OBVESTILA

 

 

 

 

 

Jutri zjutraj je še zadnja zorna maša s prepevanjem devetdnevnice, večer pa je že sveti večer. Nočni maši v župnijski cerkvi bosta ob 21. in 24. uri, ob 24. uri pa tudi na Gori Oljki. Vse romarje na Goro Oljko naprošam, da bi res bili romarji - naj ne bi potovali zaradi avanture, popivanja, pokanja in pretepanja, ampak iskali notranji mir in blagor svete noči! 

 

 

 

Božični dan, 25. december, bomo v naši župniji zaznamovali z dvema mašama dopoldne ( 9.00 in 10.30) in slavnostnim Božično-novoletnim koncertom zvečer (18.00). Občina Polzela in kulturno glasbeno društvo Cecilija vse prijazno vabita, da se dogodka tudi letos z veseljem udeležite!

 

 

 

Skavti in taborniki so nam prinesli   betlehemski ogenj - lučko miru, ki jo lahko ponesli na svoje domove k svojim jaslicam. Na razpolago so tudi posebne sveče v steklenih lončkih. Z nakupom sveče (1,5 €) boste podprli delovanje skavtskega gibanja.

 

 

 

V sredo bo blagoslov vode in soli; v četrtek bomo blagoslovili vino; v petek pa so k blagoslovu vabljeni otroci.

 

 

 

Letošnje koledovanje bo potekalo od 27. do 29. decembra. Trije kralji bodo obiskali vse družine, ki so jih povabile že lani, veselijo pa se tudi  vsake nove družine. Prijavite se v župnišču!

 

 

 

Otroci so v adventnem času zbirali sredstva za lačne otroke po svetu. Božični prazniki so lepa priložnost, da kuverte z zbranim prinesejo pred jaslice in jih izročijo Novorojenemu!

 

 

 

Župnija Petrovče vabi na koncert New Swing Quarteta, ki bo v petek, 28.12.2007 ob 19. uri v petrovški baziliki. Vstopnice dobite v župnišču Petrovče.  

 

 

 

Turistično društvo Šempeter vabi na ogled živih jaslic z glasbenim programom v jami Pekel, 25. in 26. decembra od 15. do 18. ure.

 

 

 

Turistično društvo Rečica ob Savinji vabi na ogled živih jaslic v Dol Suhi, v neposredni bližini gostišča Atelšek. Predstave v torek, 25.12. in sredo, 26.12.2007 ob 17.00 in ob 18.30 uri.

 

 

 

Pokrajinski muzej Celje in Škofija Celje vljudno vabita na ogled razstave »Od škofije do škofije«, ki je v pritličju Pokrajinskega muzeja Celje na Muzejskem trgu 1. Eden izmed eksponatov na  razstavi je tudi lestenec z Gore Oljke.

 

 

 

Prispele so knjige letošnje Mohorjeve zbirke. Možnost nakupa tudi za tiste, ki niso redni naročniki. Cena: 40 €.

 

 

 

Božični in Novoletni prazniki so tudi obdobje, ko obnavljamo naročnino za verski tisk. Dosedanji naročniki ostanite zvesti, pridružite pa se še novi! Oglasite se v župnijski pisarni!

 

 

 

Od 25. do 28. marca 2008 bo spet veliko zahvalno romanje slovenske Cerkve v Rim, Vatikan in Orvieto. Zagotovo nadvse lepega doživetja boste deležni za 259 €. Prijave čimprej v župnijski pisarni. Plačevanje je možno tudi na obroke.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NAMENI APOSTOLATA MOLITVE - DECEMBER:

 

 

 

 

Splošni:  Da bi se človeška družba zavzela in poskrbela za vse, ki so zboleli za aidsom, zlasti za otroke in ženske, in da bi jim Cerkev prinašala Gospodovo ljubezen.

Misijonski:  Da bi učlovečenje Božjega Sina, ki ga Cerkev slovesno praznuje na božič, pomagalo Azijcem prepoznati v Jezusu Božjega odposlanca, edinega Odrešenika sveta.

Slovenski:  Da bi se zavedali, da je spolnost Božji dar, katerega namen je služba življenju in zakonski ljubezni.

 

 

 DOBRODELNOST

 

 

V celjski bolnišnici zbirajo sredstva za prepotreben nov CT - aparat (za globinsko slikanje). Obrnili so se na Škofijski ordinariat s prošnjo, da bi zbiralno akcijo priporočili tudi vernikom po župnijah. Gre za dobrobit bolnikov, zato se obračamo na Vas s prošnjo, da se v to zbiralno akcijo vključite in velikodušno prispevate svoj dar. Sredstva lahko nakažete na račun Splošne bolnišnice Celje.

 

 

 

1. jan. 2008, tako določa zakon, bo treba v avtomobilih zamenjati pakete prve pomoči z novimi po evropskih standardih. S starimi paketi lahko pomagate reševati stisko v misijonih, zato jih ne zavrzite. Prinesite jih v župnišče, od koder bodo prišle v roke naših misijonarjev in posredovali vašo dobroto tretjemu svetu. Hvala! Misijonska pisarna.

 

 

 

Karitas škofije Celje -  POPLAVE 2007:  Št. računa:  0600 0097 7538 266 - »Naravne nesreče - neurje 2007«

 

 

 

 SVETI MISIJON

 

 

Od petka, 8. februarja do nedelje, 17. februarja 2008 bo na Polzeli misijon. V cerkvi in doma molimo za uspeh!    ö Molitev za uspeh misijona.

 

 

SKAVTSTVO     

 

 

»… je vesela igra na prostem, kjer skavtje kot bratje skupaj izkušajo dogodivščine, tako mladi kot stari.«   (Baden Powell)

 

Skavti stega Zeleno-zlatih kobulic te vabimo, da se nam pridružiš v novem letu iskanja dogodivščin in spopadanja z izzivi. Veseli bomo vseh, starih 11 let in več, ki v svojem prostem času radi počnete zanimive reči ... Srečanja za IV (skupina od 11-15 let) so ob sobotah od 9. uri pred cerkvijo sv. Pavla v Preboldu ali sv. Marjete na Polzeli. Srečanja za PP (skupina nad 16 let) pa so ob petkih zvečer v Preboldu. Pridruži se že prek 40 milijonom mladih po celem svetu, ki nas druži veselje do življenja v naravi, druženja in pustolovščini! Več informacij o skavtih in skavtstvu dobiš na http://zskss.skavt.net.