OZNANILA

 

 

 

19. 10. 2008

 

 

 

 

  Urnik maš:

 

  29. navadni teden

 

07.00 … poned., torek, sreda

18.00 … četrtek, petek, sobota

07.00; 09.00; 10.30  nedelja

_______________________________________

  Čiščenje cerkve:

 

  01.–31.10.2008

 

          … Polzela

 

  Berila berejo:

 

 

  nedelja, 19.10.2008

 

07.00 … Suzana R.

         … Janja S.

09.00 … Mateja S.

         … Beti D.

10.30 … Lidija C.

         … Klavdija B.

 

  nedelja, 26.10.2008

 

07.00 … Dorica S.

         … Stanko N.

09.00 … Anuša S.

         … Petra B.

10.30 … Mija B.

         … Marta M.

 

  Orglajo:

 

 

  nedelja, 19.10.2008

 

07.00 … Mateja S.

            - ljudsko

09.00 … Branko N.

            - ljudsko

10.30 … Katja N.

            - ljudsko

 

  nedelja, 26.10.2008

 

07.00 … Veronika R.

            - ljudsko

09.00 … Mateja S.

            - ljudsko

10.30 … Anita K.

            - ljudsko

 

  Dežurni v cerkvi

  na Gori Oljki:

 

  18.-19.10.2008

 

… Rok B.

 

  25.-26.10.2008

 

… Franc O.

 

  MOLITEV ...

 

Večni Bog, ti hočeš, da je Cerkev zakrament odrešenja za vse narode in da nadaljuje Kristusovo zveličavno delo do konca časov. Prosimo te, prebudi naša srca, da se bomo vsi verniki bolj čutili poklicani k delu za rešitev vsega sveta. Vsi narodi naj postanejo ena družina in naj rastejo v eno samo božje ljudstvo. Po Kristusu našem Gospodu. Amen.

 

 

____________________________

 

Uslišanja na Slomškovo priprošnjo sporočite na Nadškofijski ordinariat Maribor!

 

 

 

 

 

 OBVESTILA - VABILA

 

 

Današnja nedelja je misijonska. Najlepša hvala za molitev in dar v ta namen. Naj povem, da so se člani našega ŽPS odločili za pomoč  mladim v misijonskih deželah s sodelovanjem v akciji 'botrstvo'. To pomeni, da bodo vsak mesec zbrali določeno vsoto in jo oddali našim misijonarjem za podporo pri šolanju otrok. Če kdo čuti, da je poklican k enaki dobrodelnosti, naj se pridruži.

 

Osrednji dogodek z misijonsko vsebino v škofijskem merilu bo evharistično srečanje v Mozirju ob 15. uri.

 

 

 

Danes, 19. oktobra ob 16. uri smo vabljeni na dobrodelni koncert v športno dvorano v Prebold – Za Anin dom. Med nastopajočimi bo tudi Eroika.

 

 

 KARITAS – DAR JESENI

 

 

Šole so spet odprle svoja vrata, pred vrati je zima. Na Karitas ugotavljamo, da je to čas največjih stisk družin, saj je treba nabaviti šolske potrebščine, ozimnico in kurjavo. Akcija 'dar jeseni' je lep izraz medsebojne pomoči med župnijskimi Karitas s podeželja in tistimi v mestih. Zbiranje ozimnice je v polnem teku, saj je pred nami zahvalna nedelja. Spodbujamo vse kmete, gospodinje in ostale, da se z darovanjem pridelkov Bogu zahvalijo za prejete darove in dobro letino v tem letu. Zbirali bomo krompir, zelje, jabolka, vloženo povrtnino, pa tudi trgovinske prehrambene izdelke, ki imajo rok trajanja za uporabo v zimskih mesecih.

 

'Bog plačaj' za vse vaše darove in molitve za uspešno delovanje Karitas in skupno delo za blažitev bede sedanjega časa.

 

Dežurali bomo v prostorih Karitas v soboto 25. oktobra od 9. do 16. ure.

 

 

 KARITAS – DAR SVEČE

 

 

Ob prazniku Vseh svetih naj na grobu zagori tudi sveča Karitas, sveča dobrote, ki ogreje ljudi v stiski ... Tudi letos jih bomo prodajali v akciji 'Dar sveče in cveta' v nedeljo 26. oktobra pri vseh treh mašah in v soboto 1. novembra pri 7. in 9. maši. Bodimo sočutni do ubogih in namenimo znesek 1 € za lajšanje stiske. Bog stoterno povrni vašo dobroto!

 

 

 ROMANJE

 

 

 

 

Romarska agencija Aritours nas 25. oktobra vabi na jesensko romanje v slovenski Lurd - Brestanico. Pripravili so privlačen program: ogled gradu, kulturni program, vinsko klet, kosilo in za konec slovesno mašo. Duhovni vodja bo škof dr. Jožef Smej. Cena 30 € je resnično nizka, le za pokritje stroškov, kulturni program in organizacija pa bo njihov poklon romarjem ob 15. letnici delovanja. Odhod avtobusa izpred naše cerkve ob 8. uri.

 

 

 LETO APOSTOLA PAVLA

 

 

 

 »... Če ste torej vstali s Kristusom, iščite to, kar je zgoraj, kjer je Kristus, sedeč na Božji desnici. Mislite na to, kar je zgoraj, ne na to, kar je na zemlji. Kajti umrli ste in vaše življenje je skrito s Kristusom v Bogu ...«

 

(Kol 3, 1-3)

 

 

 

 NAMENI APOSTOLATA MOLITVE

 

 

OKTOBER:

 

Splošni:  Da bi sinoda škofov pomagala dušnim pastirjem in teologom, katehistom in animatorjem, ki se trudijo v službi Božje besede, pogumno posredovati verske resnice v povezanosti z vso Cerkvijo.

 

Misijonski:  Da bi v tem mesecu, ki je posvečen misijonom, Papeška misijonska dela in druge ustanove s svojimi pobudami dosegle, da bi vsaka krščanska skupnost začutila potrebo po sodelovanju v vesoljnem poslanstvu Cerkve z molitvijo, premagovanjem in konkretno pomočjo.

 

Slovenski:  Da se iz strahu, da bomo veljali za drugačne, ne bi bali živeti iz vere in vernost na zunaj pokazati.