OBVESTILA

 

 

 

 

Praznovanje farne zavetnice se bo pričelo v petek. Po večletni praksi bosta maši na sam dan sv. Marjete opravila naša rojaka; zjutraj Drago Svetko, zvečer Mirko Škoflek. Z veseljem in ponosom pridite, da bomo delavnik spremenili v praznik.

 

 

 

V nedeljo, 22. 7. bo spremenjen urnik svetih maš: ob 7. uri prva in ob 17. uri druga. Posebej praznična in slovesna bo popoldanska. Maševal bo  frančiškanski provincial p. dr. Viktor Papež. Po maši bo procesija, po njej pa še druženje na parkirišču pod cerkvijo.

 

 

 

To in prihodnjo nedeljo bo v naši cerkvi postavljen poseben nabiralnik za prispevke ob Krištofovi nedelji v t.im. akciji MIVA. Vsi smo povabljeni, da velikodušno darujemo za nova misijonska vozila. Misijonarji se za darove že v naprej lepo zahvaljujejo. Darovalci lahko vzamete nalepko.

 

 

 

V nedeljo, 22. julija ob 16. uri bo v Marijini cerkvi v Celju spominska sv. maša za žrtve Starega piskra.

 

 

 

 

Praznik sv. Marjete, župnijske zavetnice, letos že tretjič združujemo z župnijskimi dnevi, ki pomenijo še dodatno priložnost zbiranja čimvečje župnijske družine, da se ob bogoslužju in zabavi medsebojno povezuje.

 

Njihova zasnova je podobna lanski. Petek in sobota predstavljata nekakšno pripravo na osrednji dan, nedeljo, ko bomo praznovanje zaključili z darovanjem slovesne sv. maše v čast sv. Marjeti in z družabnim srečanjem po njej.

Ponovno torej trije dnevi, v katerih lahko prav vsak župljan najde kakšno aktivnost zase in obogati življenje župnijskega občestva. Tudi tokrat se večino dogajanj odvija po načrtih župnijskega pastoralnega sveta, a ponovno vabljeni vsi, da s pripombami in pobudami, pripomorete k pripravi naslednjih župnijskih dni, še prej pa na letošnjih aktivno sodelujete.

 

Prav na petek praznujemo praznik sv. Marjete. Po običaju bosta ta dan dve sv. maši, po večerni bo v veroučnih učilnicah še otvoritev razstave »otroški malteški dnevi« in prikaz življenja župnije od lanskih župnijskih dni. Sobota bo bolj športno obarvana. Šest tekmovanj je na »dnevnem redu«, za udeležbo pri športnih dogodkih pa se je zaradi lažje organizacije potrebno prijaviti - prijave zbirajo Rok za nogomet, Andreja za odbojko, Marko za košarko, Stanko za balinanje, Ida za metanje obročev na cilj in Emil za namizni tenis. Prijaviti se je potrebno do petka, 20. julija. V soboto se popoldne vidimo še v Novem Kloštru, kjer bo sv. maša in blagoslovitev konj. Po jutranji sv. maši bodo nedeljski dan nadaljevali otroci v nekakšni »mini« izvedbi oratorija, popoldne pa bomo s slovesno sv. mašo, procesijo in družabnim srečanjem sklenili letošnje župnijske dneve.

 

Pecivo za družabno srečanje naj bi se peklo po celi župniji. Zbiranje peciva bo v veroučni učilnici, v nedeljo, 22. julija, od 10. do 12. ure. Pecivo naj bo pripravljeno na primernih pladnjih, da se ga lahko takoj postreže.

 

Naj bodo dnevi od 20. - 22. julija za župnijo zares praznični in ponovna priložnost, da se odzove,  se okrepi in med sabo še bolj poveže.

 

 

Petek, 20.7.2007

 

  7:00                cerkev, jutranja maša

19:00                cerkev, večerna maša

po maši             veroučna učilnica, otvoritev razstave »otroški malteški dnevi« in pikaz življenja župnije od lanskih župnijskih dni

 

 

Sobota, 21.7.2007

 

  8:00                     igrišče OŠ Polzela,  *   turnir v nogometu    prijave: Rok ( 041/274-812   *   turnir mešanih trojk v odbojki na mivki prijave: Andreja (   *   031/413-568   *   turnir v košarki   prijave: Marko ( 041/381-472   *   balinanje  prijave: Stanko ( 041/404-533   *   metanje obročev na cilj  prijave: Ida ( 031/469-617.

                              stara telovadnica, turnir posameznikov v namiznem tenisu OŠ Polzela,  prijave: Emil ( 031/812-170

17:00                Novi Klošter, sv. maša in blagoslovitev konj (Malteška konjenica)

 

 

Nedelja, 22.7.2007

 

  7:00                cerkev, jutranja sv. maša

10:00-12:00      veroučna učilnica, oratorij za otroke – delavnice – igre

17:00                župnijska cerkev, slovesna sv. maša s procesijo

po maši             parkirišče pod cerkvijo, družabno srečanje  * zabavne igre  * razglasitev rezultatov športnih tekmovanj

 

 

 

 

Od 27.7. do 1.8. so mladi vabljeni na Kamp v Strunjan. Program bo sproščen, duhovno osvežujoč, pester, prilagojen mladim. Vsebina je tehtna: slavljenje, poglabljanje vere, prijateljstvo, misijon, dobrodelnost ... Več informacij na: www.prepih.org  ali po telefonu 041 603 045, Tomaž K.  

 

 

 

 ROMANJE

 

 

Slovenci smo od nekdaj radi romali k Materi božji na Trsat.  V soboto, 18. avgusta bomo spet.  V tem starodavnem romarskem središču bo tretje slovensko-hrvaško srečanje. Vodilna misel: 'Skupaj k Materi milosti'. Slovesno somaševanje bo vodil kardinal Josip Bozanic, nagovor med mašo bo imel škof Metod Pirih, po maši bo spregovoril metropolit Alojz Uran. Slovesnosti se bodo udeležili tudi drugi slovenski in hrvaški škofje. Ob 14. uri bodo v cerkvi še litanije Matere božje z blagoslovom. S Polzele bo vozil posebni avtobus. Prosim za čimprejšnje prijave, saj je potrebo število romarjev sporočiti Pastoralni službi. Cena prevoza 8 €.

 

 

 SVETI MISIJON

 

 

Od petka, 8. februarja do nedelje, 17. februarja 2008 bo na Polzeli spet misijon. V cerkvi in doma molimo za uspeh!    ö Molitev za uspeh misijona.

 

 

 

 KULTURA

 

 

 

 

 

  GORA OLJKA - SLIKA

 

 

Na Gori Oljki že od začetka obnove oltarja pogrešamo sliko Fortunata Berganta: Jezus na Oljski gori. Nahaja se v restavratorski delavnici v Mariboru. Dobila bo nov okvir in novo mesto v cerkvi. Fotografija prikazuje zamisel Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije iz Celja, ki mora bila realizirana čez poletje.

 

Vse ljubitelje umetnosti in posebej še Gore Oljke naprošam, da obnovo finančno podprete in se pridružite tistim dobrim ljudem, ki so se (kakor predniki v zgodovini) tudi danes pripravljeni žrtvovati za skupno dobro.     

 

Vesel bom vašega obiska v župnijski pisarni, lahko pa uporabite tudi naš TRR:  0600 0092 2020 898.