OBVESTILA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dekanijska karitas Petrovče tudi letos pripravlja dobrodelni koncert »Z roko v roki«, ki bo jutri, v poned., 5. 3. 2007 ob 19.30 v telovadnici osnovne šole Žalec. Nastopajoče najdete na plakatu v oglasni deski. Dekanijska karitas bi na ta način rada pridobila nekaj sredstev za pomoč socialno ogroženim ljudem na območju župnij dekanije Žalec. Vstopnice dobite v zakristiji ali v župnišču. Cena:  8 €.

 

 

 

V sredo ob 6.30 in v petek ob 17.30 ste vabljeni h križevemu potu.

 

 

 

V četrtek, 8. marca po maši bo srečanje staršev otrok od 1. do 3. raz.

 

 

 

V petek, 9. marca po križevem potu in maši bo srečanje staršev otrok od 4. do 9. razreda.

 

 

 

V dogovoru z metropolitanskim sodiščem v Mariboru bo od 1. marca 2007 tudi v Celju na Škofijskem ordinariatu možnost pogovora in svetovanja glede postopka za ugotovitev ničnosti zakona. Tistim zakoncem, katerih zakon je prišel v krizo in menijo, da ni bil veljavno sklenjen, želi Cerkev pomagati, da uredijo svoje življenje. Pisarna na škofiji Celje bo v ta namen odprta vsak torek od 14. do 16. ure. Interesenti naj se prej najavijo po tel. 0590/80-600 ali 0590/80-601.

 

 

 

Katoliško gibanje ZAKONCI ZA KRISTUSA vabi zakonce, pare, fante in dekleta od 21. leta dalje in vse tiste, ki ste željni duhovne prenove, na seminar z naslovom Krščansko življenje, ki bo od 9. do 11. marca na Brezjah.  Več informacij pa po telefonu 04/2323-116.

 

 

 

V soboto, 10. marca je smrtni dan nekdanjega polzelskega župnija g. Adolfa Volasko.

 

 

 

HD Polzela vabi na strokovno predavanje »Kolobarjenje v zelenjavnem vrtu«, ki bo v torek, 6. marca ob 17. uri v veliki dvorani Kulturnega doma na Polzeli. Predavala bo ga. Miša Pušenjak.

 

 

 

 

Nagradni natečaj »Moč žive Besede«.

 

Zavod sv. Ignacija v sodelovanju s Slovensko škofovsko konferenco, Slovenskim bibličnim gibanjem, z Društvom katoliških pedagogov Slovenije in revijo Vzgoja vabi k sodelovanju vrtce, šole, zavode, župnije, družine … Udeleženci bodo razvrščeni v 7 kategorij:

1.  Predšolski otroci

2.  Učenci I. triade osnovne šole

3.  Učenci II. triade osnovne šole

4.  Učenci III. triade osnovne šole

5.  Otroci in mladi s posebnimi pot.

6.  Dijaki (strokovne šole, gimnazije)

7.  Študentje.

 

a) Likovni natečaj:  Posameznik lahko ustvarja v kateri koli likovni tehniki na temo, ki je predpisana za določeno starostno obdobje …

 

b) Literarni natečaj: Za literarno ustvarjanje se lahko izbere kateri koli svetopisemski odlomek ali izkušnjo ob Božji besedi.  Izdelek je lahko pesem ali proza.

 

Izdelke oddate do 30. aprila 2007 na naslov: Zavod svetega Ignacija, Zrinjskega cesta 9, Ljubljana.

 

Izdelku priložite izpolnjen obrazec s podatki o avtorju in izdelku, ki ga najdete na spletni strani Duhov. središča: www.rkc.si/jozef.

 

Izbrani izdelki bodo predstavljeni na razstavi,  v cerkvi sv. Jožefa v Ljubljani, od 5. junija do 31. julija 2007. Razstava bo spremljevalni dogodek svetovnega kongresa največjih raziskovalcev Svetega pisma danes www.iosot2007.si). Najboljši izdelki bodo nagrajeni.

 

Informacije: Sonja Pungertnik, po tel.: 01/32-20-77 ali po e-pošti: sonja.pungertnik@guest.arnes.si.

 

 

 

 

 

 

 

ROMANJE 

 

 

Župnija Polzela in romarska agencija Aritours vas vabita na romanje:

 

 

 

LURD, FATIMA, SANTIAGO DE COMPOSTELA

 

Francija, Španija, Portugalska

 

 

v - Q   11. do 18. junij           

 

CENA:  747 €   (179.000 SIT)                                      

 

V ceno je vključeno:  prevoz po programu z visokoturističnim avtobusom (klima, video, hladilnik), letalski prevoz na relaciji Lizbona – Ljubljana, avtobusni prevoz z letališča Brnik, cestnine in parkirnine, 2 x polni penzion, 5 x polpenzion (zajtrk, večerja) v dobrih hotelih turistične kategorije (dvoposteljne sobe, TWC), vse vstopnine, vodstvo, organizacija, nezgodno zavarovanje in ddv.

 

Prijave: čimprej v našem župnišču.

 

Duhovni vodja: Jože Kovačec, žpk.