OBVESTILA

 

 

 

Osrednja slovesnost ob današnji Slomškovi nedelji se bo pričela ob 15. uri v Mariboru na Vrbanski c. 30. Gre za stavbo, ki je bila grajena tik pred 2. svetovno vojno z namenom, da postane bogoslovje, a to zaradi nacistične zaplembe in komunistične nacionalizacije nikoli ni bila. Po molitveni uri in akademiji bo sv. maša, ki jo bo ob somaševanju slovenskih škofov in duhovnikov vodil nadškof Franc Kramberger. 

 

 

 

V četrtek, 27.09.2007 bo v Domu II. slovenskega tabora v Žalcu, dobrodelni koncert z naslovom »Kdo ti bo ljubezen dal?«. Predprodaja vstopnic na TIC Žalec. Cena 10 €.    

 

 

 

V petek, 28.09.2007 od 7. do 13. ure smo vsi lepo vabljeni na krvodajalsko akcijo, ki bo tokrat v prostorih pod našo cerkvijo. »Daruj kri za življenje!«

 

 

 

V petek, 28.09.2007, z mašo ob 19. uri, se bo pričel sestanek animatork birmskih skupin. Vse, ki ste to lepo in pomembno službo opravljale pred prejšnjo birmo, prijazno vabim, da se odzovete tudi letos in se udeležite tega pripravljalnega srečanja. Pogovor na temo animiranja birmancev bo vodili ga. Stanka Hojnik-Leber.

 

 

 

Približuje se 15. župnijsko romanje »Po cerkvah sv. Marjete«. Letos se bo zgodilo v soboto, 06. 10. Avtobusa bosta s parkirišča onstran cerkve odpeljali ob 7.30. Ker tudi tokrat potujemo čez mejo ne pozabite na osebne dokumente. Cena potovanja in kosila: 20 €.

 

 

 

Hvala za današnjo mašno nabirko. Oddana bo na Škofijo za bogoslovje! 

 

 

 

Cerkveni otroški pevski zbor Cekinčki, vabi v svoje vrste vse stare, predvsem pa nove pevce, ki jih veseli prepevanje Bogu v čast. Vse vabim na vaje, ki so vsak petek ob 15.00 v veroučni učilnici.

 

 

 

Karitas škofije Celje -  POPLAVE 2007:  Št. računa:  0600 0097 7538 266 - »Naravne nesreče - neurje 2007«

 

 

NAMENI APOSTOLATA MOLITVE

 

 

SEPTEMBER:

 

Splošni:  Da bi ekumensko srečanje v Sibiuju v Romuniji pripomoglo, da bi se povečala edinost kristjanov, za katero je molil Gospod pri zadnji večerji.

 

Misijonski:  Da bi se vsi misijonarji in misijonarke z veseljem oklenili Kristusa in tako znali premagovati težave, s katerimi se srečujejo v vsakdanjem življenju.

 

Slovenski:  Da bi se mladi, ki jih Jezus kliče v duhovniški ali redovniški stan, odzvali povabilu.

 

 

 DOBRODELNOST

 

 

Slovenska Karitas že drugič začenja dobrodelno akcijo z naslovom Za srce Afrike, ki bo trajala do 17. oktobra. Darovalci lahko svoj dar prispevajo prek položnice, po telefonu, mobilnem telefonu ali prek spletnih strani. Informacije: http://www-karitas.si, g. Peter Tomažič, tel.: 01/300-59-61, e-naslov: peter.tomazic@karitas.

 

 

 SVETI MISIJON

 

 

Od petka, 8. februarja do nedelje, 17. februarja 2008 bo na Polzeli misijon. V cerkvi in doma molimo za uspeh!    ö Molitev za uspeh misijona.

 

 

 ZGODILO SE JE … (Župnijska kronika)

 

 

 

1907  »…V tem letu so bile občinske volitve pri katerih so Slovenci v lepi složnosti odbili nemčursko liberalno tovarniško stranko … Žalostno podobo pa so pokazale državnozborske volitve. Novo osnovana, tako imenovana 'Narodna stranka', je zanesla bratomorni boj med štajerske Slovence; s svojim neodkritim ravnanjem je preslepila mnoge doslej dobro misleče osebe, zanesla liberalni, protiverski duh v lepo Savinjsko dolino. S surovo silo je ta stranka napadala mirno, katoliško narodno stranko – in le s pomočjo nepoštenih in nedovoljenih sredstev je zmagal njen kandidat Franc Roblek proti dr. Josipu Povaleju. Tudi na Polzeli imel je Roblek večino. Žalostno je bilo gledati razpor in prepir med župljani. Mnogi so se dali pregovoriti z zlatimi obljubami glede cene hmelja – a ravno v tem letu imel je hmelj izvanredno nizko ceno.«