OBVESTILA

 

 

 

V soboto, 25. avgusta z odhodom avtobusov ob 8.00 in vrnitvijo do 19.00 bo romanje župnijskih sodelavcev. Sporočite, prosim, svojo udeležbo!

 

 

 

Bazilika Lurške Marije v Brestanici vabi na srečanje bolnikov, invalidov in ostarelih v nedeljo, 2. septembra. Ob 14.00 zbiranje in priložnost za spoved. 14.30 skupni rožni venec. 15.00 sv. maša in bolniško maziljenje. Po maši blagoslov z Najsvetejšim. Srečanje bo vodil g. škof dr. Anton Stres.

 

 

 

Slovenska Karitas že drugič začenja dobrodelno akcijo z naslovom Za srce Afrike, ki bo trajala do 17. oktobra. Darovalci lahko svoj dar prispevajo prek položnice, po telefonu, mobilnem telefonu ali prek spletnih strani. Informacije: http://www-karitas.si, g. Peter Tomažič, tel.: 01/300-59-61, e-naslov: peter.tomazic@karitas.

 

 

 SVETI MISIJON

 

 

Od petka, 8. februarja do nedelje, 17. februarja 2008 bo na Polzeli spet misijon. V cerkvi in doma molimo za uspeh!    ö Molitev za uspeh misijona.

 

 

 

  GORA OLJKA - SLIKA

 

 

Na Gori Oljki že od začetka obnove oltarja pogrešamo sliko Fortunata Berganta: Jezus na Oljski gori. Nahaja se v restavratorski delavnici v Mariboru. Dobila bo nov okvir in novo mesto v cerkvi. Fotografija prikazuje zamisel Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije iz Celja, ki mora bila realizirana čez poletje.

 

Vse ljubitelje umetnosti in posebej še Gore Oljke naprošam, da obnovo finančno podprete in se pridružite tistim dobrim ljudem, ki so se (kakor predniki v zgodovini) tudi danes pripravljeni žrtvovati za skupno dobro.     

 

Vesel bom vašega obiska v župnijski pisarni, lahko pa uporabite tudi naš TRR:  0600 0092 2020 898.

 

 

 

 

 ZGODILO SE JE … (Župnijska kronika)

 

 

 

1904 … Na Gori Oljki so se v tem letu pripravile 4 nove spovednice. Izdelal jih je domači mizar Repič za 500 K. Ivan Cesar je popravil okove križevega pota za 216 K.

… V to božjepotno cerkev je prihitela dne 28. avgusta popoldan dekliška Marijina družba celjska … Pridružila se je tukajšnja Marijina družba. Spremljala sta božjepotnike vikar celjski č. g. Ivan Gorišek in misijonar od sv. Jožefa č. g. Klančnik. Drugo jutro bilo je še več duhovnikov. Bila je prav lepa Marijina pobožnost …

 

1905 … Na Gori Oljki so se v tem letu pripravila nova slikana okna: 2 v prezbiteriju brez figur; 4 v ladji z doprsnimi slikami srca Jezusovega in Marijinega, Ecce homo in Mater dolorosa. Podpisi so: »Stori moje srce po svojem srcu« * »Otroci pribežimo v materno srce« * »Ranjen je zaradi naših grehov« * Ktera žalost je moji enaka«.  Izdelal jih je Ferdinand Koller v Gradcu. Stroški nekaj nad 4000 K. Darovali so: g. Julij Žigan 2000 K, Gregor Zajc 1400 K, neimenovana oseba 600 K.

 

… Tudi sta se na Gori Oljki pripravila dva tabernaklja k stranskima oltarjema, ker jih še do zdaj ni bilo. Izdelal jih je Ivan Cesar v Mozirju, vsakega po 180 K.