OBVESTILA

 

 

 

 

 

 

Danes, v nedeljo, 24. junija se na Polzeli pričenja oratorij – Otroški malteški dnevi 2007 – Preklopi sanje na dejanje. Prijavljenih je 60 otrok, ki jih bo ves teden usmerjalo 20 animatorjev pod vodstvom ge. Erike B. in nekaterih drugih župnijskih sodelavcev. Posebej naj opozorim, da bo oratorijsko dogajanje tudi jutri, 25. junija.

 

 

 

Jutri, v ponedeljek, 25. junija so vsi pevci, pevovodje in organisti pa tudi drugi verniki lepo vabljeni v baziliko Lurške Matere Božje v Brestanico na praznično srečanje. Združeni pevski zbori iz Šaleške doline bodo izvajali mašo Charlesa Gounoda v čast sv. Cecilije, skupaj s solisti in instrumentalisti, kajti maša je napisana za orkester, soliste in pevski zbor.  Mašo za domovino bo daroval celjski škof, Anton Stres.  

 

 

 

Prihodnjo nedeljo prehajamo na poletni razpored nedeljskih maš. V juliju in avgustu bosta maši samo: ob 7.00 in 10.00.

 

 

 

Od 27. 7. do 1. 8. so mladi vabljeni na Kamp v Strunjan. Program bo sproščen, duhovno osvežujoč, pester, prilagojen mladim. Vsebina je tehtna: slavljenje, poglabljanje vere, prijateljstvo, misijon, dobrodelnost ... Več informacij na: www.prepih.org  ali po telefonu 041 603 045, Tomaž K.  

 

 

 

  ROMANJE

 

 

Ob stoti obletnici kronanja milostne podobe Marije Pomagaj v narodnem svetišču na Brezjah bo Škofija Celje, kakor druge slovenske škofije, pripravila škofijsko romanje na Brezje. Romanje bo v soboto, 7. julija 2007. Skupna maša v baziliki na Brezjah bo ob 11. uri. S Polzele bo posebni avtobus odpeljal ob 8.30 uri. Prijave v župnišču. Cena 7 €.    

 

 

 

 

  SOLIDARNOSTNA NABIRKA

 

 

Hvala za solidarnostno nabirko, ki smo jo izvedli danes, 24. junija pri vseh mašah. Vedno večje pomanjkanje duhovnikov sproža vedno večjo potrebo po strokovno usposobljenih laiških katehetih in katehistinjah. To pa pomeni, da moramo poskrbeti tudi za njihovo vzdrževanje. Temu je namenjena ta nabirka. Je izraz naše skupne solidarnosti. Oddana bo na škofijo. Škof se zanjo že v naprej zahvaljuje.

 

 

 

 

 

 SVETI MISIJON

 

 

Od petka, 8. februarja do nedelje, 17. februarja 2008 bo na Polzeli spet misijon. V cerkvi in doma molimo za uspeh!    ö Molitev za uspeh misijona.

 

 

 

  PO SLOMŠKOVI POTI …

 

 

Slomškov odbor Mariborske nadškofije in društvo "Slomškova romarska pot" vabita na Slomškovo romarsko pešpot, ki bo na državni praznik, v ponedeljek, 25.6.2007. Ob 10. uri se bomo zbrali na dveh "štartnih" mestih: pred župnijsko cerkvijo v Novi Cerkvi in pred Slomškovo rojstno hišo na Slomu. Ob 10.30 bomo po romarski molitvi krenili proti Žičkemu samostanu, kjer bo ob 17. uri maša za domovino, ki jo bo daroval dr. Peter Štumpf, mariborski pom. škof. Po bogoslužju bo pogostitev in prijateljsko druženje. Za vračanje bosta na razpolago dva posebna avtobusa, ki bosta odpeljala romarje v Maribor in v Novo Cerkev.

 

Želimo biti vredni nosilci Slomškove karizme, ki je v duhovno poslanstvo Cerkve vključevala tudi ljubezen do domovine in delo za njeno duhovno in materialno blagostanje.

 

 

 

 KULTURA

 

 

V Domu sv. Jožefa v Celju bo od 27. do 29. junija Poletna šola angleščine za otroke. Učenje angleščine skozi igro, pesem, ples, sproščeno druženje prijateljev, športne igre … Voditeljica bo Gabi Jurak. Prijave zbirajo do 21. junija. Prispevek za šolo in prehrano znaša 65 €. Podrobnosti najdete na www.dom-sv-jozef.si.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  GORA OLJKA - SLIKA

 

 

Na Gori Oljki že od začetka obnove oltarja pogrešamo sliko Fortunata Berganta: Jezus na Oljski gori. Nahaja se v restavratorski delavnici v Mariboru. Dobila bo nov okvir in novo mesto v cerkvi. Fotografija prikazuje zamisel Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije iz Celja, ki mora bila realizirana čez poletje.

 

Vse ljubitelje umetnosti in posebej še Gore Oljke naprošam, da obnovo finančno podprete in se pridružite tistim dobrim ljudem, ki so se (kakor predniki v zgodovini) tudi danes pripravljeni žrtvovati za skupno dobro.     

 

Vesel bom vašega obiska v župnijski pisarni, lahko pa uporabite tudi naš TRR:  0600 0092 2020 898.

 

 

 

 

 

 SVETI MISIJON

 

 

Od petka, 8. februarja do nedelje, 17. februarja 2008 bo na Polzeli spet misijon. Vodili ga bodo očetje frančiškani. V cerkvi in doma molimo za uspeh!

 

 

 

 

 

Večeri za zakonce - Dom sv. Jožef, Celje - ob 18,30

 

    27. junij: Kaj je dober zakonski odnos?

 

 

 

 

 

POČITNIKOVANJE 2007

 

V župniji Griže tudi letos pripravljajo počitnikovanje otrok od 1. - 9. razreda osnovne šole v Ankaranu. Naslov programa: »Hura prosti čas – preklopi sanje na dejanje«.

 

    1. skupina:  pon., 2. 7. – ned.,  8. 7.

    2. skupina:  ned., 8. 7. – sob., 14. 7.

 

Polna cena programa za sedem dni znaša 122 € (29.236,00 SIT). Več informacij in prijavnice dobite tudi v župnijski pisarni na Polzeli!