OBVESTILA

 

 

 

 

 

Danes, 11. novembra ob 15. uri bo maša na Vimperku.

 

 

 

Hvala za prispevke v današnjo namensko nabirko, ki bo namenjena za pomoč najbolj potrebnim župnijam, ki so letos opravile večje obnove svojih cerkva.

 

 

 

V torek, 13. novembra ob 19. uri bo v Domu sv. Jožefa v Celju 'Večer za starše'. Tematika tokratnega srečanja: Kako in kdaj otroku postaviti meje?

 

 

 

V sredo, 14. novembra ob 18. uri bo v prostorih pod cerkvijo roditeljski sestanek za starše veroučencev od 1. do 6. razreda.

 

 

 

V četrtek, 15. november ob 18. uri, bo v okviru razstave O Svetem pismu v Celjskem domu predaval dr. Edvard Kovač: Visoka pesem ljubezni.

 

 

 

V petek, 16. novembra po maši bo v prostorih pod cerkvijo roditeljski sestanek za starše veroučencev 7. in 8. razreda (birmancev 2008).

 

 

 

Ob slovesnem praznovanju godovnega dne sv. Elizabete, zavetnice karitativnega dela, v petek, 16. nov. ob 17. uri, bo na Muzejskem trgu 8 v Celju blagoslovitev prostorov Škofijske karitas Celje. Ob 18. uri bo sv. maša  v stolnici. Ob koncu maše pa predstavitev blagoslovljenih prostorov in Škofijske karitas.

 

 

 

V četrtek, 8. novembra je v cerkvi sv. Cirila in Metoda v Zagrebu g. Gorazd Bastašič postal diakon grkokatoliške Cerkve. Iz srca čestitamo! Lepe slovesnosti se je udeležilo tudi 40 polzelanov.   Hvala!

 

 

 

V soboto, 24. novembra ob 17. uri bo v naši cerkvi spet slovesnost v kateri združimo dvoje praznujočih:  Ob godu svoje zavetnice sv. Cecilije praznujejo pevci, organisti in zborovodje;  pred sklepom cerkvenega leta pa se k zahvalnemu bogoslužju in blagoslovu zberejo tudi zakonci jubilanti – pari, ki v tem letu so ali še bodo obhajali katero od okroglih obletnic poroke. Okrogla obletnica pomeni: 5, 10, 15, 20, 25 … itd. na 5.  Zaradi pogostitve, ki bo sledila maši, vas, dragi zakonci jubilanti, prosim za prijavo, oz. za obvestilo, da prideta.

 

 

 

 

 

NAMENI APOSTOLATA MOLITVE - NOVEMBER:

 

 

 

Splošni:  Da bi vsi, ki se posvečajo medicinskim raziskavam, in vsi, ki so vključeni v zakonodajno dejavnost, gojili vedno globlje spoštovanje do človeškega življenja od njegovega začetka do naravnega konca.

Misijonski:  Da bi se na korejskem polotoku krepil duh sprave in miru.

Slovenski:  Da bi ustanovitev novih škofij prinesla želene sadove in bo Cerkev na Slovenskem zadihala s polnimi pljuči.

 

 

 DOBRODELNOST

 

 

V celjski bolnišnici zbirajo sredstva za prepotreben nov CT - aparat (za globinsko slikanje). Obrnili so se na Škofijski ordinariat s prošnjo, da bi zbiralno akcijo priporočili tudi vernikom po župnijah. Gre za dobrobit bolnikov, zato se obračamo na Vas s prošnjo, da se v to zbiralno akcijo vključite in velikodušno prispevate svoj dar. Sredstva lahko nakažete na račun Splošne bolnišnice Celje.

 

 

 

1. jan. 2008, tako določa zakon, bo treba v avtomobilih zamenjati pakete prve pomoči z novimi po evropskih standardih. S starimi paketi lahko pomagate reševati stisko v misijonih, zato jih ne zavrzite. Prinesite jih v župnišče, od koder bodo prišle v roke naših misijonarjev in posredovali vašo dobroto tretjemu svetu. Hvala! Misijonska pisarna.

 

 

 

Karitas škofije Celje -  POPLAVE 2007:  Št. računa:  0600 0097 7538 266 - »Naravne nesreče - neurje 2007«

 

 

 

 SVETI MISIJON

 

 

Od petka, 8. februarja do nedelje, 17. februarja 2008 bo na Polzeli misijon. V cerkvi in doma molimo za uspeh!    ö Molitev za uspeh misijona.

 

 

SKAVTSTVO     

 

 

»… je vesela igra na prostem, kjer skavtje kot bratje skupaj izkušajo dogodivščine, tako mladi kot stari.«   (Baden Powell)

 

Skavti stega Zeleno-zlatih kobulic te vabimo, da se nam pridružiš v novem letu iskanja dogodivščin in spopadanja z izzivi. Veseli bomo vseh, starih 11 let in več, ki v svojem prostem času radi počnete zanimive reči ... Srečanja za IV (skupina od 11-15 let) so ob sobotah od 9. uri pred cerkvijo sv. Pavla v Preboldu ali sv. Marjete na Polzeli. Srečanja za PP (skupina nad 16 let) pa so ob petkih zvečer v Preboldu. Pridruži se že prek 40 milijonom mladih po celem svetu, ki nas druži veselje do življenja v naravi, druženja in pustolovščini! Več informacij o skavtih in skavtstvu dobiš na http://zskss.skavt.net.

 

 

 

 ZGODILO SE JE(Župnijska kronika)

 

 

 

1967 »… Izredna suša je povzročila, da je pridelek hmelja znatno manjši, kakor druga leta, pa še za tega so ljudje v strahu, po kaki ceni bo odkup, ker so stroški za obdelavo in obiravce ogromni … Po Sloveniji je izredna sadna letina – tudi po Savinjski d. zato sadje nima nobene prave cene. ... Z namiznim sadjem n.pr. v Slapu pri Vipavi krmijo živino, ker ga zadruga odplačuje po 20 Sdin.