OBVESTILA

 

 

 

 

Najlepša hvala vsem sodelujočim pri današnjem vzhodnem bogoslužju v slovansko-bizantinskem obredu: grkokatoliškemu duhovniku g. Mihajlu Hardiju, diakonu g. Gorazdu Bastašiču in 'Slovenskemu ekumenskemu zboru' pod vodstvom g. Mateja Burgerja.

 

 

 

Danes, 13. aprila bo v Galiciji (za dekanijo Žalec) molitveno srečanje ob zaključku tedna molitve za duhovne poklice. Ob 15. uri bo molitvena ura, ob 16. uri pa maša, ki jo bo daroval generalni vikar in kancler škofije Celje g. Jože Kužnik. Ob 14. uri bo izpred naše župnijske cerkve odpeljal posebni avtobus. Pridružite se!  

 

 

 

V četrtek, 17. aprila ob 19. uri bo v Domu sv. Jožefa v Celju okrogla miza z naslovom 'Družina na preizkušnji. O različnih preizkušnjah in izkušnjah v svojih družinah bodo pričevali starši.   

 

 

 

V petek, 18. aprila in v soboto, 19. aprila bo v Domu sv. Jožefa v Celju tečaj priprave na sveti zakon.

 

 

 

 

 

Manj kot mesec dni je do največjega shoda slovenske Cerkve v letošnjem letu. Gre za Pastoralni dan, ki se bo odvijal na stadionu Arena Petrol v Celju. V ta namen bo župnija organizirala posebni avtobusni prevoz. S Polzele bo odpeljal ob 9. uri. Že danes pričnemo zbirati prijave.

 

 

 

Od 18. do 21. junija 2008 bomo spet romali - tokrat na sever, v Berlin, Regensburg, Potsdam, Dresden. Za štiridnevno potovanje z 3x polpenzionom v hotelu 3* bo treba odšteti 289 €. Prijave v župnišču.

 

 

 

 

 

 

 

 DELOVNA AKCIJA

 

 

Škofijska Karitas Celje je v Vrbju pri Žalcu pričela z urejanjem novega skladišča za oblačila, hrano in druge materialne oblike pomoči. Trenutno je v teku prva faza gradbene obnove dotrajanih prostorov. Zato Karitas vabi in prosi vse, ki bi s svojim delom želeli pomagati pri odstranjevanju ometov, ploščic, zastarelih napeljav ter spravilu odpadnega materiala, da jim priskočite na pomoč v soboto, 19. aprila 2008, med 9. in 17. uro. Zbrali bi se v Vrbju pri nekdanjem skladišču gradbenega materiala (Sipex). Veseli bodo tudi, če boste s seboj prinesli kladivo, zidarsko dleto in podobno orodje. Vse, ki se boste odločili za pomoč, naprošam, da se do torka, 15. aprila, prijavite v župnijski pisarni, da bo na Karitas lahko sporočeno vsaj okvirno število udeležencev.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 DUHOVNE VAJE

 

 

Ljubelj, Oaza miru: duhovne vaje za starejše, upokojence, samske, ovdovele; od 14. do 17. aprila; Prijave: Dom Oaza miru, Podljubelj 307, Tržič; www.rkc.si/oaza-miru; 041-602-020.

 

 

 

Stična: Duhovne vaje za starejše pare bodo v samostanu od četrtka, 17. aprila, do nedelje, 20. aprila. S seboj ponesete Sveto pismo in posteljnino. Prijave: Vital Vider, Maribor, tel.: 02/331-29-51; e-pošta: vital.vider@rkc.si.

 

 

 

Dom duhovnih vaj Logarska dolina: osebno vodene ignacijanske duh. vaje v tišini - od četrtka, 24. aprila, zvečer do torka, 29. aprila, opoldne. Vodita p. Fr. Kejžar  in s. Štefka Logar.

 

 

 

Dom duhovnih vaj Nazarje, Marijine sestre, vabijo na osebno vodene duhovne vaje v tišini, ki bodo od petka, 25. aprila, s pričetkom ob 17.30, do srede, 30. aprila, po kosilu. Tema: 'Bog me ljubi'. Voditelj: p. Ivan Platovnjak DJ. Prijave, info.: s. Irena Grandošek, tel.: 031-815-096, e-naslov: irena.grandosek@rkc.si.

 

 

 

Ljubelj, Oaza miru: duhovne vaje za družine z otroki od 25. do 27. aprila, vodi p. Lojze Markelj. Prijave: Dom Oaza miru, Podljubelj 307, tel.; 041-602-020, oaza.miru@rkc.si, www.rkc.si/oaza-miru.

 

 

 

Dom duhovnih vaj v Libojah: osebno vodene duhovne vaje v tišini, od nedelje, 27. apr., od 16. ure do čet., 1. maja, do kosila. S seboj prinesete Sveto pismo. Vodi s. Štefta Klemen. Prijave: s. Štefka Klemen, Gregorčičeva 20, Maribor, tel.: 02/252-44-72.

 

 

 

 

 

 NAMENI APOSTOLATA MOLITVE - APRIL

 

 

Splošni:   Da bi kristjani tudi v težavnih in zapletenih razmerah današnje družbe s svojim življenjem neutrudno pričevali, da je Kristusovo vstajenje vir upanja in miru.

 

Misijonski:   Da bi bodoči duhovniki mladih Cerkva bili deležni vedno boljše izobrazbe in duhovne formacije za evangelizacijo svojega naroda in vsega sveta.

 

Slovenski:   Da bi razumeli in uresničevali naročilo koncila, naj živimo kot velikonočni Kristjani.