+ + +       OZNANILA - RAZNA

 

 

       NEDELJA,  14. avgusta 20050505121

 

 

 

 

 

 

 

8        Oklici:              u Vasle Lidija in Krk David 

v Miklavc Peter in Golobič Brigita

w Cvetko Boštjan in Brglez Suzana

 

 

 

8            

          

 

 

 

8           Nocoj, na predvečer Marijinega praznika, bo ob 19.30 v petrovški baziliki tradicionalna večerna maša, ki se je vsako leto udeležimo tudi Polzelani. Čeprav o tem ni bilo obvestila že prejšnjo nedeljo sem vendar prepričan, da se bomo udeležili v čim večjem številu. Način potovanja je prepuščen posameznikom, posebno občudovanje pa bomo tudi letos namenili tistim, ki bodo pešačili… Po maši bo procesija z Marijino podobo in s svečami …

 

 

 

8        Jutri je zapovedani cerkveni praznik Marijinega vnebovzetja – veliki šmaren. V naši župniji bodo maše ob 7., 10.30 in 19. uri. Pridite!

                V Petrovčah bodo maše ob: 6.30, 8., 10. (mašuje in pridiga celjski opat), ob 11. 30 in zvečer ob 19. uri. Večerno mašo bo daroval novomašnik iz Celja, igral pa dekliški ansambel Krik iz Slovenske Bistrice.

Pri vseh mašah bo priložnost za spoved. Prijazno vabljeni!     

 

 

 

8        Ponavljam obvestilo,  da bo 27. avgusta 2005 romanje župnijskih sodelavcev. Vabljeni vsi, ki ste tako ali drugače aktivno vključeni v župnijske aktivnosti. Za lažjo organizacijo vas naprošam, da udeležbo potrdite, oz. se za romanje prijavite. Stroškov ne boste imeli nobenih. Prosim, spodbudite drug drugega in se odzovite! S prijavljanjem ne odlašajte!  

 

 

 

8          

 

 

 

8        Plakat v oglasni deski vas vabi, da se v sredo, 24. avgusta ob 19.30 v Libojah udeležite dobrodelnega koncerta domačih glasbenih skupin župnije Griže; ali prav tam v petek, 26. avgusta ob 19.30 Jernejevega plesnega večera … Vstopnice dobite v župnišču v Grižah.  

 

 

 

 

8        V nedeljo, 4. septembra, bo revija Ognjišče v Postojni praznovala svojo 40 obletnico, hkrati pa bo to tudi 25. srečanje poslušalcev Radia Ognjišče. Ob 11.00 bo sv. maša, ki jo bo daroval nadškof Uran, po njej pa priložnostni program in veselo po domače. Za vse bo na voljo
brezplačni golaž, in dobrih 50% popusta pri ogledu Postojnske jame.

            Če bo odziv in dovolj pravočasnih prijav bo tudi s Polzele peljal posebni avtobus. Zato se, prosim, zainteresirani čimprej prijavite. Odhod avtobusa s parkirišča onstran ceste bo ob 8.30. Cena prevoza pa odvisna od števila potnikov od 1.500 do 2.500.

 

 

 

 

 

8        Verski tisk:       »Družina« - št. 33