OBVESTILA

 

 

 

Danes se prične novo pastoralno leto, ki bo posvečeno družini. Tej vsebini bomo v naši župniji posebej posvetili  sveto mašo ob 10. uri. Družine, pridite!  

 

 

 

Bazilika Lurške Marije v Brestanici vabi na srečanje bolnikov, invalidov in ostarelih v nedeljo, 2. septembra. Ob 14.00 zbiranje in spovedovanje. 14.30 rožni venec. 15.00 sv. maša in bolniško maziljenje. Po maši še blagoslov z Najsvetejšim. Srečanje bo vodil g. škof dr. Anton Stres.

 

 

 

Verouka ta teden še ne bo, bomo pa o njem že razmišljali in naredili prve konkretne korake. Vse starše veroučencev (ali sorodnike, ki hodite po otroke v šolo) naprošam, da se v četrtek ali petek po šolskem pouku (med 13. in 16. uro) oglasite v veroučni učilnici. Pričakali vas bomo in omogočili, da boste kupili veroučne knjige in zvezke, naročili dodatno literaturo, za prvošolce pa tudi izpolnili obrazec za prijavo k verouku.    

 

 

 

V četrtek po maši bo pred izpostavljenim Najsvetejšim molitev za duhovne poklice.

 

 

 

V petek ob 17. uri bo na Gori Oljki spet branje Svetega pisma.

 

 

 

V petek ob 18.30 bo pobožnost v čast Srcu Jezusovemu!

 

 

 

V soboto na prazni Marijinega rojstva bosta tukaj dve sveti maši: ob 7.00 in ob 19.00. Dopoldne pa se odzovimo vabilu petrovške bazilike, ki nas vabi na jesenski romarski shod. Pri vseh mašah bo priložnost za spoved.

 

 

 

Letošnje veroučno leto se bo pričelo v nedeljo 9. septembra s sveto mašo ob 10. uri. Posebno pozornost bomo posvetili učencem 7. in 8. razreda. Pri tej maši bodo starši svojega otroka tudi uradno prijavili za neposredno pripravo na prejem zakramenta sv. birme. Zato pričakujem, da bo prisotnosti 100%. 

 

 

 

PROGRAM OB PRAZNOVANJU 250 LETNICE CERKVE NA GORI OLJKI:

 

 Petek, 14. 9. 2007 

 

17.00 - odhod avtobusa izpred župnijske cerkve na Goro Oljko

18.00 - cerkev na Gori Oljki:  maša ob prazniku povišanja sv. Križa.

19.00 - cerkev na Gori Oljki:  praznični koncert ob 250-letnici cerkve na Gori Oljki.

 Sobota, 15. 9. 2007

 

16.00 - križev pot z Vimperka na Goro Oljko.

17.30 - odhod avtobusa izpred župnijske cerkve na Goro Oljko

18.45 - cerkev na Gori Oljki: maša.

19.30 - cerkev na Gori Oljki: proslava ob 250-letnici cerkve na Gori Oljki.

 Nedelja, 16. 9. 2007

 

  9.30 - odhod avtobusa izpred župnijske cerkve na Goro Oljko

10.30 - cerkev na Gori Oljki:  maša - slovesnost ob 250-letnici cerkve na Gori Oljki (škod A. Stres).

 

 

NAMENI APOSTOLATA MOLITVE

 

 

SEPTEMBER:

 

Splošni:  Da bi ekumensko srečanje v Sibiuju v Romuniji pripomoglo, da bi se povečala edinost kristjanov, za katero je molil Gospod pri zadnji večerji.

 

Misijonski:  Da bi se vsi misijonarji in misijonarke z veseljem oklenili Kristusa in tako znali premagovati težave, s katerimi se srečujejo v vsakdanjem življenju.

 

Slovenski:  Da bi se mladi, ki jih Jezus kliče v duhovniški ali redovniški stan, odzvali povabilu.

 

 

 DOBRODELNOST

 

 

Slovenska Karitas že drugič začenja dobrodelno akcijo z naslovom Za srce Afrike, ki bo trajala do 17. oktobra. Darovalci lahko svoj dar prispevajo prek položnice, po telefonu, mobilnem telefonu ali prek spletnih strani. Informacije: http://www-karitas.si, g. Peter Tomažič, tel.: 01/300-59-61, e-naslov: peter.tomazic@karitas.

 

 

 SVETI MISIJON

 

 

Od petka, 8. februarja do nedelje, 17. februarja 2008 bo na Polzeli misijon. V cerkvi in doma molimo za uspeh!    ö Molitev za uspeh misijona.

 

 

 

  GORA OLJKA - SLIKA

 

 

Na Gori Oljki že od začetka obnove oltarja pogrešamo sliko Fortunata Berganta: Jezus na Oljski gori. Nahaja se v restavratorski delavnici v Mariboru. Dobila bo nov okvir in novo mesto v cerkvi. Fotografija prikazuje zamisel Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije iz Celja, ki mora bila realizirana čez poletje.

 

Vse ljubitelje umetnosti in posebej še Gore Oljke naprošam, da obnovo finančno podprete in se pridružite tistim dobrim ljudem, ki so se (kakor predniki v zgodovini) tudi danes pripravljeni žrtvovati za skupno dobro.     

 

Vesel bom vašega obiska v župnijski pisarni, lahko pa uporabite tudi naš TRR:  0600 0092 2020 898.

 

 

 

 

 ZGODILO SE JE … (Župnijska kronika)

 

 

 

1907 … Najimenitnejši dogodek tega leta je bilo posvečenje velikega zvona na Gori Oljki … Po želji ljudstva se je naročil pri Max Samassa v Ljubljani … Pri vlivanju je dobil težo 2838 kg – glas A, oktava dotedanjega malega zvona.