OBVESTILA

 

 

 

 

 

 

 

 

Ta teden spet redni verouk za vse veroučne skupine.

 

 

 

Darovalci lesa za obnovo ostrešja na cerkvi sv. Križa na Gori Oljki. * Veliki vrh: Roman Kolar, Andrej Lesnjak, Zvone Likeb, Stanko Dobnik, Miran Srebotnik;  * Lokovica: Ivan Cevzar, Viktor Glavnik;  * Dobrič: Jože Ježovnik, Henrik Pižorn. Vsem najlepša hvala!

 

 

 

Hvala vsem, ki so pripravili in sodelovali na župnijskem kvizu 2007. Čestitke zmagovalcem - študentom!

 

 

 

V soboto, 21. aprila ob 15. uri bo v prostorih pod cerkvijo prvo letošnje srečanje animatorjev kot priprava na 'Oratorij 2007'.   

 

 

 

V sredo, 18. aprila ob 18. uri, bo v mali dvorani Kulturnega doma na Polzeli okrogla miza z naslovom: »Vpliv fitofarmacevtskih sredstev na okolje.

 

 

 

Po novem Zakonu o dohodnini lahko pol odstotka Vaše dohodnine namenite kakšni ustanovi. Na zadnji strani dohodninske napovedi spodaj vpišete odgovarjajočo davčno številko. Predlogi: Škofija Celje: 13224395; Slovenska karitas: 20210795; Skavti: 6611066; Unicef: 94359024

 

 

Dne 30. aprila 2000 je papež Janez Pavel II. za svetnico razglasil sestro Faustino Kowalsko (1905-1938). V nagovoru je ponovil naročilo, ki ga je bila prejela od Jezusa: »Hči, povej, da sem ljubezen in poosebljeno us-miljenje.«  Ko je papež belo nedeljo razglasil za nedeljo božjega usmil-jenja, je to imelo smisel globokega simboličnega dejanja za preteklo stoletje. Nobeno stoletje doslej ni življenja tako zelo spremenilo v smrt kakor preteklo. Nobeno stoletje ni tako zelo potrebovalo božjega usmil-jenja. Razglasitev nedelje božjega usmiljenja moramo zato razumeti kot prošnjo in zahvalo. Kot zahvalo: ker Bog v darovanju svojih milosti ne postavlja meja in milosti deli do mere usmiljenja. Kot prošnjo: da bi kljub sprevrženosti človeška srca po božjem usmiljenju in odpuščanju stopala na pot Resnice.

 

 

 

 

ROMANJE 

 

 

Župnija Polzela in romarska agencija Aritours vas vabita na romanje:

 

 

 

LURD, FATIMA, SANTIAGO DE COMPOSTELA

 

Francija, Španija, Portugalska

 

 

v - Q   11. do 18. junij           

 

CENA:  747 €   (179.000 SIT)                                      

 

V ceno je vključeno:  prevoz po programu z visokoturističnim avtobusom (klima, video, hladilnik), letalski prevoz na relaciji Lizbona – Ljubljana, avtobusni prevoz z letališča Brnik, cestnine in parkirnine, 2 x polni penzion, 5 x polpenzion (zajtrk, večerja) v dobrih hotelih turistične kategorije (dvoposteljne sobe, TWC), vse vstopnine, vodstvo, organizacija, nezgodno zavarovanje in ddv.

 

Prijave: čimprej v našem župnišču.

 

Duhovni vodja: Jože Kovačec, žpk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V dogovoru z metropolitanskim sodiščem v Mariboru bo od 1. marca 2007 tudi v Celju na Škofijskem ordinariatu možnost pogovora in svetovanja glede postopka za ugotovitev ničnosti zakona. Tistim zakoncem, katerih zakon je prišel v krizo in menijo, da ni bil veljavno sklenjen, želi Cerkev pomagati, da uredijo svoje življenje. Pisarna na škofiji Celje bo v ta namen odprta vsak torek od 14. do 16. ure. Interesenti naj se prej najavijo po tel. 0590/80-600 ali 0590/80-601.

 

 

 

 

Večeri za starše - Dom sv. Jožef, Celje - ob 18,30

 

 

   07. marec:   Biti odgovorna oče in mama

   21. marec:   Kako in kdaj otroku postaviti meje?

   04. april:      Vzgoja v enostarševski družini

   18. april:      Otrok - odvisnost in samomor

   16. maj:       Če je otrok preveč pred TV, računalnikom

   06. junij:      Ko je otroku 'vseeno' ali se zapre v molk

   20. junij:      Kako se pogovarjati o spolnosti?

 

Večeri za zakonce - Dom sv. Jožef, Celje - ob 18,30

 

 

   28. februar: Ko v odnosu 'zaškriplje'

   14. marec:   Čustvena hladnost v zakonu

   28. marec:   Prepir in  odpuščanje

   11. april:      Strah in nezaupanje

   25. april:      Čustveno nasilje v zakonu

   09. maj:       Zakaj mož noče na dopust?

   23. maj:       Tašča, tast, zet in snaha

   13. junij:      Mož se noče pogovarjati

   27. junij:      Kaj je dober zakonski odnos?

 

 

 

 

Nagradni natečaj »Moč žive Besede«.

 

Zavod sv. Ignacija v sodelovanju s Slovensko škofovsko konferenco, Slovenskim bibličnim gibanjem, z Društvom katoliških pedagogov Slovenije in revijo Vzgoja vabi k sodelovanju vrtce, šole, zavode, župnije, družine … Udeleženci bodo razvrščeni v 7 kategorij:

1.  Predšolski otroci

2.  Učenci I. triade osnovne šole

3.  Učenci II. triade osnovne šole

4.  Učenci III. triade osnovne šole

5.  Otroci in mladi s posebnimi pot.

6.  Dijaki (strokovne šole, gimnazije)

7.  Študentje.

 

a) Likovni natečaj:  Posameznik lahko ustvarja v kateri koli likovni tehniki na temo, ki je predpisana za določeno starostno obdobje …

 

b) Literarni natečaj: Za literarno ustvarjanje se lahko izbere kateri koli svetopisemski odlomek ali izkušnjo ob Božji besedi.  Izdelek je lahko pesem ali proza.

 

Izdelke oddate do 30. aprila 2007 na naslov: Zavod svetega Ignacija, Zrinjskega cesta 9, Ljubljana.

 

Izdelku priložite izpolnjen obrazec s podatki o avtorju in izdelku, ki ga najdete na spletni strani Duhov. središča: www.rkc.si/jozef.

 

Izbrani izdelki bodo predstavljeni na razstavi,  v cerkvi sv. Jožefa v Ljubljani, od 5. junija do 31. julija 2007. Razstava bo spremljevalni dogodek svetovnega kongresa največjih raziskovalcev Svetega pisma danes www.iosot2007.si). Najboljši izdelki bodo nagrajeni.

 

Informacije: Sonja Pungertnik, po tel.: 01/32-20-77 ali po e-pošti: sonja.pungertnik@guest.arnes.si.