OBVESTILA

 

 

 

 

 

Danes bo po vseh dekanijah celjske škofije dekanijski pastoralni dan z geslom: Za življenje - za družino. Verniki dekanije Žalec se bomo zbrali v ž. cerkvi v Petrovčah. Začetek ob 15., zaključek ob 18. uri. Delo bo potekalo v štirih skupinah.  1. Vključevanje v pastoralno delo - vzgoja novih sodelavcev;   2. mladinska pastorala - vzgoja v veri;  3. družinska pastorala - pomoč;  4. dobrodelnost - pospeševanje. Pridite!

 

 

 

 

Ta teden bodo spet tradicionalni Nikodemovi večeri. Program okroglih miz v Slomškovi dvorani v Mariboru, ki se bodo začenjale ob 19.30 nosi naslov:  »Bog odpusti vselej, človek včasih, narava nikoli«.  V ponedeljek, 19. 11.: Takšna je najina izkušnja *

torek, 20. 11.: Odpustiti ali pozabiti? * sreda, 21. 11.: Imam telo … sem telo? *  četrtek, 22. 11.: Podnebne spremembe – si zatiskamo oči?

 

 

 

V sredo, 21. 11. ob 9. uri bo v dvorcu Bentnava v Mariboru nadškofijski liturgični študijski dan.

 

 

 

V Domu sv. Jožefa v Celju bo v sredo,  21. novembra predaval škof Marjan Turnšek: Kristjan in paranormalno.

 

 

 

V četrtek, 22. 11. 2007 ob 18. uri, bo v okviru razstave O Svetem pismu v Celjskem domu govoril p. Andraž Arko. Tematika: Sveto pismo in filmska umetnost.

 

 

 

V soboto, 24. 11. ob 14. uri bo pri Svetem Duhu v Celju področno srečanje katehistinj in katehetov.

 

 

 

Prihodnjo nedeljo se prične letošnji teden Karitas.

 

 

 

Župnijska karitas obvešča, da so v župnijski pisarni na voljo vstopnice za dobrodelni koncert 'Klic dobrote', ki bo v sredo, 28.11.2007 v dvorani Golovec v Celju. Cena 5 €.

 

 

 

V soboto, 24. novembra ob 17. uri bo v naši cerkvi spet slovesnost v kateri združimo dvoje praznujočih:  Ob godu svoje zavetnice sv. Cecilije praznujejo pevci, organisti in zborovodje;  pred sklepom cerkvenega leta pa se k zahvalnemu bogoslužju in blagoslovu zberejo tudi zakonci jubilanti – pari, ki v tem letu so ali še bodo obhajali katero od okroglih obletnic poroke. Okrogla obletnica pomeni: 5, 10, 15, 20, 25 … itd. na 5.  Zaradi pogostitve, ki bo sledila maši, vas, dragi zakonci jubilanti, prosim za prijavo, oz. za obvestilo, da prideta.

 

 

 

Rudarji občine Polzela vabijo vse občane, da se udeležijo svete maše, ki bo v soboto, 1. 12. 2007 ob 14.45 v Andražu ob prazniku sv. Barbare - zavetnice rudarjev.

 

 

 

Približuje se letošnje miklavževanje, ki bo v sredo, 5. decembra ob 17. uri. Obveščam vas, da je Miklavž že odprl sprejemno pisarno v našem župnišču, župnika pa imenoval za tajnika oz. blagajnika. Spodbujam k darežljivosti! Hvala!

 

 

 

 

 

 

NAMENI APOSTOLATA MOLITVE - NOVEMBER:

 

 

 

Splošni:  Da bi vsi, ki se posvečajo medicinskim raziskavam, in vsi, ki so vključeni v zakonodajno dejavnost, gojili vedno globlje spoštovanje do človeškega življenja od njegovega začetka do naravnega konca.

Misijonski:  Da bi se na korejskem polotoku krepil duh sprave in miru.

Slovenski:  Da bi ustanovitev novih škofij prinesla želene sadove in bo Cerkev na Slovenskem zadihala s polnimi pljuči.

 

 

 DOBRODELNOST

 

 

V celjski bolnišnici zbirajo sredstva za prepotreben nov CT - aparat (za globinsko slikanje). Obrnili so se na Škofijski ordinariat s prošnjo, da bi zbiralno akcijo priporočili tudi vernikom po župnijah. Gre za dobrobit bolnikov, zato se obračamo na Vas s prošnjo, da se v to zbiralno akcijo vključite in velikodušno prispevate svoj dar. Sredstva lahko nakažete na račun Splošne bolnišnice Celje.

 

 

 

1. jan. 2008, tako določa zakon, bo treba v avtomobilih zamenjati pakete prve pomoči z novimi po evropskih standardih. S starimi paketi lahko pomagate reševati stisko v misijonih, zato jih ne zavrzite. Prinesite jih v župnišče, od koder bodo prišle v roke naših misijonarjev in posredovali vašo dobroto tretjemu svetu. Hvala! Misijonska pisarna.

 

 

 

Karitas škofije Celje -  POPLAVE 2007:  Št. računa:  0600 0097 7538 266 - »Naravne nesreče - neurje 2007«

 

 

 

 SVETI MISIJON

 

 

Od petka, 8. februarja do nedelje, 17. februarja 2008 bo na Polzeli misijon. V cerkvi in doma molimo za uspeh!    ö Molitev za uspeh misijona.

 

 

SKAVTSTVO      

 

 

»… je vesela igra na prostem, kjer skavtje kot bratje skupaj izkušajo dogodivščine, tako mladi kot stari.«   (Baden Powell)

 

Skavti stega Zeleno-zlatih kobulic te vabimo, da se nam pridružiš v novem letu iskanja dogodivščin in spopadanja z izzivi. Veseli bomo vseh, starih 11 let in več, ki v svojem prostem času radi počnete zanimive reči ... Srečanja za IV (skupina od 11-15 let) so ob sobotah od 9. uri pred cerkvijo sv. Pavla v Preboldu ali sv. Marjete na Polzeli. Srečanja za PP (skupina nad 16 let) pa so ob petkih zvečer v Preboldu. Pridruži se že prek 40 milijonom mladih po celem svetu, ki nas druži veselje do življenja v naravi, druženja in pustolovščini! Več informacij o skavtih in skavtstvu dobiš na http://zskss.skavt.net.