OBVESTILA

 

 

 

 

 

 

Današnja nedelja naj bo zaznamovana z mislijo na Slovence po svetu.

 

 

 

Najlepša hvala vsem, ki ste se tako ali drugače vključili v oratorij 2007.

 

 

 

V četrtek, 5. julija po večerni maši bomo pred izpostavljenim Najsvetejšim molili za duhovne poklice!

 

 

 

V petek, 6. julija ob 17. uri bomo spet prebirali Sveto pismo na Gori Oljki. Tokratna tematika bo 'molitev'. Oglasite se!

 

 

 

V petek, 6. julija pol ure pred mašo (18.30) bo pobožnost v čast Srcu Jezusovemu!

 

 

 

V soboto, 7. julija 2007 bo škofijsko romanje na Brezje. Slovesno mašo pred baziliko bo ob 11. uri daroval škof A. Stres. Somaševalci bodo iz  župnij celjske škofije. Veličastnega srečanja se bomo seveda udeležili tudi mi. Ob 8.30 bo s Polzele odpeljal osebni avtobus. Še je prostor. Prijave v zakristiji ali župnišču. Cena 7 €.

 

 

 

Na praznik apostolov sv. Petra in Pavla je bilo v celjski stolnici v duhovnike posvečenih pet diakonov iz naše škofije: Primož Jakop, Kostrivnica; Košec Viki, Gomilsko; Janko Rezar, Teharje; Rožič Peter, Velenje; Zagorc David, Velenje. Nova maša nam najbližjega Vikija bo v nedeljo, 8. 7. ob 10.00 na Gomilskem. 

 

 

 

Za obnovo slike na Gori Oljki je v juniju darovalo 42 oseb. Hvala!

 

 

 

Od 27. 7. do 1. 8. so mladi vabljeni na Kamp v Strunjan. Program bo sproščen, duhovno osvežujoč, pester, prilagojen mladim. Vsebina je tehtna: slavljenje, poglabljanje vere, prijateljstvo, misijon, dobrodelnost ... Več informacij na: www.prepih.org  ali po telefonu 041 603 045, Tomaž K.  

 

 

 

 SVETI MISIJON

 

 

Od petka, 8. februarja do nedelje, 17. februarja 2008 bo na Polzeli spet misijon. V cerkvi in doma molimo za uspeh!    ö Molitev za uspeh misijona.

 

 

 

 KULTURA

 

 

V petek, 6. julija ob 18. uri bo v mali dvorani Kulturnega doma na Polzeli odprtje razstave likovnih del.

 

 

 

  GORA OLJKA - SLIKA

 

 

Na Gori Oljki že od začetka obnove oltarja pogrešamo sliko Fortunata Berganta: Jezus na Oljski gori. Nahaja se v restavratorski delavnici v Mariboru. Dobila bo nov okvir in novo mesto v cerkvi. Fotografija prikazuje zamisel Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije iz Celja, ki mora bila realizirana čez poletje.

 

Vse ljubitelje umetnosti in posebej še Gore Oljke naprošam, da obnovo finančno podprete in se pridružite tistim dobrim ljudem, ki so se (kakor predniki v zgodovini) tudi danes pripravljeni žrtvovati za skupno dobro.     

 

Vesel bom vašega obiska v župnijski pisarni, lahko pa uporabite tudi naš TRR:  0600 0092 2020 898.