OBVESTILA

 

 

 

 

 

 

V petek, 22. junija ob 19. uri bo škof dr. Anton Stres imel v celjski stolnici mašo za domovino.

 

 

 

V soboto, 23. junija od 10. do 16. ure bo v Turnišču v Prekmurju vseslovenski shod častilcev Jezusovega in Marijinega Srca.   

 

 

 

V soboto, 23. junija ob 10.30 bo v Millstattu srečanje treh dežel.

 

 

 

V soboto, 23. junija bo na Polzeli srečanje ministrantov dekanije Žalec.

 

 

 

 

V ponedeljek, 25. junija so pevci in organisti lepo vabljeni v Brestanico na mašo za domovino.

 

 

 

Prihodnjo nedeljo, 24. junija se bo na Polzeli pričel oratorij 2007. Vsi prijavljeni pridite k maši ob 10.30.

 

 

 

Ob stoti obletnici kronanja milostne podobe Marije Pomagaj v narodnem svetišču na Brezjah bo Škofija Celje, kakor druge slovenske škofije, pripravila škofijsko romanje na Brezje. Romanje bo v soboto, 7. julija 2007. Skupna maša v baziliki na Brezjah bo ob 11. uri. S Polzele bo posebni avtobus odpeljal ob 8. uri. Prijave v župnišču. Cena 7 €.      

 

 

 

 

  SOLIDARNOSTNA NABIRKA

 

 

Vedno večje pomanjkanje duhovnikov sproža vedno večjo potrebo po strokovno usposobljenih laiških katehetih in katehistinjah. To pa pomeni, da moramo poskrbeti tudi za njihovo vzdrževanje. Temu je namenjena solidarnostna nabirka, ki je izraz naše skupne solidarnosti. Na Polzeli bomo to nabirko, ki bo oddana na škofijo, izvedli v nedeljo, 24. junija pri vseh mašah. Škof se zanjo že v naprej zahvaljuje.

 

 

 

 

 

 SVETI MISIJON

 

 

Od petka, 8. februarja do nedelje, 17. februarja 2008 bo na Polzeli spet misijon. V cerkvi in doma molimo za uspeh!

 

 

 

  PO SLOMŠKOVI POTI …

 

 

Slomškov odbor Mariborske nadškofije in društvo "Slomškova romarska pot" vabita na Slomškovo romarsko pešpot, ki bo na državni praznik, v ponedeljek, 25.6.2007. Ob 10. uri se bomo zbrali na dveh "štartnih" mestih: pred župnijsko cerkvijo v Novi Cerkvi in pred Slomškovo rojstno hišo na Slomu. Ob 10.30 bomo po romarski molitvi krenili proti Žičkemu samostanu, kjer bo ob 17. uri maša za domovino, ki jo bo daroval dr. Peter Štumpf, mariborski pom. škof. Po bogoslužju bo pogostitev in prijateljsko druženje. Za vračanje bosta na razpolago dva posebna avtobusa, ki bosta odpeljala romarje v Maribor in v Novo Cerkev.

 

Želimo biti vredni nosilci Slomškove karizme, ki je v duhovno poslanstvo Cerkve vključevala tudi ljubezen do domovine in delo za njeno duhovno in materialno blagostanje.

 

 

 

 KULTURA

 

 

V Domu sv. Jožefa v Celju bo od 27. do 29. junija Poletna šola angleščine za otroke. Učenje angleščine skozi igro, pesem, ples, sproščeno druženje prijateljev, športne igre … Voditeljica bo Gabi Jurak. Prijave zbirajo do 21. junija. Prispevek za šolo in prehrano znaša 65 €. Podrobnosti najdete na www.dom-sv-jozef.si.

 

 

 

  GORA OLJKA - SLIKA

 

 

Na Gori Oljki že od začetka obnove oltarja pogrešamo sliko Fortunata Berganta: Jezus na Oljski gori. Nahaja se v restavratorski delavnici v Mariboru. Dobila bo nov okvir in novo mesto v cerkvi. Fotografija prikazuje zamisel Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije iz Celja, ki mora bila realizirana čez poletje.

 

Vse ljubitelje umetnosti in posebej še Gore Oljke naprošam, da obnovo finančno podprete in se pridružite tistim dobrim ljudem, ki so se (kakor predniki v zgodovini) tudi danes pripravljeni žrtvovati za skupno dobro.     

 

Vesel bom vašega obiska v župnijski pisarni, lahko pa uporabite tudi naš TRR:  0600 0092 2020 898.

 

 

 

 

 

 SVETI MISIJON

 

 

Od petka, 8. februarja do nedelje, 17. februarja 2008 bo na Polzeli spet misijon. Vodili ga bodo očetje frančiškani. V cerkvi in doma molimo za uspeh!

 

 

 

 

 

Večeri za starše - Dom sv. Jožef, Celje - ob 18,30

 

    20. junij:           Kako se pogovarjati o spolnosti?

 

Večeri za zakonce - Dom sv. Jožef, Celje - ob 18,30

 

    27. junij: Kaj je dober zakonski odnos?

 

 

 

 

 

 

ORATORIJ 2007

 

 

Tudi letos se v župniji za čas počitnic pripravlja oratorij. Pod geslom »Preklopi sanje na dejanje« bo potekal od 24. do 30. junija. Prijavnice boste dobili skupaj z izkazi ob zaključnu veroučnega leta (v nedeljo, 10. junija ob 10.30).

 

 

 

 

POČITNIKOVANJE 2007

 

V župniji Griže tudi letos pripravljajo počitnikovanje otrok od 1. - 9. razreda osnovne šole v Ankaranu. Naslov programa: »Hura prosti čas – preklopi sanje na dejanje«.

 

    1. skupina:  pon., 2. 7. – ned.,  8. 7.

    2. skupina:  ned., 8. 7. – sob., 14. 7.

 

Polna cena programa za sedem dni znaša 122 € (29.236,00 SIT). Več informacij in prijavnice dobite tudi v župnijski pisarni na Polzeli!