OBVESTILA

 

 

 

 

ČESTITKE VSEM KRAJANOM OB ŽUPNIJSKEM PRAZNIKU!

 

 

 

Hvala vsem, ki ste se aktivno vključili v praznovanje župnijske zavetnice sv. Marjete! µ

 

 

 

Danes, 22. 7. je spremenjen urnik svetih maš: ob 7. uri prva in ob 17. uri druga. Posebej praznična in slovesna bo popoldanska. Maševal bo  frančiškanski provincial p. dr. Viktor Papež. Po maši bo procesija, po njej pa še druženje na parkirišču pod cerkvijo.

 

 

 

Tudi to nedeljo je v naši cerkvi postavljen poseben nabiralnik za prispevke ob Krištofovi nedelji v t.im. akciji MIVA. Vsi smo povabljeni, da velikodušno darujemo za nova misijonska vozila. Misijonarji se za darove že v naprej lepo zahvaljujejo. Darovalci lahko vzamete nalepko.

 

 

 

Od 27.7. do 1.8. so mladi vabljeni na Kamp v Strunjan. Program bo sproščen, duhovno osvežujoč, pester, prilagojen mladim. Vsebina je tehtna: slavljenje, poglabljanje vere, prijateljstvo, misijon, dobrodelnost ... Več informacij na: www.prepih.org  ali po telefonu 041 603 045, Tomaž K.  

 

 

 

Od  31. julija do 6. avgusta 2007 bo v Međugorju spet  vsakoletni festival mladih, ki prerašča v največje in tudi najboljše Evropsko in svetovno res duhovno in zelo močno srečanje mladih. Na tem milostnem kraju se vsako leto zbere tudi do 35.000 mla-dih (letos jih pričakujejo 40.000). To je festival prepevanja življenju, mladosti, veselju in predvsem Bogu, ki vse podarja! Sodelujejo zelo dobre glasbene skupine, svetovno znani teologi, skupnost Cenacolo

 

 

 ROMANJE

 

 

Slovenci smo od nekdaj radi romali k Materi božji na Trsat.  V soboto, 18. avgusta bomo spet.  V tem starodavnem romarskem središču bo tretje slovensko-hrvaško srečanje. Vodilna misel: 'Skupaj k Materi milosti'. Slovesno somaševanje bo vodil kardinal Josip Bozanič, nagovor med mašo bo imel škof Metod Pirih, po maši bo spregovoril metropolit Alojz Uran. Slovesnosti se bodo udeležili tudi drugi slovenski in hrvaški škofje. Ob 14. uri bodo v cerkvi še litanije Matere božje z blagoslovom. S Polzele bo vozil posebni avtobus. Prosim za čimprejšnje prijave, saj je potrebo število romarjev sporočiti Pastoralni službi. Cena prevoza 8 €.

 

 

 SVETI MISIJON

 

 

Od petka, 8. februarja do nedelje, 17. februarja 2008 bo na Polzeli spet misijon. V cerkvi in doma molimo za uspeh!    ö Molitev za uspeh misijona.

 

 

 

 KULTURA

 

 

 

 

 

  GORA OLJKA - SLIKA

 

 

Na Gori Oljki že od začetka obnove oltarja pogrešamo sliko Fortunata Berganta: Jezus na Oljski gori. Nahaja se v restavratorski delavnici v Mariboru. Dobila bo nov okvir in novo mesto v cerkvi. Fotografija prikazuje zamisel Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije iz Celja, ki mora bila realizirana čez poletje.

 

Vse ljubitelje umetnosti in posebej še Gore Oljke naprošam, da obnovo finančno podprete in se pridružite tistim dobrim ljudem, ki so se (kakor predniki v zgodovini) tudi danes pripravljeni žrtvovati za skupno dobro.     

 

Vesel bom vašega obiska v župnijski pisarni, lahko pa uporabite tudi naš TRR:  0600 0092 2020 898.