OBVESTILA

 

 

 

V dneh od 30. septembra do 7. oktobra bo v Sloveniji potekal letošnji Teden za življenje. Tokrat bo nosil naslov »Zastonj ste prejeli, zastonj dajajte«. Namen Tedna za življenje je, da bi se vsi globlje odprli daru življenja in da bi iz tega daru bolj zaživeli v zastonjskosti dajanja. Posebej je letošnje dogajanje - ob spominu na pokojnega nadškofa Alojzija Šuštarja, ki je bil pobudnik Tedna za življenje, namenjeno mladim. 

 

 

 

Jutri, v ponedeljek 1. oktobra 2007, ob 18. uri bo v mali dvorani Kulturnega doma na Polzeli predstavitev knjig »Od mene k tebi« in »Raj«, avtorice Neže Maurer.    

 

 

 

Začenjamo mesec rožnega venca. Rožni venec sicer že molimo pred vsako sveto mašo, kar je lepo in pohvalno, gotovo pa ne bo odveč, če bomo oktobra naredili korak naprej v številu zavzetih molilcev. Radi prihajajte v cerkev ali pa molite doma v družini!

 

 

 

Večerne maše v oktobru: ob 18. uri.

 

 

 

V četrtek po maši bo molitvena ura za duhovne poklice. Lepo število se vas je 22. septembra udeležilo škofijskega molitvenega dne v Petrovčah, radi pridite tudi v domačo cerkev.

 

 

 

V petek ob 17. uri bo na Gori Oljki letošnje predzadnje srečanje z namenom branja Svetega pisma. Izbor odlomkov bo nagovarjal družine.

 

 

 

V petek ob 17.30 bo v župnijski cerkvi izpostavitev Najsvetejšega, molitev, spovedovanje, blagoslov – vse v čast Srcu Jezusovemu. Ob 18. uri sv. maša. 

 

 

 

Odhod avtobusov na 15. župnijsko romanje »Po cerkvah sv. Marjete« bo v soboto, 6. oktobra ob 7.30. Ker tudi tokrat potujemo čez mejo ne pozabite na osebne dokumente.

 

 

 

Zaradi župnijskega romanja v soboto na Polzeli ne bo sv. maše.

 

 

 

Prihodnjo nedeljo bo pol enajsta maša na Gori Oljki. V župnijski cerkvi je ob tej uri ne bo.

 

 

SKAVTSTVO     

 

 

»… je vesela igra na prostem, kjer skavtje kot bratje skupaj izkušajo dogodivščine, tako mladi kot stari.«   (Baden Powell)

 

Skavti stega Zeleno-zlatih kobulic te vabimo, da se nam pridružiš v novem letu iskanja dogodivščin in spopadanja z izzivi. Veseli bomo vseh, starih 11 let in več, ki v svojem prostem času radi počnete zanimive reči ... Prvo srečanje bo v soboto, 13.10.2007 od 17. uri pred cerkvijo sv. Pavla v Preboldu. Poskrbljeno bo za prevoz s Polzele, za katerega se prijavite pri domačem župniku. Odhod bo ob 16.30.

 

Ker je naša skupina iz večih krajev, bodo srečanja potekala izmenično, en teden v Preboldu, drugi pa na Polzeli. Skupina od 11-15 let bo imela srečanja ob sobotah, od 8. do 10. ure. Druga skupina, nad 16 let, pa bo imela srečanja ob petkih, od 19. do 21. ure. Pridi in se pridruži že prek 40 milijonom mladih po celem svetu, ki nas druži veselje do življenja v naravi, druženja in pustolovščini! Več informacij o skavtih in skavtstvu dobiš na http://zskss.skavt.net.

 

 

 

 

Karitas škofije Celje -  POPLAVE 2007:  Št. računa:  0600 0097 7538 266 - »Naravne nesreče - neurje 2007«

 

 

NAMENI APOSTOLATA MOLITVE

 

 

OKTOBER:

 

Splošni:  Da bi kristjani, ki so v položaju manjšine, imeli moč in pogum, da bi svojo vero živeli in jo vztrajno izpričevali.

 

Misijonski:  Da bi bila misijonska nedelja prava priložnost, ki bi spodbudila poglobitev misijonske zavesti v vsakem krščenem.

 

Slovenski:  Da bi nam molitev rožnega venca izprosila pravi odnos do Romov, priseljencev, drugače mislečih in drugače verujočih.

 

 

 DOBRODELNOST

 

 

Slovenska Karitas že drugič začenja dobrodelno akcijo z naslovom Za srce Afrike, ki bo trajala do 17. oktobra. Darovalci lahko svoj dar prispevajo prek položnice, po telefonu, mobilnem telefonu ali prek spletnih strani. Informacije: http://www-karitas.si, g. Peter Tomažič, tel.: 01/300-59-61, e-naslov: peter.tomazic@karitas.

 

 

 SVETI MISIJON

 

 

Od petka, 8. februarja do nedelje, 17. februarja 2008 bo na Polzeli misijon. V cerkvi in doma molimo za uspeh!    ö Molitev za uspeh misijona.

 

 

 ZGODILO SE JE … (Župnijska kronika)

 

 

 

1947 »…Leto 1947 je bilo leto izredno hude zime in kasneje tudi izredno vročega poletja. Celo taki vodnjaki, ki po 100 let niso usahnili so bili suhi. Ljudje, zlasti po hribovitih krajih, so radi suše zelo trpeli. Vkljub temu pa so poljski pridelki bili tako lepi in obilni, da moramo izreči Bogu svojo največjo zahvalo. Vsega je zraslo za potrebo, tako na poljih, travnikih, v vinogradih, tudi sadja je bilo obilo…«