OBVESTILA

 

 

 

Današnja nedelja je misijonska. Ob tem praznovanju se prav posebej spominjamo Jezusovega naročila naj vsemu svetu oznanimo veselo novico o odrešenju. Misijonska nedelja je dan hvaležnosti za vse misijonarje in misijonarke, ki po svetu širijo oznanilo in ga kažejo predvsem v ljubezni. Ob tem pa nas ta nedelja opozarja na našo soodgovornost za poslanstvo. Osrednje slavje škofije Celje bo v Šmarju pri Jelšah (15.30).

 

Mašne nabirke misijonske nedelje so namenske; oddane bodo za projekte Papeških misijonskih družb. 

 

 

 

V torek, 23. oktobra bo v Domu sv. Jožefa v Celju »Večer za starše« - tematika: »Spremljanje otrokovih šolskih obveznosti«.

 

 

 

Dragi dobrotniki, darovalci! Tudi letos bomo prodajali sveče ob 1. novembru v akciji 'Dar sveče in cveta'. Ob prazniku Vseh svetih naj na grobu zagori tudi sveča Karitas – sveča dobrote, ki ogreje ljudi v stiski. Bodimo sočutni do ubogih in namenimo znesek 0,90 € za lajšanje stiske. Bog povrni, saj boste tako prižgali svečko solidarnosti na grobu rajnih, obenem pa ponesli svetlobo in toploto tistim, ki so pomoči najbolj potrebni.

 

Sveče bomo prodajali v nedeljo 28. oktobra pri vseh treh mašah in v četrtek 1. novembra pri 7. in 9. maši.

 

 

 

Na letošnjo zahvalno nedeljo, 4. nov. bo na Gori Oljki spet maša v latinskem jeziku. Daroval jo bo škof dr. Jožef Smej. K sodelovanju pri maši in srečanju po njej so še posebej lepo vabljeni ministranti, ki so pri oltarju stregli še v času pred 2. vatikanskim koncilom v latinskem jeziku. Vse take, ne glede na župnijo iz katere izhajate, vabim, da se odzovete. Da vam bom že pred slovesnostjo po pošti lahko poslal latinski tekst, prosim, da se oglasite po telefonu in prijavite!

 

 

 

Evropsko srečanje mladih. Že 30. Evropsko srečanje mladih, katerega skupaj z mladimi prostovoljci pripravljajo taizejski bratje bo od 27. dec. 2007 do 2. jan. 2008 potekalo v Ženevi. Namenjeno je mladim od 16. do 35. leta.  Prijavite se lahko na 25-ih različnih mestih po vsej Sloveniji od 1. okt. 2007 do 18. nov. 2007. Prijavna mesta, prijavnico in druge informacije najdete: http://www.drustvo-skam.si/.

 

 

 

Svetovni dan mladih. Vsake tri leta papež povabi mlade z vsega sveta, da se mu pridružijo v praznovanju vere in mladosti. Prihodnje leto bo to srečanje v Sydneyu v Avstraliji. V oktobru in novembru bodo potekala informativna srečanja (termini in lokacije so zapisane na plakatu), kjer boste prejeli vse potrebne informacije o SDM, cenah, programih. Vsi zainteresirani med 16. in 30. letom vabljeni, da se čim prej prijavite in obiščete enega od informativnih srečanj. Več o tem: http://www.drustvo-skam.si/.

 

 

SKAVTSTVO     

 

 

»… je vesela igra na prostem, kjer skavtje kot bratje skupaj izkušajo dogodivščine, tako mladi kot stari.«   (Baden Powell)

 

Skavti stega Zeleno-zlatih kobulic te vabimo, da se nam pridružiš v novem letu iskanja dogodivščin in spopadanja z izzivi. Veseli bomo vseh, starih 11 let in več, ki v svojem prostem času radi počnete zanimive reči ... Srečanja za IV (skupina od 11-15 let) so ob sobotah od 9. uri pred cerkvijo sv. Pavla v Preboldu ali sv. Marjete na Polzeli. Srečanja za PP (skupina nad 16 let) pa so ob petkih, od 19. do 21. ure v Preboldu. Pridruži se že prek 40 milijonom mladih po celem svetu, ki nas druži veselje do življenja v naravi, druženja in pustolovščini! Več informacij o skavtih in skavtstvu dobiš na http://zskss.skavt.net.

 

 

 

 

 

NAMENI APOSTOLATA MOLITVE

 

 

OKTOBER:

 

Splošni:  Da bi kristjani, ki so v položaju manjšine, imeli moč in pogum, da bi svojo vero živeli in jo vztrajno izpričevali.

Misijonski:  Da bi bila misijonska nedelja prava priložnost, ki bi spodbudila poglobitev misijonske zavesti v vsakem krščenem.

Slovenski:  Da bi nam molitev rožnega venca izprosila pravi odnos do Romov, priseljencev, drugače mislečih in drugače verujočih.

 

 

 DOBRODELNOST

 

 

Župnija Prebold in Marija Reka organizirata drugi dobrodelni koncert »Zapojmo za Anin dom«. Koncert bo v nedeljo, 21. oktobra ob 16. uri v Športni dvorani Osnovne šole Prebold. Vstopnice lahko kupite tudi v našem župnišču (8€). Lepo vabljeni!

 

 

 

Slovenska Karitas že drugič začenja dobrodelno akcijo z naslovom Za srce Afrike, ki bo trajala do 17. oktobra. Darovalci lahko svoj dar prispevajo prek položnice, po telefonu, mobilnem telefonu ali prek spletnih strani. Informacije: http://www-karitas.si, g. Peter Tomažič, tel.: 01/300-59-61, e-naslov: peter.tomazic@karitas.

 

 

V celjski bolnišnici zbirajo sredstva za prepotreben nov CT - aparat (za globinsko slikanje). Obrnili so se na Škofijski ordinariat s prošnjo, da bi zbiralno akcijo priporočili tudi vernikom po župnijah. Gre za dobrobit bolnikov, zato se obračamo na Vas s prošnjo, da se v to zbiralno akcijo vključite in velikodušno prispevate svoj dar. Sredstva lahko nakažete na račun Splošne bolnišnice Celje.

 

 

 

1. jan. 2008, tako določa zakon, bo treba v avtomobilih zamenjati pakete prve pomoči z novimi po evropskih standardih. S starimi paketi lahko pomagate reševati stisko v misijonih, zato jih ne zavrzite. Prinesite jih v župnišče, od koder bodo prišle v roke naših misijonarjev in posredovali vašo dobroto tretjemu svetu. Hvala! Misijonska pisarna.

 

 

 

Karitas škofije Celje -  POPLAVE 2007:  Št. računa:  0600 0097 7538 266 - »Naravne nesreče - neurje 2007«

 

 

 

 SVETI MISIJON

 

 

Od petka, 8. februarja do nedelje, 17. februarja 2008 bo na Polzeli misijon. V cerkvi in doma molimo za uspeh!    ö Molitev za uspeh misijona.

 

 

 

 ZGODILO SE JE(Župnijska kronika)

 

 

 

1916 »… Svetovna vojska divja … Draginja neznosna ... vsaka reč 10 krat dražja ko v mirnem času. Vse se kupuje na karte, a žalibog – karte se sicer redno dobivajo – pa to, kar bi moral na karte dobiti le redkokrat ali sploh ne toliko, kolikor bi imel pravico. Vsaka reč je odmerjena od države, koliko sme oseba na dan porabiti … vsega v tako mali množini, da delavni človek ne more shajati. Letos so prišle celo karte za mlin ...«