OBVESTILA

 

 

 

 

V torek, 18. marca ob19. uri sestanek zborovodij, pevovodij in organistov.

 

 

 

V sredo, 19. marca, na god sv. Jožefa bo poleg jutranje maše tudi zvečer ob 18. uri.   

 

 

 

V sredo ob 20.00 sestanek članov Župnijske karitas.

 

 

 

Veliki četrtek: Na ta dan se spominjamo zadnje večerje, ki jo je Jezus obhajal s svojimi učenci. Hkrati pa je to tudi rojstni dan zakramenta evharistije in zakramenta mašniškega posvečenja. Ob 9.00 bo v Celju, v stolnici, krizmena maša. Slovesna maša v župniji pa bo ob 18. uri.

 

 

 

Veliki petek: Dan je že v najstarejši dobi kristjanom pomenil sv. 'dan žalovanja'. To je dan, ko Bog 'svojemu lastnemu sinu ni prizanesel, marveč ga je za vse dal v smrt'. Veliki petek je edini dan, ko ni daritve sv. maše, kajti ta dan večni duhovnik Jezus Kristus na oltarju križa daruje Bogu daritev življenja. Pri obredih zato še posebej počastimo Jezusa na križu. V petek, 21. marca ob 15. uri bo na Gori Oljki spet pobožnost križevega pota. Obredi ob 18. uri.

 

 

 

Velika sobota:  To je dan, ko se spominjamo dneva, Jezusovega počitka v grobu. Verniki se zbirajo pri božjem grobu k molitvam. Na ta dan je tudi blagoslov velikonočnih jedil, ki simbolično pomenijo Kristusovo trpljenje, in je bližnja priprava na slovesno praznovanje velike noči. Ob 7. uri bo v stari cerkvi izpostavljeno Najsvetejše, pred cerkvijo pa blagoslov ognja in prižiganje lesnih gob. Blagoslavljanja velikonočnih jedil bodo ob 11., 14., 15., 16., 17. uri. Obred blagoslova združite vsekakor tudi z obiskom božjega groba in molitvijo. Bogoslužje ob 19. uri.

 

 

 

Velika noč: Dan Jezusovega vstajenja – praznik vseh praznikov, zato naj se vsaka družina organizira tako, da bodo odrešenjske milosti deležni vsi njeni člani. Ne predstavljam si Velike noči brez maše. Ob 6. uri slovesna procesija. Sv. maše ob 6.30, 9.00, 10.30.

 

 

 

 NAMENI APOSTOLATA MOLITVE - MAREC

 

 

Splošni: Da bi doumeli, kako pomembna sta odpuščanje in sprava med posamezniki in med narodi, in da bi Cerkev s svojim pričevanjem širila Kristusovo ljubezen, vir človečnosti.

 

Misijonski: Da bi kristjani, ki jih v tolikih delih sveta in na razne načine preganjajo zaradi evangelija, podprti z močjo Svetega Duha še naprej pogumno izpričevali Božjo besedo.

 

Slovenski:  Da bi tisti, ki vodijo državo in Cerkev, iskali in našli pot do sprave v našem narodu.

 

 

 BLIŽINA …

 

 

Družinski inštitut Bližina, zavod za strokovno terapevtsko pomoč posameznikom, parom, družinam v stiski in otrokom, pripravlja šest partnerskih delavnic: »Čas za naju«.

 

Voditelja partnerskih delavnic sta zakonca Sara in Drago Jerebic, oba specialista Zakonske in družinske terapije. Delavnice bodo ob sobotah, od 17.00 do 20.00 dvakrat mesečno v aprilu, maju in juniju v prostorih Družinskega inštituta Bližina na Vodnikovi 11 v Celju.

 

Komu so te delavnice namenjene? Parom, ki želijo bolje spoznati sebe in dinamiko v partnerskem odnosu; ki želijo poglobiti medsebojno razumevanje; ki se želijo manj prepirati oziroma skrajšati neprijeten čas po prepiru.

 

Zakaj se je dobro udeležiti delavnice? Ker si je potrebno za dober odnos vzeti čas; ker se je lažje pogovarjati s partnerjem, ko si prej stvari zapišeš; ker se sicer morda s partnerjem ne bi pogovarjali o določenih temah.

 

Za sodelovanje je potrebna prijava - do 20. marca.