OBVESTILA

 

 

 

 

Ta teden se nadaljuje ljudski misijon v naši župniji. Vodijo ga: p. Peter Lavrih, p. Stane Zore, p. Gregor Kos. Program je objavljen v priložnostni zloženki in na spletni strani župnije: http://zupnije.rkc.si/polzela/. Odzovite se spodbudam in odprite svoja srca božji milosti. Radi prihajajte k sv. mašam in na stanovska srečanja.

 

 

 

Misijonarji želijo obiskati tudi vse bolnike po domovih, ki se niso mogli udeležiti sobotnega srečanja v cerkvi. Svojci, sporočite, če imate  tudi vi koga takega, da se dogovorimo za dan in uro obiska.

 

 

 

Verouka ta teden ni. Vsi otroci pa naj prihajajo k pobožnostim, ki so jim namenjene!

 

 

 

Program misijonskega dogajanja je v torek in sredo dopolnjen s češčenjem SRT. Organizirajte se po vaseh in zaselkih ter pripravite molitvene ure.

 

 

 

V sredo pol ure pred jutranjo mašo in v petek pol ure pred večerno bo pobožnost križevega pota.

 

 

 

11. februarja, na praznik Lurške Matere Božje, bomo obhajali 16. svetovni dan bolnikov. S temo: »Evharistija, Lurd in pastoralna oskrba bolnikov«, bomo še posebej mislili na družine v soočenju z boleznijo. Na predvečer tega dne, v nedeljo 10. februarja ob 19.00 uri, bo v kapeli celjske bolnišnice daroval sveto mašo škof Anton Stres. K maši so lepo vabljeni bolniki, njihovi svojci, zaposleni v bolnišnici in drugi.

 

V kapeli celjske bolnišnice je sveta maša vsako sredo, nedeljo in praznik ob 19.00 uri.

 

 

 

Bližajo se informativni dnevi za šolsko leto 2008/09. Učenci - bodoči dijaki se lahko odgovorno odločijo o svoji nadaljnji izobraževalni poti le, če imajo na voljo dovolj informacij.

 

Utrip v Zavodu sv. Stanislava Ljubljana, dejavnosti Škofijske klasične gimnazije, Jegličevega dijaškega doma in Glasbene šole ste lahko veroučenci in njihovi starši spoznali na dnevu odprtih vrat v soboto, 2. februarja. Če se niste mogli udeležiti dneva odprtih vrat, ste vabljeni na informativna dneva, ki bosta v petek, 15. februarja, ob 9. in 15. uri in v soboto, 16. februarja, ob 9. uri. Za dodatne informacije lahko pokličete tajništvo gimnazije (01) 58 22 213.

 

Informativna dneva Škofijske gimnazije A. M. Slomška v Mariboru pa bosta v petek, 15. 2. 2008 ob 9. in 15. uri ter v soboto, 16. 2. 2007 ob 9. uri. Potekala bosta v Škofijski avli na Slomškovem trgu 20.

 

 

 

Mariborski metropolit dr. Fr. Kramberger, župnija Polzela in Aritours vabita na 13. tradicionalno postno romanje v Italijo: opatija Praglia, Verona, Mantova, Ferrara. Romanje bo v petek, 7. in soboto 8. marca. Duhovni vodja: mariborski nadškof. Cena prevoza, polpenziona v hotelu 3* in vse, kar je z romanjem običajno povezano je 129 €. Prijave čimprej v župnijski pisarni - 50 € ob prijavi.

 

 

 

Ob 150 letnici Marijinih prikazovanj v Lurdu se je ŽPS Griže odločil, da ob sodelovanju s turistično agencijo Trud pripravi romanje v Lurd. Nudijo možnost, da se jim pridružijo tudi romarji iz drugih župnij. Romanje bo od 14. do 18. aprila. Duhovni vodja župnik Jože Planinc. Cena 380 € (akontacija 30 % ob prijavi, ostalo do odhoda). Prijave zbirajo do konca meseca februarja v žup-nišču Griže. Več podatkov najdete na: http://zupnije.rkc.si/polzela/

 

 

 

 

 DUHOVNE VAJE

 

 

Ë Šola Abram pripravlja od 15. do 17. feb. pri sv. Jožefu v Celju Duhovni vikend za mlade. Vikend pripravljajo ob podpori škofa Antona Stresa, ki bo v soboto dopoldne tudi gost na srečanju. Prijaviti na 031 455 909 (Marko), abram.on@gmail.com ... Šola ABRAM, ki jo organizira Skupnost Emanuel, je namenjena mladim, ki želijo ob študiju ali službi bolje spoznati vero, si odgovoriti na pomembna življenjska vprašanja, odkrivati, kako so lahko povezani z Bogom ter o tem spregovoriti drugim. Vikend, je ena izmed njihovih misijonskih dejavnosti, s katerimi želijo mladim omogočiti, da poleg osebnega odnosa z Bogom na novo odkrijejo svoje župnijsko občestvo in veselje nad tem, da so kristjani.

 

Ë Postne duhovne vaje za mlade z naslovom 'priča.si' »… in boste moje priče« (Apd 1,8). Bled, 15.-17. februar. Organizator: Salezijanska mladinska pastorala. Prijave: marko.kosnik@salve.si . Info:  040 731 314

 

Ë Pri sv. Jožefu v Celju bo v soboto, 16. februarja, ob 20. uri molitveni večer za mlade. To bo molitveni večer, kjer bomo ob molitvi pred Najsvetejšim, osebni molitvi in spovedi odkrivali neskončno Božje usmiljenje.

 

Ë Stična: zakonski pari (z otroškim varstvom) * od četrtka, 21. februarja, do nedelje, 24. februarja; * od četrtka, 28. februarja, do nedelje, 2. marca. S seboj prinesite rjuhe in Sveto pismo. Prijave: Vital Vider, Ljubljanska 13, 2000 Maribor, tel.: 02/331-29-51, 02/332-95-42, e-pošta: vital.vider@rkc.si.

 

Ë Postne duhovne vaje za mlade z naslovom 'priča.si' »… in boste moje priče« (Apd 1,8). Bled, 22.-24. februar. Organizator: Salezijanska mladinska pastorala. Prijave: marko.kosnik@salve.si . Info:  040 731 314

 

Ë Postne duhovne vaje za mlade z naslovom 'priča.si' »… in boste moje priče« (Apd 1,8). Cerknica: 29. februar - 2. marec. Organizator: Salezijanska mladinska pastorala. Prijave: marko.kosnik@salve.si . Info:  040 731 314

 

Ë Postne duhovne vaje za mlade z naslovom 'priča.si' »… in boste moje priče« (Apd 1,8). Pohorje: 7.-9. marec. Organizator: Salezijanska mladinska pastorala. Prijave: marko.kosnik@salve.si . Info:  040 731 314

 

Ë Dom Oaza miru, Podljubelj 307, 4290 Tržič * www.rkc.si/oaza-miru:  zborovodje, organisti, pevci – priprava na veliko noč, sobota, 8. marca od 9.00 do 18.00

 

Ë Stična: starejši pari * od četrtka, 17. aprila, do nedelje, 20. aprila. S seboj prinesite rjuhe in Sveto pismo. Prijave: Vital Vider, Ljubljanska 13, 2000 Maribor, tel.: 02/331-29-51, 02/332-95-42, e-pošta: vital.vider@rkc.si.

 

 

 IZ ŽUPNIJSKE KRONIKE:

 

 

1960 … Od 25. oktobra do 30. oktobra je bil tukaj sv. misijon, katerega sta vodila g. Vrtovec Stanko, dekan Dornberka in Podobnik Slavko, župnik iz Volčje drage. Ta misijon je bil po 28 letih zadnjega misijona. Uspeh je bil presenetljiv, nadvse lep. Ljudje so napolnili cerkev pri vsakokratnem govoru. Dnevno je spovedovalo 6 do 7 spovednikov. Sv. maše so bile tudi zvečer in ponoči. Sv. obhajil je bilo črez 4000. Ljudje so bili nadvse zadovoljni s to veličastno pobožnostjo med katero je vladala takšna tihota in pobožnost, da se je opazilo kako so hrepeneli po tej verski obnovi.

 

Da pa je bil uspeh tako sijajen je pripisati pripravi, ki se je vršila celo leto. Če je božja volja se bo obnova vršila v letu 1961.