OBVESTILA

 

 

 

Nepolna dva tedna je do začetka misijona!

 

 

 

Četrtek je prvi v mesecu. Po maši bo molitev za duhovne poklice. Pridružite se tudi novi molivci!

 

 

 

V petek pol ure pred mašo (16.30) bo češčenje SRT in Srca Jezusovega.

 

 

 

V soboto, 02. februarja je praznik: Jezusovo darovanje - svečnica. Sv. maše bodo ob 7., 10.30, 17. Pri vseh  mašah blagoslov sveč.

 

 

 

Bližajo se informativni dnevi za šolsko leto 2008/09. Učenci - bodoči dijaki se lahko odgovorno odločijo o svoji nadaljnji izobraževalni poti le, če imajo na voljo dovolj informacij.

 

Utrip v Zavodu sv. Stanislava Ljubljana, dejavnosti Škofijske klasične gimnazije, Jegličevega dijaškega doma in Glasbene šole boste lahko veroučenci in njihovi starši spoznali na dnevu odprtih vrat v soboto, 2. februarja. Če se ne bi mogli udeležiti dneva odprtih vrat, ste vabljeni na informativna dneva, ki bosta v petek, 15. februarja, ob 9. in 15. uri in v soboto, 16. februarja, ob 9. uri. Za dodatne informacije lahko pokličete tajništvo gimnazije (01) 58 22 213.

 

Informativna dneva Škofijske gimnazije A. M. Slomška v Mariboru pa bosta v petek, 15. 2. 2008 ob 9. in 15. uri ter v soboto, 16. 2. 2007 ob 9. uri. Potekala bosta v Škofijski avli na Slomškovem trgu 20.

 

 

 

Mariborski metropolit dr. Fr. Kramberger, župnija Polzela in Aritours vabita na 13. tradicionalno postno romanje v Italijo: opatija Praglia, Verona, Mantova, Ferrara. Romanje bo v petek, 7. in soboto 8. marca. Duhovni vodja: mariborski nadškof. Cena prevoza, polpenziona v hotelu 3* in vse, kar je z romanjem običajno povezano je 129 €. Prijave čimprej v župnijski pisarni - 50 € ob prijavi.

 

 

 

 

 NAMENI APOSTOLATA MOLITVE - FEBRUAR

 

 

Splošni: Da duševni bolniki ne bi bili izrinjeni iz družbe, temveč deležni spoštovanja in ljubeče pomoči, da bi lahko dostojno živeli ne glede na svojo bolezen in socialni položaj.

 

Misijonski: Da bi ustanove posvečenega življenja, tako cvetoče v misijonskih deželah, znova odkrile misijonsko razsežnost in zveste svoji temeljni izbiri evangeljskih svetov velikodušno pričevale in oznanjale Kristusa na vseh koncih sveta.

 

Slovenski: Da bi pri skrbi za ostarele in bolne znali biti obzirni in razumevajoči, ne vsiljivi.

 

 

 

 DUHOVNE VAJE

 

 

Ë Dom Oaza miru, Podljubelj 307, 4290 Tržič * www.rkc.si/oaza-miru:  Marije in Blaži z družinami, petek, 1. febr. ob 18.00 do nedelje, 3. febr. do kosila.

 

Ë Šola Abram pripravlja od 15. do 17. feb. pri sv. Jožefu v Celju Duhovni vikend za mlade. Vikend pripravljajo ob podpori škofa Antona Stresa, ki bo v soboto dopoldne tudi gost na srečanju. Prijaviti na 031 455 909 (Marko), abram.on@gmail.com ... Šola ABRAM, ki jo organizira Skupnost Emanuel, je namenjena mladim, ki želijo ob študiju ali službi bolje spoznati vero, si odgovoriti na pomembna življenjska vprašanja, odkrivati, kako so lahko povezani z Bogom ter o tem spregovoriti drugim. Vikend, je ena izmed njihovih misijonskih dejavnosti, s katerimi želijo mladim omogočiti, da poleg osebnega odnosa z Bogom na novo odkrijejo svoje župnijsko občestvo in veselje nad tem, da so kristjani.

 

Ë Pri sv. Jožefu v Celju bo v soboto, 16. februarja, ob 20. uri molitveni večer za mlade. To bo molitveni večer, kjer bomo ob molitvi pred Najsvetejšim, osebni molitvi in spovedi odkrivali neskončno Božje usmiljenje.

 

Ë Stična: zakonski pari (z otroškim varstvom) * od četrtka, 21. februarja, do nedelje, 24. februarja; * od četrtka, 28. februarja, do nedelje, 2. marca. S seboj prinesite rjuhe in Sveto pismo. Prijave: Vital Vider, Ljubljanska 13, 2000 Maribor, tel.: 02/331-29-51, 02/332-95-42, e-pošta: vital.vider@rkc.si.

 

Ë Dom Oaza miru, Podljubelj 307, 4290 Tržič * www.rkc.si/oaza-miru:  zborovodje, organisti, pevci – priprava na veliko noč, sobota, 8. marca od 9.00 do 18.00

 

Ë Stična: starejši pari * od četrtka, 17. aprila, do nedelje, 20. aprila. S seboj prinesite rjuhe in Sveto pismo. Prijave: Vital Vider, Ljubljanska 13, 2000 Maribor, tel.: 02/331-29-51, 02/332-95-42, e-pošta: vital.vider@rkc.si.

 

 

 IZ ŽUPNIJSKE KRONIKE:

 

 

1908V kaplaniji se je pripravil nov plot in nov štepih za ogromne skupne stroške 700 k. Žalibog je upokojeni g. župnik Ivan Mlakar po preteku enega leta že odšel mesca oktobra.

 

 

… Na Gori Oljki se je na cerkveni hiši odstranila stara lesena streha in nadomestila z novo streho iz opeke. Delo se pa letos še ni izvršilo in se bo prihodnje leto nadaljevalo.