OBVESTILA

 

 

 

Celje vedno bolj postaja študentsko mesto. Tukaj že delujejo nekatere fakultete in vanj se steka vedno več študentov. Zanje se želi poskrbeti tudi v verskem oziru, zato se v mestu vzpostavlja študentska pastorala. Za študentskega duhovnika je naprošen mag. Srečko Hren, župnik pri Sv. Duhu v Celju. Novo študentsko leto bomo pričeli s sv. mašo, ki bo v sredo, 10. okt. ob 19h v stolnici! 

 

 

 

Prihodnjo nedeljo ob 10.30 bo sveta maša za bolnike in ostarele. Svojci, prosim, organizirajte se in tudi letos poskrbite, da bodo vaši dragi, ki potrebujejo pomoč, da lahko gredo od doma, le-te tudi deležni. Seveda pa ste lepo vabljeni tudi vsi tisti starejši, ki pomoči (še) ne potrebujete. Sveto mašo z maziljenjem bo imel g. Janez Bračun. Dobrodošli!

 

 

 

Večerne maše v oktobru: ob 18. uri.

 

 

 

V celjski bolnišnici zbirajo sredstva za prepotreben nov CT - aparat (za globinsko slikanje). Obrnili so se na Škofijski ordinariat s prošnjo, da bi zbiralno akcijo priporočili tudi vernikom po župnijah. Gre za dobrobit bolnikov, zato se obračamo na Vas s prošnjo, da se v to zbiralno akcijo vključite in velikodušno prispevate svoj dar. Sredstva lahko nakažete na račun Splošne bolnišnice Celje.

 

 

 

V okviru Doma sv. Jožef, Celje, že štiri leta uspešno deluje Orglarska šola, ki je prvenstveno namenjena vzgoji župnijskih organistov. Šola traja štiri leta in nudi poleg študija igre na orgle tudi izobrazbo za zborovodstvo in liturgijo. Mlade in tudi starejše z ustreznimi pogoji spodbujam k vpisu na to šolo. Kandidatom, ki se bodo vpisali zato, da bi mogli v župniji uspešno delovati na tem, glasbenem področju, bo vsaj del stroškov poravnala tudi župnijska blagajna. Prijavite se!

 

 

 

Šole so spet odprle svoja vrata, pred vrati je zima. Na Karitas ugotavljamo, da je to čas največjih stisk družin, saj je treba nabaviti šolske potrebščine, ozimnico in kurjavo. Akcija DAR JESENI je lep izraz medsebojne pomoči med župnijskimi Karitas s podeželja in tistimi v mestih.

 

Zbiranje ozimnice je v polnem teku, saj je pred nami zahvalna nedelja. Spodbujamo vse kmete, gospodinje in tudi ostale, da se z darovanjem pridelkov Bogu zahvalijo za vse prejete darove in dobro letino v tem letu. Zbirali bomo krompir, zelje, jabolka, vloženo povrtnino, pa tudi trgovinske prehrambene izdelke, ki imajo rok trajanja za uporabo v zimskih mesecih. Iskren 'Bog plačaj' za vse vaše darove in molitve za uspešno delovanje Karitas in skupno delo za blažitev bede sedanjega časa.

 

Dežurali bomo v prostorih Karitas v soboto 13. oktobra od 9. ure do 16. ure.

 

 

 

Evropsko srečanje mladih. Že 30. Evropsko srečanje mladih, katerega skupaj z mladimi prostovoljci pripravljajo taizejski bratje bo od 27. dec. 2007 do 2. jan. 2008 potekalo v Ženevi. Namenjeno je mladim od 16. do 35. leta.  Prijavite se lahko na 25-ih različnih mestih po vsej Sloveniji od 1. okt. 2007 do 18. nov. 2007. Prijavna mesta, prijavnico in druge informacije najdete: http://www.drustvo-skam.si/.

 

 

 

Svetovni dan mladih. Vsake tri leta papež povabi mlade z vsega sveta, da se mu pridružijo v praznovanju vere in mladosti. Prihodnje leto bo to srečanje v Sydneyu v Avstraliji. V oktobru in novembru bodo potekala informativna srečanja (termini in lokacije so zapisane na plakatu), kjer boste prejeli vse potrebne informacije o SDM, cenah, programih. Vsi zainteresirani med 16. in 30. letom vabljeni, da se čim prej prijavite in obiščete enega od informativnih srečanj. Več o tem: http://www.drustvo-skam.si/.

 

 

SKAVTSTVO     

 

 

»… je vesela igra na prostem, kjer skavtje kot bratje skupaj izkušajo dogodivščine, tako mladi kot stari.«   (Baden Powell)

 

Skavti stega Zeleno-zlatih kobulic te vabimo, da se nam pridružiš v novem letu iskanja dogodivščin in spopadanja z izzivi. Veseli bomo vseh, starih 11 let in več, ki v svojem prostem času radi počnete zanimive reči ... Prvo srečanje bo v soboto, 13.10.2007 od 17. uri pred cerkvijo sv. Pavla v Preboldu. Poskrbljeno bo za prevoz s Polzele, za katerega se prijavite pri domačem župniku. Odhod bo ob 16.30.

 

Ker je naša skupina iz večih krajev, bodo srečanja potekala izmenično, en teden v Preboldu, drugi pa na Polzeli. Skupina od 11-15 let bo imela srečanja ob sobotah, od 8. do 10. ure. Druga skupina, nad 16 let, pa bo imela srečanja ob petkih, od 19. do 21. ure. Pridi in se pridruži že prek 40 milijonom mladih po celem svetu, ki nas druži veselje do življenja v naravi, druženja in pustolovščini! Več informacij o skavtih in skavtstvu dobiš na http://zskss.skavt.net.

 

 

 

 

Karitas škofije Celje -  POPLAVE 2007:  Št. računa:  0600 0097 7538 266 - »Naravne nesreče - neurje 2007«

 

 

NAMENI APOSTOLATA MOLITVE

 

 

OKTOBER:

 

Splošni:  Da bi kristjani, ki so v položaju manjšine, imeli moč in pogum, da bi svojo vero živeli in jo vztrajno izpričevali.

 

Misijonski:  Da bi bila misijonska nedelja prava priložnost, ki bi spodbudila poglobitev misijonske zavesti v vsakem krščenem.

 

Slovenski:  Da bi nam molitev rožnega venca izprosila pravi odnos do Romov, priseljencev, drugače mislečih in drugače verujočih.

 

 

 DOBRODELNOST

 

 

Slovenska Karitas že drugič začenja dobrodelno akcijo z naslovom Za srce Afrike, ki bo trajala do 17. oktobra. Darovalci lahko svoj dar prispevajo prek položnice, po telefonu, mobilnem telefonu ali prek spletnih strani. Informacije: http://www-karitas.si, g. Peter Tomažič, tel.: 01/300-59-61, e-naslov: peter.tomazic@karitas.

 

 

 SVETI MISIJON

 

 

Od petka, 8. februarja do nedelje, 17. februarja 2008 bo na Polzeli misijon. V cerkvi in doma molimo za uspeh!    ö Molitev za uspeh misijona.

 

 

 ZGODILO SE JE … (Župnijska kronika)

 

 

 

1947 »…Leto 1947 je bilo leto izredno hude zime in kasneje tudi izredno vročega poletja. Celo taki vodnjaki, ki po 100 let niso usahnili so bili suhi. Ljudje, zlasti po hribovitih krajih, so radi suše zelo trpeli. Vkljub temu pa so poljski pridelki bili tako lepi in obilni, da moramo izreči Bogu svojo največjo zahvalo. Vsega je zraslo za potrebo, tako na poljih, travnikih, v vinogradih, tudi sadja je bilo obilo…«