OZNANILA

 

 

 

21. 09. 2008

 

 

 

 

  Urnik maš:

 

  25. navadni teden

 

07.00 … poned., torek, sreda

19.00 … četrtek, petek, sobota

07.00; 09.00; 10.00  nedelja

_______________________________________

  Čiščenje cerkve:

 

  01.–30.09.2008

 

          … Breg pri Polzeli

 

  Berila berejo:

 

 

  nedelja, 21.09.2008

 

07.00 … Marko Z.

         … Marjan B.

09.00 … Petra B.

         … Sandi M.

10.30 … Andreja L.

         … Franci O.

 

  nedelja, 28.09.2008

 

07.00 … Marko S.

         … Beno F.

09.00 … Mirjam Š.

         … Sonja V.

10.30 … Sabina F.D.

         … Marko L.

 

  Orglajo:

 

 

  nedelja, 21.09.2008

 

07.00 … Mija N.

            - MePZ

09.00 … Mateja S.

            - ljudsko

10.30 … Mija N.

             Marko S.

            - združeni zbori

 

  nedelja, 28.09.2008

 

07.00 … Veronika B.

            - ljudsko

09.00 … Branko N.

            - ljudsko

10.30 … Anita K.

            - ljudsko

 

  Dežurni v cerkvi

  na Gori Oljki:

 

  20.-21.9. 2008

 

… Jože Čas

 

  27.-28.9. 2008

 

… Marija G.

 

  ...

 

 

 

 

 

 OBVESTILA - VABILA

 

 

 

Danes, v nedeljo, 21. septembra med mašo ob 10.30 se bomo z veseljem spomnili dogodka izpred dvajsetih let, ko je škof dr. Franc Kramberger blagoslovil novi del naše cerkve. Prepričan sem, da bo bogoslužje polno hvaležnosti.

 

 

 

Danes, 21. septembra je svetovni dan molitve za mir. Tako je leta 2001 na splošnem zasedanju določila Generalna skupščina Organizacije združenih narodov.

 

 

 

V sredo, 24. septembra od 7. do 13. ure bo v veroučnih prostorih pod našo cerkvijo krvodajalska akcija.

 

 

 

V sredo, na god bl. A. M. Slomška, zavetnika naše škofije, bo v celjski stolnici ob 19. uri sv. maša, ki jo bo v čast blaženemu opravil škof dr. Anton Stres!

 

 

 

Med godom bl. Antona Martina S. in prihodnjo nedeljo, ki mu bo posvečena, bomo opravili posebno tridnevnico. Vse te dni bo eno uro pred mašo priložnost za spoved. Ker je Slomšek imel posebno skrb za otroke in mlade, to priložnost za prejem zakramenta sprave ob začetku veroučnega leta še posebej  toplo priporočam prav njim.

 

 

 

Otroški pevski zbor »Cekinčki«  je začel novo sezono. Mlade pevce vabijo, da se mu pridružijo! Vaje bodo ob četrtkih ob 15. uri v veroučni učilnici. Voditeljice: Mateja, Katja in Katarina.

 

 

 

V petek, 26. septembra ob 17. uri bo v Domu Sv. Jožefa v Celju informativni dan za Katehetsko pastoralno šolo! Vpis v prvi in ostale letnike bo 3. oktobra ob 17. uri, začetek predavanj pa 10. oktobra.

 

 

 

V soboto, 27. septembra bo tradicionalno celodnevno srečanje učiteljev, vzgojiteljev, katehetov in staršev na Ponikvi z naslovom Preljubo veselje, oj kje si doma. S seboj lahko pripeljete tudi otroke, saj bodo nekatere delavnice primerne tudi zanje. Vabljeni so tudi babice in dedki z vnuki. 

 

 

 

Vokalna skupina 'Primule' in dalmatinska klapa Mali Grad vabita na koncert, v soboto, 27. sept. ob 19.30 v Kulturnem domu na Polzeli. Vstopnice bodo na razpolago uro pred koncertom.

 

 

 

Mladina pozor! Ste si kdaj hoteli privoščiti pečeno koruzo na ognju, pa ga niste znali postaviti? Ste želeli postaviti šotor, pa niste znali narediti vozlov? Ste si želeli poiskati skupino, v kateri bi se zabavali, se kaj novega naučili ...?  Če ste stari od 11 do 21 let, je čas, da se pridružite skavtom. Vabimo vas, da se to soboto, 27. sept. ob 10h dobimo pred župniščem v Preboldu, da se seznanite, kdo skavti smo in kaj delamo. Obujte se primerno. Dobimo se ob vsakem vremenu. Prijavite se v našem župnišču, če se boste dneva odprtih vrat udeležili!

 

 

 

V ponedeljek, 29. septembra bo spet romanje k Mariji Pomagaj na Brezje. Ker je še nekaj prostih mest ste vsi, ki bi se radi pridružili, vabljeni, da se prijavite. Cena prevoza s kosilom je 14 €. Prijave sprejema Zinka Terglav.

 

 

 

 ZGODILO SE JE PRED ...

 

 

... 20 leti:  Polzelsko cerkev so gradili v glavnem ljudje sami. Nekaj pomoči so prispevali avstrijski škofje, velik dobrotnik pa je Jože Vipavec, rojak iz ZR Nemčije, ki mu ni bilo žal prihrankov, da je lahko pomagal. Skupaj z družino se je udeležil današnje slovesnosti in župnik Videnšek mu je ob zahvali zaželel, da bi Bog tako blagoslavljal njegovo delo, da darov za cerkev ne bi nikdar pogrešal.

 

Gradbena dela je opravil celjski Ingrad, drugo pa v glavnem domači obrtniki. Prav zadnje tedne so tudi strokovno obnovili kip župnijske zavetnice sv. Marjete. ...    (Družina 37 1988)

 

 

 

 NAMENI APOSTOLATA MOLITVE

 

 

SEPTEMBER:

 

 

 

Splošni:  Da bi vsi, ki so zaradi vojn ali zatiralskih režimov prisiljeni zapustiti svojo domovino in dom, bili deležni podpore kristjanov pri zagovarjanju in varstvu svojih pravic.

 

Misijonski:  Da bi vsaka krščanska družina, zvesta zakramentu zakona, gojila vrednoti ljubezni in povezanosti, tako da bi postala majhna skupnost, ki oznanja evangelij, odprta in razumevajoča za materialne in duhovne potrebe bratov.

 

Slovenski: Da bi nas narodnostne, strankarske, svetovnonazorske, verske in druge razlike vodile k medsebojnemu spoštovanju in sodelovanju, ne pa k nasprotovanju.