OBVESTILA

 

 

 

 

 

 

 

 

Verouka ta teden ni. Vsi otroci pa ste vabljeni k obredom velikega tedna.

 

 

 

V ponedeljek, 02.04.2007 ob 19. uri seja ŽPS.

 

 

 

VELIKONOČNO TRIDNEVJE - Pomemben del velikega tedna. To so trije dnevi pred veliko nočjo, od katerih ima vsak svojo pomembno vlogo v velikonočni skrivnosti.

 

Veliki četrtek: Na ta dan se spominjamo zadnje večerje, ki jo je Jezus obhajal s svojimi učenci. Hkrati pa je to tudi rojstni dan zakramenta evharistije in zakramenta mašniškega posvečenja. Dopoldne ob 9. uri bo prvič v Celju, v stolnici, krizmena maša. Slovesna maša v župniji pa bo ob 19. uri.

 

Veliki petek: Dan je že v najstarejši dobi kristjanom pomenil sv. 'dan žalovanja'. To je dan, ko Bog 'svojemu lastnemu sinu ni prizanesel,  marveč ga je za vse dal v smrt'. Veliki petek je edini dan, ko ni daritve sv. maše, kajti ta dan večni duhovnik Jezus Kristus na oltarju križa daruje Bogu daritev življenja. Pri obredih zato še posebej počastimo Jezusa na križu. Ob 15. uri bo na Gori Oljki pobožnost križevega pota. Letos bo poudarek na tekstih vzetih iz Svetega pisma. Obredi v župnijski cerkvi pa se bodo pričeli ob 19. uri.

 

Velika sobota: To je dan, ko se spominjamo dneva, Jezusovega počitka v grobu. Verniki se zbirajo pri božjem grobu k molitvam. Zjutraj ob 7. uri bo v stari cerkvi izpostavljeno Najsvetejše, pred cerkvijo pa blagoslov ognja in prižiganje lesnih gob ob njem. Na ta dan je tudi blagoslov velikonočnih jedil, ki simbolično pomenijo Kristusovo trpljenje, in je bližnja priprava na slovesno praznovanje velike noči. Blagoslavljanja bodo ob 11., 14., 15., 16., 17. uri. Obred blagoslavljanja združite vsekakor tudi z obiskom božjega groba in molitvijo.  Bogoslužje ob 20. uri.

 

 

 

Velika noč: Dan Jezusovega vstajenja – največji praznik. Ob 6. uri slovesna procesija. Sv. maše ob 6.30, 9.00, 10.30.

 

 

 

Nabirka za škofijo v nedeljo, 25. 03. je bila uspešna. Običajno nedeljsko nabirko smo presegli za 8 x (2.400 €). Hvala!

 

 

 

Vsem, ki ste to soboto na sejmu kupili butarice, se v imenu Župnijske karitas najlepše zahvaljujem. Vsem, ki ste to nedeljo pred cerkvijo prispevali dar za oljčne vejice pa se lepo  zahvaljujem v imenu Don Boskovega centra Celje.

 

 

 

KUD Polzela in Gledališče pod kozolcem, Šmartno ob Paki, vabita v nedeljo, 1. aprila 2007 ob 17. uri v Kulturni dom na Polzelo, k ogledu komedije Toneta Partljiča: »Slikar v Martinovi vasi«.

 

 

 

 

 

 

 

 

ROMANJE 

 

 

Župnija Polzela in romarska agencija Aritours vas vabita na romanje:

 

 

 

LURD, FATIMA, SANTIAGO DE COMPOSTELA

 

Francija, Španija, Portugalska

 

 

v - Q   11. do 18. junij           

 

CENA:  747 €   (179.000 SIT)                                      

 

V ceno je vključeno:  prevoz po programu z visokoturističnim avtobusom (klima, video, hladilnik), letalski prevoz na relaciji Lizbona – Ljubljana, avtobusni prevoz z letališča Brnik, cestnine in parkirnine, 2 x polni penzion, 5 x polpenzion (zajtrk, večerja) v dobrih hotelih turistične kategorije (dvoposteljne sobe, TWC), vse vstopnine, vodstvo, organizacija, nezgodno zavarovanje in ddv.

 

Prijave: čimprej v našem župnišču.

 

Duhovni vodja: Jože Kovačec, žpk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V dogovoru z metropolitanskim sodiščem v Mariboru bo od 1. marca 2007 tudi v Celju na Škofijskem ordinariatu možnost pogovora in svetovanja glede postopka za ugotovitev ničnosti zakona. Tistim zakoncem, katerih zakon je prišel v krizo in menijo, da ni bil veljavno sklenjen, želi Cerkev pomagati, da uredijo svoje življenje. Pisarna na škofiji Celje bo v ta namen odprta vsak torek od 14. do 16. ure. Interesenti naj se prej najavijo po tel. 0590/80-600 ali 0590/80-601.

 

 

 

 

Večeri za starše - Dom sv. Jožef, Celje - ob 18,30

 

 

   07. marec:   Biti odgovorna oče in mama

   21. marec:   Kako in kdaj otroku postaviti meje?

   04. april:      Vzgoja v enostarševski družini

   18. april:      Otrok - odvisnost in samomor

   16. maj:       Če je otrok preveč pred TV, računalnikom

   06. junij:      Ko je otroku 'vseeno' ali se zapre v molk

   20. junij:      Kako se pogovarjati o spolnosti?

 

Večeri za zakonce - Dom sv. Jožef, Celje - ob 18,30

 

 

   28. februar: Ko v odnosu 'zaškriplje'

   14. marec:   Čustvena hladnost v zakonu

   28. marec:   Prepir in  odpuščanje

   11. april:      Strah in nezaupanje

   25. april:      Čustveno nasilje v zakonu

   09. maj:       Zakaj mož noče na dopust?

   23. maj:       Tašča, tast, zet in snaha

   13. junij:      Mož se noče pogovarjati

   27. junij:      Kaj je dober zakonski odnos?

 

 

 

 

Nagradni natečaj »Moč žive Besede«.

 

Zavod sv. Ignacija v sodelovanju s Slovensko škofovsko konferenco, Slovenskim bibličnim gibanjem, z Društvom katoliških pedagogov Slovenije in revijo Vzgoja vabi k sodelovanju vrtce, šole, zavode, župnije, družine … Udeleženci bodo razvrščeni v 7 kategorij:

1.  Predšolski otroci

2.  Učenci I. triade osnovne šole

3.  Učenci II. triade osnovne šole

4.  Učenci III. triade osnovne šole

5.  Otroci in mladi s posebnimi pot.

6.  Dijaki (strokovne šole, gimnazije)

7.  Študentje.

 

a) Likovni natečaj:  Posameznik lahko ustvarja v kateri koli likovni tehniki na temo, ki je predpisana za določeno starostno obdobje …

 

b) Literarni natečaj: Za literarno ustvarjanje se lahko izbere kateri koli svetopisemski odlomek ali izkušnjo ob Božji besedi.  Izdelek je lahko pesem ali proza.

 

Izdelke oddate do 30. aprila 2007 na naslov: Zavod svetega Ignacija, Zrinjskega cesta 9, Ljubljana.

 

Izdelku priložite izpolnjen obrazec s podatki o avtorju in izdelku, ki ga najdete na spletni strani Duhov. središča: www.rkc.si/jozef.

 

Izbrani izdelki bodo predstavljeni na razstavi,  v cerkvi sv. Jožefa v Ljubljani, od 5. junija do 31. julija 2007. Razstava bo spremljevalni dogodek svetovnega kongresa največjih raziskovalcev Svetega pisma danes www.iosot2007.si). Najboljši izdelki bodo nagrajeni.

 

Informacije: Sonja Pungertnik, po tel.: 01/32-20-77 ali po e-pošti: sonja.pungertnik@guest.arnes.si.