OBVESTILA

 

 

 

 

V ponedeljek, 4.2.2008 bo v prostorih pod cerkvijo redna seja ŽPS.

 

 

 

V sredo se prične letošnji postni čas. S pomenljivim obredom pepeljenja bomo spodbujeni k resnemu delu za poglobitev duhovnega življenja.

 

Vsako sredo pol ure pred jutranjo mašo in vsak petek pol ure pred večerno bo pobožnost križevega pota.

 

 

 

V petek, 8.2.2008 z mašo ob 18. uri se prične sv. misijon. Namen tega svetega časa je poglobitev naše vere, utrditev medsebojnih človeških in krščanskih vezi, razsvetlitev razuma, da bi obnovili verske resnice, spodbuditev volje, da bi sprejeli vse dobro, obnovitev ljubezni, da bi spet ali bolj zaživeli po božjih zapovedih …

 

Vse lepo naprošam, da obvestite čim več članov naše župnijske skupnosti, da bodo milosti misijona prispele do vseh ljudi. Ob izhodu iz cerkve so na razpolago zgibanke s programom dogodkov.  

 

Vsekakor bi rad poudaril, da srečanja nikakor niso namenjena le tistim, ki se že sicer srečujemo ob nedeljskih bogoslužjih in raznih prireditvah, ampak vsem, zares vsem.

 

K odzivu nas bodo vsak večer vabili tudi misijonski zvonovi!.

 

 

 

Bližajo se informativni dnevi za šolsko leto 2008/09. Učenci - bodoči dijaki se lahko odgovorno odločijo o svoji nadaljnji izobraževalni poti le, če imajo na voljo dovolj informacij.

 

Utrip v Zavodu sv. Stanislava Ljubljana, dejavnosti Škofijske klasične gimnazije, Jegličevega dijaškega doma in Glasbene šole boste lahko veroučenci in njihovi starši spoznali na dnevu odprtih vrat v soboto, 2. februarja. Če se ne bi mogli udeležiti dneva odprtih vrat, ste vabljeni na informativna dneva, ki bosta v petek, 15. februarja, ob 9. in 15. uri in v soboto, 16. februarja, ob 9. uri. Za dodatne informacije lahko pokličete tajništvo gimnazije (01) 58 22 213.

 

Informativna dneva Škofijske gimnazije A. M. Slomška v Mariboru pa bosta v petek, 15. 2. 2008 ob 9. in 15. uri ter v soboto, 16. 2. 2007 ob 9. uri. Potekala bosta v Škofijski avli na Slomškovem trgu 20.

 

 

 

Mariborski metropolit dr. Fr. Kramberger, župnija Polzela in Aritours vabita na 13. tradicionalno postno romanje v Italijo: opatija Praglia, Verona, Mantova, Ferrara. Romanje bo v petek, 7. in soboto 8. marca. Duhovni vodja: mariborski nadškof. Cena prevoza, polpenziona v hotelu 3* in vse, kar je z romanjem običajno povezano je 129 €. Prijave čimprej v župnijski pisarni - 50 € ob prijavi.

 

 

 

 

 40 DNI BREZ ALKOHOLA

 

 

Tudi letos smo povabljeni k postni akciji pod gornjim naslovom.

 

Možnosti sodelovanja v času med 6. februarjem in 22. marcem 2008 so: * popolna odpoved alkoholu v znamenje solidarnosti, osebno ali kot družina; * brez ponudbe alkohola na srečanjih ali prireditvah. Možno pa je seveda sodelovati preko celega leta: * ko vozimo, ne pijmo alkoholnih pijač; * ne pijmo pri delu z ljudmi, napravami in orodjem - tudi doma.

 

Svoje dejanje solidarnosti lahko simbolno izrazite s telefonskim klicem na odzivnik 01/300 59 69 ali obiskom spletne strani www.brezalkohola.si. S tem boste pripomogli, da bodo naša skupna prizadevanja še bolj učinkovita.

 

 

 DUHOVNE VAJE

 

 

Ë Šola Abram pripravlja od 15. do 17. feb. pri sv. Jožefu v Celju Duhovni vikend za mlade. Vikend pripravljajo ob podpori škofa Antona Stresa, ki bo v soboto dopoldne tudi gost na srečanju. Prijaviti na 031 455 909 (Marko), abram.on@gmail.com ... Šola ABRAM, ki jo organizira Skupnost Emanuel, je namenjena mladim, ki želijo ob študiju ali službi bolje spoznati vero, si odgovoriti na pomembna življenjska vprašanja, odkrivati, kako so lahko povezani z Bogom ter o tem spregovoriti drugim. Vikend, je ena izmed njihovih misijonskih dejavnosti, s katerimi želijo mladim omogočiti, da poleg osebnega odnosa z Bogom na novo odkrijejo svoje župnijsko občestvo in veselje nad tem, da so kristjani.

 

Ë Postne duhovne vaje za mlade z naslovom 'priča.si' »… in boste moje priče« (Apd 1,8). Bled, 15.-17. februar. Organizator: Salezijanska mladinska pastorala. Prijave: marko.kosnik@salve.si . Info:  040 731 314

 

Ë Pri sv. Jožefu v Celju bo v soboto, 16. februarja, ob 20. uri molitveni večer za mlade. To bo molitveni večer, kjer bomo ob molitvi pred Najsvetejšim, osebni molitvi in spovedi odkrivali neskončno Božje usmiljenje.

 

Ë Stična: zakonski pari (z otroškim varstvom) * od četrtka, 21. februarja, do nedelje, 24. februarja; * od četrtka, 28. februarja, do nedelje, 2. marca. S seboj prinesite rjuhe in Sveto pismo. Prijave: Vital Vider, Ljubljanska 13, 2000 Maribor, tel.: 02/331-29-51, 02/332-95-42, e-pošta: vital.vider@rkc.si.

 

Ë Postne duhovne vaje za mlade z naslovom 'priča.si' »… in boste moje priče« (Apd 1,8). Bled, 22.-24. februar. Organizator: Salezijanska mladinska pastorala. Prijave: marko.kosnik@salve.si . Info:  040 731 314

 

Ë Postne duhovne vaje za mlade z naslovom 'priča.si' »… in boste moje priče« (Apd 1,8). Cerknica: 29. februar - 2. marec. Organizator: Salezijanska mladinska pastorala. Prijave: marko.kosnik@salve.si . Info:  040 731 314

 

Ë Postne duhovne vaje za mlade z naslovom 'priča.si' »… in boste moje priče« (Apd 1,8). Pohorje: 7.-9. marec. Organizator: Salezijanska mladinska pastorala. Prijave: marko.kosnik@salve.si . Info:  040 731 314

 

Ë Dom Oaza miru, Podljubelj 307, 4290 Tržič * www.rkc.si/oaza-miru:  zborovodje, organisti, pevci – priprava na veliko noč, sobota, 8. marca od 9.00 do 18.00

 

Ë Stična: starejši pari * od četrtka, 17. aprila, do nedelje, 20. aprila. S seboj prinesite rjuhe in Sveto pismo. Prijave: Vital Vider, Ljubljanska 13, 2000 Maribor, tel.: 02/331-29-51, 02/332-95-42, e-pošta: vital.vider@rkc.si.

 

 

 IZ ŽUPNIJSKE KRONIKE:

 

 

1975 … Od 16.- 23. marca je bil v naši župniji misijon. Vodila sta ga patra jezuita, p. Franjo Cerar in p. Franc Šetan. Bilo je ugodno in toplo vreme, zato je uspeh bil presenetljiv. Ob misijonu je bilo 4.160 obhajil in je 1.200 vernikov opravilo misijonsko spoved. K stanovskemu nauku za fante in dekleta je prihajalo do 80 fantov in deklet. V četrtek ob 6.h zvečer je bilo predavanja p. dr. Marjana Šefa »O življenju pred rojstvom«. Predavanje je popestril s filmom o splavu. Vse nas je do solz prevzela beseda in slika o strašnem grehu sodobnih mater, kako uničujejo nerojena življenja. Bog daj uspeha in pravega spoznanja našim materam!

 

Ob misijonu se je »prvič prikazal« naš novi instrumentalni ansambel, ki ga vodi in uri Franci Ogris. Zasedba je naslednja: Franci Ogris - kitara, Florjanc Alojz - kitara, Ožir Franc - orgle, Otmar Majhenič - bobni. Ljudje so se hitro navdušili in ob premieri ni bilo konca navdušenja.

 

1992 … Od sobote, 7. marca do nedelje, 15. marca je potekal sv. misijon. Vodila sta ga p. Tarzicij Kolenko in p. Jože Petek. Poleg maš in govorov za vse so bila na sporedu še srečanja za mladino, ŽPS, ključarje in Karitas, mlajše in starejše zakonce, razvezane, civilno poročene, starše birmancev, botre, pevce, otroke, bolnike.

 

Seme božje besede je bilo vsejano. Naj vzkali, raste, obrodi …