OBVESTILA

 

 

 

 

Danes, 6. aprila bo v Brestanici srečanje molivcev za duhovne poklice iz celjske škofije. Ob 15. uri bo molitvena ura ob 16. uri pa sv. maša.  

 

 

 

Od 7.-13. aprila bo teden molitve za duhovne poklice: Družina - kraj poklicanosti. Pri vseh mašah bodo duhovne misli na to temo.  

 

 

 

V ponedeljek, 7. aprila ob 19. uri bo v prostorih pod cerkvijo redna seja ŽPS.

 

 

 

 

 

 

 

 VZHODNA LITURGIJA

 

 

V nedeljo, 13. aprila ob 10.30 bo v župnijski cerkvi na Polzeli sv. maša precej drugačna od tistih, ki smo jih  navajeni po rimskem obredu. Doživeli bomo lahko vzhodno bogoslužje v slovansko-bizantinskem obredu - liturgijo sv. Janeza Zlatoustega. Liturgijo bo vodil grkokatoliški duhovnik g. Mihajlo Hardi, župnik edine grkokatoliške župnije v Sloveniji. Diakonsko službo bo opravljal naš rojak, diakon g. Gorazd Bastašič. Pri liturgiji bo prepeval 'Slovenski ekumenski zbor', ki ga sestavljajo pevci iz župnij: Novo mesto-Šmihel, Ljubljana-Dravlje, Novo mesto-Sv. Lenard, Cerklje na Dolenjskem, ter nekaj posameznikov iz drugih župnij širom Slovenije (približno 35 pevcev). Zbor vodi g. Matej Burger.

 

 

 

 

 

 

 

 KONCERT

 

 

Glasbena šola in Kulturno glasbeno društvo Cecilija vljudno vabita na koncert Mladinskega pihalnega orkestra z gostjo večera, priznano pevko Evo Černe. Koncert bo v soboto, 12. aprila 2008 ob 19.30 v mali telovadnici osnovne šole na Polzeli. Ker so to domačini bo prav, da njihov celoletni trud nagradimo s prisotnostjo.

 

 

 

 MOLITEV ZA DUHOVNE POKLICE

 

 

Prihodnjo nedeljo, 13. apr. ob 15. uri se bo v Galiciji pričela molitvena ura za duhovne poklice v okviru dekanije Žalec. Ob 16. uri bo maševal generalni vikar in kancler škofije Celje g. Jože Kužnik. Vsi ste lepo vabljeni, da se pobožnosti udeležite. Poskrbeli bomo za avtobusni prevoz, zato se čimprej in v velikem številu prijavite. Odhod s Polzele bo ob 14. uri.

 

 

 

 

 

 

 

 

 DUHOVNE VAJE IN PREDAVANJA

 

 

Dom duhovnih vaj sv. Jožefa, Brezje, vabi na duhovno obnovo za molivce ŽRV, ki bo od četrtka, 10. aprila, do sobote, 12. aprila. Vodil jih bo kapucin p. Klemen Verdev. Prijave: Dom duhovnih vaj, tel.: 04/533-88-93.

 

 

 

V sklopu predavanj o družinski problematiki bosta v Domu sv. Jožefa v Celju v četrtek, 10. aprila ob 19. uri gostovala novomeški škof msgr. Andrej Glavan in dr. Drago Čepar. Tematika predavanj in razgovora: odnos Slovencev do življenja.

 

 

 

V Domu sv. Jožefa v Celju: 12. aprila (od 9. do 13. ure), duhovne vaje za organiste in zborovodje. Voditelj: g. Jože Planinšek.

 

 

 

Ljubelj, Oaza miru: duhovne vaje za starejše, upokojence, samske, ovdovele; od 14. do 17. aprila; Prijave: Dom Oaza miru, Podljubelj 307, Tržič; www.rkc.si/oaza-miru; tel.; 041-602-020.

 

 

 

Stična: Duhovne vaje za starejše pare bodo v samostanu od četrtka, 17. aprila, do nedelje, 20. aprila. S seboj ponesete Sveto pismo in posteljnino. Prijave: Vital Vider, Maribor, tel.: 02/331-29-51; e-pošta: vital.vider@rkc.si.

 

 

 

 NAMENI APOSTOLATA MOLITVE - APRIL

 

 

Splošni:   Da bi kristjani tudi v težavnih in zapletenih razmerah današnje družbe s svojim življenjem neutrudno pričevali, da je Kristusovo vstajenje vir upanja in miru.

 

Misijonski:   Da bi bodoči duhovniki mladih Cerkva bili deležni vedno boljše izobrazbe in duhovne formacije za evangelizacijo svojega naroda in vsega sveta.

 

Slovenski:   Da bi razumeli in uresničevali naročilo koncila, naj živimo kot velikonočni Kristjani.