OBVESTILA

 

 

 

 

 

Danes ob 15. uri bo v petrovški baziliki revija cerkvenih pevskih zborov dekanije Žalec. Ob sklepu cerkvenega leta in ob praznovanju sv. Cecilije, zavetnice cerkvenih pevcev, organistov in zborovodij smo vsi prijazno vabljeni, da prisluhnemo lepemu petju in z aplavzom izrazimo hvaležnost za trud, ki ga vlagajo v lepšanje bogoslužij po naših župnijah.

 

 

 

 

V okviru tedna Karitas bo v sredo, 28.11.2007 v dvorani Golovec Celje, dobrodelni koncert 'Klic dobrote'. Začetek ob 19.40 uri. Vstopnice so na razpolago v zakristiji (5 €).

 

 

 

V četrtek, 29.11. ob 15. uri bo v veroučnih prostorih delavnica za izdelavo adventnih vencev. Pripomočke prinesite s seboj.

 

 

 

V četrtek bo na Polzeli spet gostoval mariborski pomožni škof Jožef Smej. Ob 17. uri bo maševal, po maši pa v prostorih pod cerkvijo spregovoril na temo tedna karitas - dobrodelnost.

 

 

 

V četrtek, 29. novembra ob 18. uri, bo kot spremni program ob razstavi Svetega pisma v Celjskem domu predavanje Matjaža Črnivca: 'Sveto pismo in Slovenci - vloga Trubarja'.

 

 

 

Rudarji občine Polzela vabijo vse občane, da se udeležijo svete maše, ki bo v soboto, 1. 12. 2007 ob 14.45 v Andražu ob prazniku sv. Barbare - zavetnice rudarjev.

 

 

 

Od 29.11. do 2.12.2007 bo v Domu sv. Jožefa v Celju delavnica pisanja ikon. Voditelj: mag. Silva Deskoska.

 

 

 

Otroški pevski zbor 'Mana' iz Griž vabi v soboto, 1.12.2007 ob 19. uri na koncert ob 5-obletnici delovanja. Gosti na koncertu bodo polzelski 'Cekinčki'.

 

 

 

V nedeljo, 2.12.ob 16. uri bo v kulturnem domu na Polzeli slavnostni koncert ob 30-letnici MePZ Polzela in 25-letnici kvinteta Lastovka.

 

 

 

Letošnje miklavževanje bo v sredo, 5. decembra ob 17. uri. Vse vernike in nasploh ljudi dobre volje vabim, da Miklavžu pomagajo pri pripravi daril. Darove ta teden prinašajte pred mašo ali po njej v zakristijo. Že v naprej hvala.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NAMENI APOSTOLATA MOLITVE - NOVEMBER:

 

 

 

Splošni:  Da bi vsi, ki se posvečajo medicinskim raziskavam, in vsi, ki so vključeni v zakonodajno dejavnost, gojili vedno globlje spoštovanje do človeškega življenja od njegovega začetka do naravnega konca.

Misijonski:  Da bi se na korejskem polotoku krepil duh sprave in miru.

Slovenski:  Da bi ustanovitev novih škofij prinesla želene sadove in bo Cerkev na Slovenskem zadihala s polnimi pljuči.

 

 

 DOBRODELNOST

 

 

V celjski bolnišnici zbirajo sredstva za prepotreben nov CT - aparat (za globinsko slikanje). Obrnili so se na Škofijski ordinariat s prošnjo, da bi zbiralno akcijo priporočili tudi vernikom po župnijah. Gre za dobrobit bolnikov, zato se obračamo na Vas s prošnjo, da se v to zbiralno akcijo vključite in velikodušno prispevate svoj dar. Sredstva lahko nakažete na račun Splošne bolnišnice Celje.

 

 

 

1. jan. 2008, tako določa zakon, bo treba v avtomobilih zamenjati pakete prve pomoči z novimi po evropskih standardih. S starimi paketi lahko pomagate reševati stisko v misijonih, zato jih ne zavrzite. Prinesite jih v župnišče, od koder bodo prišle v roke naših misijonarjev in posredovali vašo dobroto tretjemu svetu. Hvala! Misijonska pisarna.

 

 

 

Karitas škofije Celje -  POPLAVE 2007:  Št. računa:  0600 0097 7538 266 - »Naravne nesreče - neurje 2007«

 

 

 

 SVETI MISIJON

 

 

Od petka, 8. februarja do nedelje, 17. februarja 2008 bo na Polzeli misijon. V cerkvi in doma molimo za uspeh!    ö Molitev za uspeh misijona.

 

 

SKAVTSTVO     

 

 

»… je vesela igra na prostem, kjer skavtje kot bratje skupaj izkušajo dogodivščine, tako mladi kot stari.«   (Baden Powell)

 

Skavti stega Zeleno-zlatih kobulic te vabimo, da se nam pridružiš v novem letu iskanja dogodivščin in spopadanja z izzivi. Veseli bomo vseh, starih 11 let in več, ki v svojem prostem času radi počnete zanimive reči ... Srečanja za IV (skupina od 11-15 let) so ob sobotah od 9. uri pred cerkvijo sv. Pavla v Preboldu ali sv. Marjete na Polzeli. Srečanja za PP (skupina nad 16 let) pa so ob petkih zvečer v Preboldu. Pridruži se že prek 40 milijonom mladih po celem svetu, ki nas druži veselje do življenja v naravi, druženja in pustolovščini! Več informacij o skavtih in skavtstvu dobiš na http://zskss.skavt.net.