OBVESTILA

 

 

 

 

Današnji maši ob 9.00 in 10.30 bodo oblikovali letošnji birmanci.

 

 

 

Jutri ob 19. uri bo redna seja ŽPS.  

 

 

 

V torek, 11. marca bo pri sv. Jožefu v Celju tečaj priprave na krst otrok - za starše in botre.

 

 

 

V sredo, 12. marca ob 19. uri bo na Polzeli srečanje katehetov, katehistinj in animatork dekanije Žalec.   

 

 

 

V četrtek ob 15. uri bo v župnijskih prostorih delavnica za izdelovanje butaric.

 

 

 

V četrtek, 13. marca po večerni maši bo srečanje staršev otrok od 1. do 3. razreda. Vabljeni tudi že k molitvi za otroke, ki bo pred mašo (17.30).  

 

 

 

Družinski inštitut Bližina prireja v četrtek, 13. marca ob 19. uri v Don Boskovem centru Celje (na Hudinji) večer za starše z naslovom: 'Otrok se noče učiti.' Vstop je prost!

 

 

 

V petek, 14. marca po večerni maši bo srečanje staršev otrok od 4. do 9. razreda. Vabljeni tudi že k pobožnosti križevega pota pred mašo.  

 

 

 

V petek, 14. marca zvečer in v soboto, 15. marca dopoldne bo pri sv. Jožefu v Celju tečaj za zaročence.

 

 

 

V soboto, 15. marca s pričetkom ob 10. uri bo spet romarski križev pot z Vimperka na Goro Oljko. Ob 13. uri bo na Gori Oljki maša - sv. Jožef.

 

 

 

V soboto bo liturgično praznovanje sv. Jožefa. Zato maša na Gori Oljki.

 

 

 

Turistično društvo Občine Polzela vabi na spomladanski sejem, ki bo v soboto, 15. marca od 9.00 do 12.00 ure na parkirišče ob občinski stavbi.

Program: - velikonočne dobrote naših kmetij - gobje dobrote gobarskega društva - prikaz izdelovanja pirhov in rož iz papirja - cvetlični in ročni izdelki - butare za cvetno nedeljo.

 

 

 

Prihodnjo nedeljo bodo blagoslovi butar in oljčnih vejic pri vseh mašah, pri tisti ob 9. pa na ploščadi pred cerkvijo. Oljčne vejice boste lahko kupili pri vseh mašah.

 

 

 

 3. RADIJSKI MISIJON

 

 

Od 9. do 15. marca pripravlja Radio Ognjišče 3. radijski misijon. Vodili ga bodo lazaristi. Vodilna misel so besede sv. Vincencija Pavelskega: »Živeti Kristusa, da bomo mogli Kristusa prinašati drugim, nič več in nič manj.« V petek, 14. marca bo spovedni dan. Od 9. do 19. ure  bodo tudi v naši dekaniji (in sicer v Petrovčah) duhovniki na razpolago za zakrament sprave.

 

 

 

 NAMENI APOSTOLATA MOLITVE - MAREC

 

 

Splošni: Da bi doumeli, kako pomembna sta odpuščanje in sprava med posamezniki in med narodi, in da bi Cerkev s svojim pričevanjem širila Kristusovo ljubezen, vir človečnosti.

 

Misijonski: Da bi kristjani, ki jih v tolikih delih sveta in na razne načine preganjajo zaradi evangelija, podprti z močjo Svetega Duha še naprej pogumno izpričevali Božjo besedo.

 

Slovenski:  Da bi tisti, ki vodijo državo in Cerkev, iskali in našli pot do sprave v našem narodu.

 

 

 DUHOVNE VAJE

 

 

Ë Duhovne vaje za srednješolce, Želimlje 46,  od petka, 14. marca, ob 17.30, do nedelje, 16. marca, do 13. ure. Prijave: Peter P. 040 731 314, peter.pucnik@zelimlje.si.

 

Ë Duhovne vaje za srednješolce in študente - priprava na veliko noč. Dom Oaza miru, Podljubelj: sobota, 15. marca od 9.00 do večerje. Informacije: www.rkc.si/oaza-miru.   

 

Ë Duhovna priprava na veliko noč: 15. marec 2008 od 9. do 13. ure v Domu sv. Jožefa v Celju.

 

Ë Enodnevna duhovna obnova za družine z naslovom 'Glejte, človek'. Sestre HMP, Marijin dom, Partizan-ska 6, Bled: v soboto, 15. marca, z začetkom ob 9.30. Informacije na tel.: 04/574-10-75, www.hmp.si.  

 

Ë Stična: starejši pari * od četrtka, 17. aprila, do nedelje, 20. aprila. S seboj prinesite rjuhe in Sveto pismo. Prijave: Vital Vider, Ljubljanska 13, 2000 Maribor, tel.: 02/331-29-51, 02/332-95-42, e-pošta: vital.vider@rkc.si.

 

 

 BLIŽINA …

 

 

Družinski inštitut Bližina, zavod za strokovno terapevtsko pomoč posameznikom, parom, družinam v stiski in otrokom, pripravlja šest partnerskih delavnic: »Čas za naju«.

 

Voditelja partnerskih delavnic sta zakonca Sara in Drago Jerebic, oba specialista Zakonske in družinske terapije. Delavnice bodo ob sobotah, od 17.00 do 20.00 dvakrat mesečno v aprilu, maju in juniju v prostorih Družinskega inštituta Bližina na Vodnikovi 11 v Celju.

 

Komu so te delavnice namenjene? Parom, ki želijo bolje spoznati sebe in dinamiko v partnerskem odnosu; ki želijo poglobiti medsebojno razumevanje; ki se želijo manj prepirati oziroma skrajšati neprijeten čas po prepiru.

 

Zakaj se je dobro udeležiti delavnice? Ker si je potrebno za dober odnos vzeti čas; ker se je lažje pogovarjati s partnerjem, ko si prej stvari zapišeš; ker se sicer morda s partnerjem ne bi pogovarjali o določenih temah.

 

Za sodelovanje je potrebna prijava - do 20. marca.