OBVESTILA

 

 

 

 

Na današnjo belo nedeljo bo maša ob 10.30 na Gori Oljki. V župnijski cerkvi ob tej uri ne bo bogoslužja!  

 

 

 

Liturgično praznovanje Gospodovega oznanjenja in s tem tudi 'materinskega dneva' se je letos prestavilo na ponedeljek, 31. marca. Ta dan bo tudi slovesnost, ki jo v zahvalo materam in očetom pripravljajo otroci. Prijazno ste torej vabljeni, da se udeležite slovesnosti, ki bo jutri zvečer ob 19. uri v župnijski cerkvi.  

 

 

 

Večerne maše od jutri naprej ob 19. uri.

 

 

 

Četrtek je prvi v mesecu. Po maši molitev za duhovne poklice.

 

 

 

Petek je prvi v mesecu. Pol ure pred mašo molitev pred Najsvetejšim.      

 

 

 

V soboto, 5. aprila se bodo srednješolci udeležili  kviza mladih, škofijskega tekmovanja za izbor mladih iz celjske škofije, ki se bodo 19. aprila udeležili nadškofijskega tekmovanja v Mariboru. Škofijski kviz bo ob 9.30 v Šentjanžu na Vinski Gori.

 

 

 

V nedeljo, 6. aprila bo v Brestanici srečanje molilcev za duhovne poklice celjske škofije. Ob 15. uri bo molitvena ura ob 16. uri pa sv. maša, ki jo bo daroval g. škof Anton Stres. Kdor bi se želel srečanju udeležiti z organiziranim prevozom naj čimprej sporoči v župnišče. Odhod s Polzele bo ob 13. uri.   

 

 

 

Od 7. - 13. aprila bo teden molitve za duhovne poklice: Družina - kraj poklicanosti.

 

 

 

 

 KONCERTI

 

 

Danes, v nedeljo, 30. marca ob 17. uri bo v Galusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani dobrodelni koncert Slomškove ustanove. Nakup vstopnic na blagajni Cankarjevega doma.  

 

 

 

 

 

V sredo, 02. aprila ob 19. uri bo v Kulturnem domu na Polzeli koncert folklorne skupine Linđo iz Dubrovnika.

 

 

 

 

 

 

 

 

 VZHODNA LITURGIJA

 

 

V nedeljo, 13. aprila bo v župnijski cerkvi na Polzeli velikonočna liturgija vzhodnega obreda sv. Janeza Zlatoustega.

 

Liturgijo bo vodil grkokatoliški duhovnik Mihajlo Hardi, diakoniral pa diakon Gorazd Bastašič. Pri liturgiji bo prepeval Slovenski ekumenski zbor pod vodstvom Mateja Burgerja.

 

 

 

 NAMENI APOSTOLATA MOLITVE - APRIL

 

 

Splošni:   Da bi kristjani tudi v težavnih in zapletenih razmerah današnje družbe s svojim življenjem neutrudno pričevali, da je Kristusovo vstajenje vir upanja in miru.

 

Misijonski:   Da bi bodoči duhovniki mladih Cerkva bili deležni vedno boljše izobrazbe in duhovne formacije za evangelizacijo svojega naroda in vsega sveta.

 

Slovenski:   Da bi razumeli in uresničevali naročilo koncila, naj živimo kot velikonočni Kristjani.