OBVESTILA

 

 

 

 

 

Danes popoldne ob 15. uri so mladi vabljeni na srečanje s škofom, ki bo v celjski stolnici.  Prihod 'lučke miru'.  

 

 

 

Jutri bomo nadaljevali in ves teden opravljali božično devetdnevnico. Da bi se je lahko udeleževalo čim več ljudi bodo maše v tem času zjutraj in zvečer. »Kralja, ki prihaja, pridite, molimo!«

 

 

 

Za otroke, ki nameravajo ves teden obiskovati devetdnevnico je založba Salve pripravila posebno lepljenko. Od jutri naprej bomo posamezne dele delili pri jutranji in večerni maši.

 

 

 

V soboto, 22. decembra od 14. do 17. ure bo na parkirišču ob občinski stavbi božični sejem. Na programu bodo: prihod Božička, prodaja dobrot s kmetij, voščilnice, okraski, darila, kulturni program (učenci OŠ Polzela in vrtca s plesnimi in glasbenimi točkami, otroški pevski zbor Andraž), krasitev jelke …

 

 

 

Tudi prihodnjo, 4. adventno nedeljo, bo na razpolago spovednik. Izkoristite priložnost za božično spoved!   

 

 

 

Prihodnjo nedeljo k maši ob 9. uri bodo skavti prinesli betlehemski ogenj - lučko miru, ki jo boste potem lahko odnesli na svoje domove k svojim jaslicam. Na razpolago bodo tudi posebne sveče v steklenih lončkih. Z nakupom sveče (1,5 €) boste podprli delovanje skavtskega gibanja.

 

 

 

Letošnje koledovanje bo potekalo od 27. do 29. decembra. Trije kralji bodo obiskali vse družine, ki so jih povabili že lani, veselijo pa se tudi  vsake nove družine. Prijavite se v župnišču!

 

 

 

Prispele so knjige letošnje Mohorjeve zbirke. Možnost nakupa tudi za tiste, ki niso redni naročniki. Cena: 40 €.

 

 

 

Božični in Novoletni prazniki so tudi obdobje, ko obnavljamo naročnino za verski tisk. Dosedanji naročniki ostanite zvesti, pridružite pa se še novi! Oglasite se v župnijski pisarni!

 

 

 

Pokrajinski muzej Celje in Škofija Celje vljudno vabita na ogled razstave »Od škofije do škofije«, ki bo v pritličju Pokrajinskega muzeja Celje na Muzejskem trgu 1. Otvoritvena slovesnost s komornim zborom Emanuel bo v četrtek, 20. decembra ob 19. uri v stolni cerkvi sv. Danijela. Eden izmed eksponatov na  razstavi bo tudi obnovljeni glažutarski lestenec z Gore Oljke.

 

 

 

Od 25. do 28. marca 2008 bo spet veliko zahvalno romanje slovenske Cerkve v Rim, Vatikan in Orvieto. Zagotovo nadvse lepega doživetja boste deležni za 259 €. Prijave čimprej v župnijski pisarni. Plačevanje je možno tudi na obroke.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NAMENI APOSTOLATA MOLITVE - DECEMBER:

 

 

 

 

Splošni:  Da bi se človeška družba zavzela in poskrbela za vse, ki so zboleli za aidsom, zlasti za otroke in ženske, in da bi jim Cerkev prinašala Gospodovo ljubezen.

Misijonski:  Da bi učlovečenje Božjega Sina, ki ga Cerkev slovesno praznuje na božič, pomagalo Azijcem prepoznati v Jezusu Božjega odposlanca, edinega Odrešenika sveta.

Slovenski:  Da bi se zavedali, da je spolnost Božji dar, katerega namen je služba življenju in zakonski ljubezni.

 

 

 DOBRODELNOST

 

 

V celjski bolnišnici zbirajo sredstva za prepotreben nov CT - aparat (za globinsko slikanje). Obrnili so se na Škofijski ordinariat s prošnjo, da bi zbiralno akcijo priporočili tudi vernikom po župnijah. Gre za dobrobit bolnikov, zato se obračamo na Vas s prošnjo, da se v to zbiralno akcijo vključite in velikodušno prispevate svoj dar. Sredstva lahko nakažete na račun Splošne bolnišnice Celje.

 

 

 

1. jan. 2008, tako določa zakon, bo treba v avtomobilih zamenjati pakete prve pomoči z novimi po evropskih standardih. S starimi paketi lahko pomagate reševati stisko v misijonih, zato jih ne zavrzite. Prinesite jih v župnišče, od koder bodo prišle v roke naših misijonarjev in posredovali vašo dobroto tretjemu svetu. Hvala! Misijonska pisarna.

 

 

 

Karitas škofije Celje -  POPLAVE 2007:  Št. računa:  0600 0097 7538 266 - »Naravne nesreče - neurje 2007«

 

 

 

 SVETI MISIJON

 

 

Od petka, 8. februarja do nedelje, 17. februarja 2008 bo na Polzeli misijon. V cerkvi in doma molimo za uspeh!    ö Molitev za uspeh misijona.

 

 

SKAVTSTVO     

 

 

»… je vesela igra na prostem, kjer skavtje kot bratje skupaj izkušajo dogodivščine, tako mladi kot stari.«   (Baden Powell)

 

Skavti stega Zeleno-zlatih kobulic te vabimo, da se nam pridružiš v novem letu iskanja dogodivščin in spopadanja z izzivi. Veseli bomo vseh, starih 11 let in več, ki v svojem prostem času radi počnete zanimive reči ... Srečanja za IV (skupina od 11-15 let) so ob sobotah od 9. uri pred cerkvijo sv. Pavla v Preboldu ali sv. Marjete na Polzeli. Srečanja za PP (skupina nad 16 let) pa so ob petkih zvečer v Preboldu. Pridruži se že prek 40 milijonom mladih po celem svetu, ki nas druži veselje do življenja v naravi, druženja in pustolovščini! Več informacij o skavtih in skavtstvu dobiš na http://zskss.skavt.net.