OBVESTILA

 

 

 

Danes ob 15.00 maša na Vimperku.

 

 

 

Na predvečer največjega Marijinega praznika bomo polzelani spet romali v Petrovče. Ob 19.30 se bomo pridružili slovesnim večernicam in maši, potem pa sodelovali pri procesiji z Marijino podobo po vasi. Za način romanja se odločite individualno oz. dogovorite s prijatelji. Skupina, ki bo romala peš, bo izpred cerkve krenila ob 16. uri. Pridružite se!  

 

 

 

Petrovška  Marijina bazilika, osrednja božja pot celjske škofije, vabi na glavni romarski shod za praznik Marijinega Vnebovzetja, ki bo v sredo, 15. avgusta. Maše bodo ob 6.30., 8.00, 10.00 (maševal in pridigal bo škof dr. Anton Stres) in ob 11.30 za bolne in ostarele. Večerno mašo z romanjem mladih ob 19.00 bo daroval letošnji novomašnik g. Viki Košec.  Priložnost za spoved bo pri vseh mašah.

 

 

 

V soboto, 18. avg. ob 7.00 bo izpred cerkve odpeljal posebni avtobus vse prijavljene romarje na Trsat.  

 

 

 

V soboto, 25. avgusta z odhodom avtobusov ob 8.00 in vrnitvijo do 19.00 bo romanje župnijskih sodelavcev.

 

 

 

Župnija Griže vabi na koncert duhovno ritmične glasbe, ki bo v soboto 18. 8. 2007 ob 18. uri pod šotorom pri cerkvi sv. Neže v Libojah. Nastopila bodo znana imena duhovne ritmične glasbe, in sicer skupina Trinitas, skupina Heart Band ter Sašo in Robi z mežnarji. Vstopnine ni. Vabljeni vsi, še posebej mladi, ki vam je takšna glasba všeč.

 

 

 

 ROMANJE

 

 

 

 

 

 SVETI MISIJON

 

 

Od petka, 8. februarja do nedelje, 17. februarja 2008 bo na Polzeli spet misijon. V cerkvi in doma molimo za uspeh!    ö Molitev za uspeh misijona.

 

 

 

 DUHOVNE VAJE

 

 

 

Od 19. avgusta (18.00) do 23. avgusta (kosilo) bodo v Domu sv. Jožefa v Celju duhovno-počitniški dnevi za starejše. Vabljeni vsi, ki želijo na prijeten in duhovno bogat način preživeti skupne dneve s prijatelji, zanimivimi gosti in sodelavci Doma sv. Jožefa. Prijave do 16. avgusta, tel.: 548-37-04.

 

 

 

 KULTURA

 

 

 

 

 

  GORA OLJKA - SLIKA

 

 

Na Gori Oljki že od začetka obnove oltarja pogrešamo sliko Fortunata Berganta: Jezus na Oljski gori. Nahaja se v restavratorski delavnici v Mariboru. Dobila bo nov okvir in novo mesto v cerkvi. Fotografija prikazuje zamisel Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije iz Celja, ki mora bila realizirana čez poletje.

 

Vse ljubitelje umetnosti in posebej še Gore Oljke naprošam, da obnovo finančno podprete in se pridružite tistim dobrim ljudem, ki so se (kakor predniki v zgodovini) tudi danes pripravljeni žrtvovati za skupno dobro.     

 

Vesel bom vašega obiska v župnijski pisarni, lahko pa uporabite tudi naš TRR:  0600 0092 2020 898.

 

 

 

 

 ZGODILO SE JE … (Župnijska kronika)

 

 

 

1900 … V kripti cerkve na Gori Oljki sta se postavile dve novi kapelici - na vsaki strani božjega groba v skalo vsekane: Srca Jezusovega in Lurške Marije. Dva srebrna svečnika pred podobama kupil je Filip Vašl., p.d. Korber. Blagoslovile so se te podobe Velikonočni ponedeljek ob navzočnosti mnogoštevilnega ljudstva, ki je bilo ginjeno nad lepimi podobami, ozaljšanimi z mnogobrojnimi lučicami. V celej spodnjej cerkvi je sedaj 97 lučic. Stroški za te dve nove kapelice so znesli okoli 1000 kron ...   

 

… Od dne 12. sept.. zvečer do dne 16. sept. opoldan obhajala se je v cerkvi na Gori Oljki slovesnost povišanja sv. Križa – kot nekak misijon ob priliki sv. leta. Vodili so pobožnost čč. gg. misijonarji Janez Macur in Alojz Pogorelc iz Celja ter Vincenc Krivec iz Maribora. Prihitelo je na pomoč tudi mnogo drugih duhovnikov. Obhajancev bilo je nad 2000. V nedeljo 16. sept. bila je slovesna procesija z misijonskim križem, katerega je priskrbela blaga dobrotnica. Ljudstva pa nikdo toliko ne pomni na Gori Oljki kakor to nedeljo ...

 

… Že v soboto zvečer se je blagoslovil ponovljen križ nad velikim oltarjem na misijonske odpustke. Tako ima toraj cerkev sedaj dva misijonska križa.