OBVESTILA

 

 

 

 

 

Danes ob 16. uri bo v Kulturnem domu na Polzeli slavnostni koncert ob 30-letnici MePZ Polzela in 25-letnici kvinteta Lastovka.

 

 

 

 

Letošnje miklavževanje bo v sredo, 5. decembra ob 17. uri. Vse vernike in nasploh ljudi dobre volje vabim, da Miklavžu pomagajo pri pripravi daril. Darove oddajte v zakristiji ali župnijski pisarni. Že v naprej hvala!

 

 

 

Četrtek je prvi v mesecu, zato bo po maši izpostavljeno Najsvetejše in molitev za duhovne poklice. Pridite!

 

 

 

V petek pol ure pred mašo (16.30) bo pobožnost v čast Srcu Jezusovemu. Priložnost za spoved.

 

 

 

V soboto je praznik Brezmadežnega spočetja Device Marije. Dve maši! Poleg običajne večerne dodatno tudi jutranja.

 

 

 

Prihodnjo nedeljo ob 15. uri bo spet maša na Vimperku. Počastili bomo sv. Miklavža, zavetnika te podružnične cerkvice. Vsi lepo vabljeni!

 

 

 

Ob svetopisemski razstavi - v Celjskem domu:

- v ponedeljek, 3. decembra ob 18. uri, V svojem srcu sem ga našel, recital poezije Antona Novačana.

- četrtek, 6. decembra ob 18. uri, okrogla miza Pasijon na Slovenskem. V uvodu bo nastopil pevski zbor KD Koral Laško, gostje okrogle mize: dr. Marko Marin, dr. Karel Gržan, prof. Jože Faganel, Magdalena Hrastnik.

- petek, 7. decembra ob 19.30, Gledališka predstava Zorko Simšič, Leta nič, en dan potem.

 

 

 

Od 9. do 12. decembra bodo v Domu sv. Jožefa v Celju duhovne vaje za starše. Voditelj: Vlado Bizant, CM.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NAMENI APOSTOLATA MOLITVE - DECEMBER:

 

 

 

 

Splošni:  Da bi se človeška družba zavzela in poskrbela za vse, ki so zboleli za aidsom, zlasti za otroke in ženske, in da bi jim Cerkev prinašala Gospodovo ljubezen.

Misijonski:  Da bi učlovečenje Božjega Sina, ki ga Cerkev slovesno praznuje na božič, pomagalo Azijcem prepoznati v Jezusu Božjega odposlanca, edinega Odrešenika sveta.

Slovenski:  Da bi se zavedali, da je spolnost Božji dar, katerega namen je služba življenju in zakonski ljubezni.

 

 

 DOBRODELNOST

 

 

V celjski bolnišnici zbirajo sredstva za prepotreben nov CT - aparat (za globinsko slikanje). Obrnili so se na Škofijski ordinariat s prošnjo, da bi zbiralno akcijo priporočili tudi vernikom po župnijah. Gre za dobrobit bolnikov, zato se obračamo na Vas s prošnjo, da se v to zbiralno akcijo vključite in velikodušno prispevate svoj dar. Sredstva lahko nakažete na račun Splošne bolnišnice Celje.

 

 

 

1. jan. 2008, tako določa zakon, bo treba v avtomobilih zamenjati pakete prve pomoči z novimi po evropskih standardih. S starimi paketi lahko pomagate reševati stisko v misijonih, zato jih ne zavrzite. Prinesite jih v župnišče, od koder bodo prišle v roke naših misijonarjev in posredovali vašo dobroto tretjemu svetu. Hvala! Misijonska pisarna.

 

 

 

Karitas škofije Celje -  POPLAVE 2007:  Št. računa:  0600 0097 7538 266 - »Naravne nesreče - neurje 2007«

 

 

 

 SVETI MISIJON

 

 

Od petka, 8. februarja do nedelje, 17. februarja 2008 bo na Polzeli misijon. V cerkvi in doma molimo za uspeh!    ö Molitev za uspeh misijona.

 

 

SKAVTSTVO     

 

 

»… je vesela igra na prostem, kjer skavtje kot bratje skupaj izkušajo dogodivščine, tako mladi kot stari.«   (Baden Powell)

 

Skavti stega Zeleno-zlatih kobulic te vabimo, da se nam pridružiš v novem letu iskanja dogodivščin in spopadanja z izzivi. Veseli bomo vseh, starih 11 let in več, ki v svojem prostem času radi počnete zanimive reči ... Srečanja za IV (skupina od 11-15 let) so ob sobotah od 9. uri pred cerkvijo sv. Pavla v Preboldu ali sv. Marjete na Polzeli. Srečanja za PP (skupina nad 16 let) pa so ob petkih zvečer v Preboldu. Pridruži se že prek 40 milijonom mladih po celem svetu, ki nas druži veselje do življenja v naravi, druženja in pustolovščini! Več informacij o skavtih in skavtstvu dobiš na http://zskss.skavt.net.