OBVESTILA

 

 

 

 

 

Danes, v nedeljo, 9. decembra ob 15. uri bo spet maša na Vimperku. Počastili bomo sv. Miklavža, zavetnika te naše podružnične cerkvice. Lepo vabljeni!

 

 

 

 

Danes, 9. decembra ob 15. uri bo v gasilskem domu v Drešinji vasi odprtje razstave jaslic Savinjske doline. Odprta bo 9., 15. in 16. decembra od 9. do 19. ure. Med tednom bo ogled možen po posebnem dogovoru z g. Stepišnikom po tel. 03 570 72 13 ali 031 230 021.

 

 

 

Od 9. do 12. decembra bodo v Domu sv. Jožefa v Celju duhovne vaje za starše. Voditelj: Vlado Bizant, CM.

 

 

 

Jutri zvečer ob 19. uri bo v prostorih pod cerkvijo redna seja ŽPS.

 

 

 

Prihodnjo nedeljo pričnemo božično devetdnevnico. »Kralja, ki prihaja, pridite, molimo!«

 

 

 

Vse nedelje do Božiča - pred mašami in med njimi - bo na razpolago  spovednik za delitev zakramenta sprave. Izkoristite priložnost in se na praznike pripravite tudi z duhovnim razsvetljenjem.

 

 

 

Zakonci jubilanti, ki ste se udeležili slovesnosti v cerkvi, pridite iskat fotografije.

 

 

 

Hvala vsem, ki ste se trudili s pripravo in izvedbo letošnjega miklavževanja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NAMENI APOSTOLATA MOLITVE - DECEMBER:

 

 

 

 

Splošni:  Da bi se človeška družba zavzela in poskrbela za vse, ki so zboleli za aidsom, zlasti za otroke in ženske, in da bi jim Cerkev prinašala Gospodovo ljubezen.

Misijonski:  Da bi učlovečenje Božjega Sina, ki ga Cerkev slovesno praznuje na božič, pomagalo Azijcem prepoznati v Jezusu Božjega odposlanca, edinega Odrešenika sveta.

Slovenski:  Da bi se zavedali, da je spolnost Božji dar, katerega namen je služba življenju in zakonski ljubezni.

 

 

 DOBRODELNOST

 

 

V celjski bolnišnici zbirajo sredstva za prepotreben nov CT - aparat (za globinsko slikanje). Obrnili so se na Škofijski ordinariat s prošnjo, da bi zbiralno akcijo priporočili tudi vernikom po župnijah. Gre za dobrobit bolnikov, zato se obračamo na Vas s prošnjo, da se v to zbiralno akcijo vključite in velikodušno prispevate svoj dar. Sredstva lahko nakažete na račun Splošne bolnišnice Celje.

 

 

 

1. jan. 2008, tako določa zakon, bo treba v avtomobilih zamenjati pakete prve pomoči z novimi po evropskih standardih. S starimi paketi lahko pomagate reševati stisko v misijonih, zato jih ne zavrzite. Prinesite jih v župnišče, od koder bodo prišle v roke naših misijonarjev in posredovali vašo dobroto tretjemu svetu. Hvala! Misijonska pisarna.

 

 

 

Karitas škofije Celje -  POPLAVE 2007:  Št. računa:  0600 0097 7538 266 - »Naravne nesreče - neurje 2007«

 

 

 

 SVETI MISIJON

 

 

Od petka, 8. februarja do nedelje, 17. februarja 2008 bo na Polzeli misijon. V cerkvi in doma molimo za uspeh!    ö Molitev za uspeh misijona.

 

 

SKAVTSTVO     

 

 

»… je vesela igra na prostem, kjer skavtje kot bratje skupaj izkušajo dogodivščine, tako mladi kot stari.«   (Baden Powell)

 

Skavti stega Zeleno-zlatih kobulic te vabimo, da se nam pridružiš v novem letu iskanja dogodivščin in spopadanja z izzivi. Veseli bomo vseh, starih 11 let in več, ki v svojem prostem času radi počnete zanimive reči ... Srečanja za IV (skupina od 11-15 let) so ob sobotah od 9. uri pred cerkvijo sv. Pavla v Preboldu ali sv. Marjete na Polzeli. Srečanja za PP (skupina nad 16 let) pa so ob petkih zvečer v Preboldu. Pridruži se že prek 40 milijonom mladih po celem svetu, ki nas druži veselje do življenja v naravi, druženja in pustolovščini! Več informacij o skavtih in skavtstvu dobiš na http://zskss.skavt.net.