

 

 

Župnija Polzela in romarska agencija Aritours vas vabita na romanje:

 

 

 

LURD, FATIMA, SANTIAGO DE COMPOSTELA

 

Francija, Španija, Portugalska

 

 

v - Q   11. do 18. junij           

 

CENA:  747 €   (179.000 SIT)                                      

 

V ceno je vključeno:  prevoz po programu z visokoturističnim avtobusom (klima, video, hladilnik), letalski prevoz na relaciji Lizbona – Ljubljana, avtobusni prevoz z letališča Brnik, cestnine in parkirnine, 2 x polni penzion, 5 x polpenzion (zajtrk, večerja) v dobrih hotelih turistične kategorije (dvoposteljne sobe, TWC), vse vstopnine, vodstvo, organizacija, nezgodno zavarovanje in ddv.

 

Prijave: čimprej v našem župnišču.

 

Duhovni vodja: Jože Kovačec, žpk.