OBVESTILA

 

 

 

Jutri, v ponedeljek, 15. oktobra ob 19. uri bo v sejni sobi  župnišča sestanek članov gospodarskega sveta. 

 

 

 

Jutri popoldne od 13. do 16. ure bo priložnost za sv. spoved - za  učence vseh letnikov, še posebej pa za pripravnike na birmo.

 

 

 

V torek, 16. oktobra 2007 od 9. do 16. ure bo v Žalcu, Savinjska c. 1, dan odprtih vrat Materinskega doma, ki je odprl svoja vrata za žene in matere v stiski. Vabljeni na ogled in srečanje s sodelavci Nadškofijske karitas Maribor. Ob 9.45 se bo z nagovorom obiskovalcem pridružil župan občine Žalec, Lojze Posedel. Ob 10.00 pa bo predavanje specialistov zakonske in družinske terapije Sare in Draga Jerebica iz Družinskega inštituta Bližina iz Celja z naslovom »Nasilje in samopodoba - kako se naučiti postavljati meje.«

 

 

 

Ta petek, 19. oktobra bo na Polzeli gostoval g. Dušan Egidij Kubot, naš nekdanji katehet, diakon in duhovni pomočnik, ki si sedaj nadvse prizadeva obuditi pobožnost zadoščevanja Jezusovemu in Marijinemu Srcu. Pri večerni maši bo spregovoril, po njej pa skupaj z nami opravil molitveno uro pred Najsvetejšim. Vse prijazno vabim, da se pobožnosti udeležite!

 

 

 

Prihodnja nedelja bo misijonska. Ob tem praznovanju se prav posebej spominjamo Jezusovega naročila naj vsemu svetu oznanimo veselo novico o odrešenju. Misijonska nedelja je dan hvaležnosti za vse misijonarje in misijonarke, ki po svetu širijo oznanilo in ga kažejo predvsem v ljubezni. Ob tem pa nas ta nedelja opozarja na našo soodgovornost za poslanstvo. Naše osrednje škofijsko slavje bo v nedeljo, 21. oktobra ob 15.30 v Šmarju pri Jelšah. Mašne nabirke misijonske nedelje so namenske; oddane bodo za projekte Papeških misijonskih družb.

 

 

 

Župnija Prebold in Marija Reka organizirata drugi dobrodelni koncert »Zapojmo za Anin dom«. Koncert bo v nedeljo, 21. oktobra ob 16. uri v Športni dvorani Osnovne šole Prebold. Vstopnice lahko kupite tudi v našem župnišču (8€). Lepo vabljeni!

 

 

 

V celjski bolnišnici zbirajo sredstva za prepotreben nov CT - aparat (za globinsko slikanje). Obrnili so se na Škofijski ordinariat s prošnjo, da bi zbiralno akcijo priporočili tudi vernikom po župnijah. Gre za dobrobit bolnikov, zato se obračamo na Vas s prošnjo, da se v to zbiralno akcijo vključite in velikodušno prispevate svoj dar. Sredstva lahko nakažete na račun Splošne bolnišnice Celje.

 

 

 

Evropsko srečanje mladih. Že 30. Evropsko srečanje mladih, katerega skupaj z mladimi prostovoljci pripravljajo taizejski bratje bo od 27. dec. 2007 do 2. jan. 2008 potekalo v Ženevi. Namenjeno je mladim od 16. do 35. leta.  Prijavite se lahko na 25-ih različnih mestih po vsej Sloveniji od 1. okt. 2007 do 18. nov. 2007. Prijavna mesta, prijavnico in druge informacije najdete: http://www.drustvo-skam.si/.

 

 

 

Svetovni dan mladih. Vsake tri leta papež povabi mlade z vsega sveta, da se mu pridružijo v praznovanju vere in mladosti. Prihodnje leto bo to srečanje v Sydneyu v Avstraliji. V oktobru in novembru bodo potekala informativna srečanja (termini in lokacije so zapisane na plakatu), kjer boste prejeli vse potrebne informacije o SDM, cenah, programih. Vsi zainteresirani med 16. in 30. letom vabljeni, da se čim prej prijavite in obiščete enega od informativnih srečanj. Več o tem: http://www.drustvo-skam.si/.

 

 

SKAVTSTVO     

 

 

»… je vesela igra na prostem, kjer skavtje kot bratje skupaj izkušajo dogodivščine, tako mladi kot stari.«   (Baden Powell)

 

Skavti stega Zeleno-zlatih kobulic te vabimo, da se nam pridružiš v novem letu iskanja dogodivščin in spopadanja z izzivi. Veseli bomo vseh, starih 11 let in več, ki v svojem prostem času radi počnete zanimive reči ... Prvo srečanje bo v soboto, 13.10.2007 od 17. uri pred cerkvijo sv. Pavla v Preboldu. Poskrbljeno bo za prevoz s Polzele, za katerega se prijavite pri domačem župniku. Odhod bo ob 16.30.

 

Ker je naša skupina iz večih krajev, bodo srečanja potekala izmenično, en teden v Preboldu, drugi pa na Polzeli. Skupina od 11-15 let bo imela srečanja ob sobotah, od 8. do 10. ure. Druga skupina, nad 16 let, pa bo imela srečanja ob petkih, od 19. do 21. ure. Pridi in se pridruži že prek 40 milijonom mladih po celem svetu, ki nas druži veselje do življenja v naravi, druženja in pustolovščini! Več informacij o skavtih in skavtstvu dobiš na http://zskss.skavt.net.

 

 

 

 

Karitas škofije Celje -  POPLAVE 2007:  Št. računa:  0600 0097 7538 266 - »Naravne nesreče - neurje 2007«

 

 

NAMENI APOSTOLATA MOLITVE

 

 

OKTOBER:

 

Splošni:  Da bi kristjani, ki so v položaju manjšine, imeli moč in pogum, da bi svojo vero živeli in jo vztrajno izpričevali.

 

Misijonski:  Da bi bila misijonska nedelja prava priložnost, ki bi spodbudila poglobitev misijonske zavesti v vsakem krščenem.

 

Slovenski:  Da bi nam molitev rožnega venca izprosila pravi odnos do Romov, priseljencev, drugače mislečih in drugače verujočih.

 

 

 DOBRODELNOST

 

 

Slovenska Karitas že drugič začenja dobrodelno akcijo z naslovom Za srce Afrike, ki bo trajala do 17. oktobra. Darovalci lahko svoj dar prispevajo prek položnice, po telefonu, mobilnem telefonu ali prek spletnih strani. Informacije: http://www-karitas.si, g. Peter Tomažič, tel.: 01/300-59-61, e-naslov: peter.tomazic@karitas.

 

 

 SVETI MISIJON

 

 

Od petka, 8. februarja do nedelje, 17. februarja 2008 bo na Polzeli misijon. V cerkvi in doma molimo za uspeh!    ö Molitev za uspeh misijona.

 

 

 ZGODILO SE JE … (Župnijska kronika)

 

 

 

1911  »…Burne so bile tudi to leto volitve … Liberalni kandidat Franc Roblek je dobil v naši župniji vsled nezaslišane, strastne agitacije štiri glase več, kakor naš kandidat dr. Anton Korošec, ki je pa vendarle sijajno zmagal. Bogu hvala, sicer bi se bili liberalci prevzeli in žalostni časi bi bili napočili. Tako pa je bilo na naši strani, ki ima med ljudstvom pretežno večino, veliko veselje!«               

 

(Župnijska kronika)