+ + +       OZNANILA - RAZNA

 

 

       NEDELJA,  04. SEPTEMBRA 20050505121

 

 

 

 

 

 

8        Oklici:              u  vw

 

 

 

8        V letošnjem počitniškem času sta danes zadnjič samo dve nedeljski maši. Odslej naprej bodo spet tri: ob 7., 9. in 10.30 uri.  

          

 

 

 

8        Verouka ta teden sicer še ne bo, bomo pa o njem že veliko razmišljali in naredili nekaj konkretnih korakov. Vse starše veroučencev (ali sorodnike, ki hodijo po otroke v šolo) namreč naprošam, da se enkrat v teh dneh do petka po pouku oglasite v veroučni učilnici. Pričakala vas bo katehistinja in omogočila, da boste otroka prijavili k verouku, kupili veroučne knjige in zvezke, naročili dodatno literaturo, za prvošolce pa tudi izpolnili poseben obrazec z družinskimi podatki. Prosim za razumevanje in odziv.       

 

 

 

8        Jutri zvečer ob 19. uri bodo člani ŽGS imeli sestanek ob začetku novega pastoralnega leta. Dobimo se v župnišču. Dobrodošli! 

 

 

 

8        V torek ob 19. uri bo sestanek katehetov in animatorjev – prav tako v župnišču. Pridite!

 

 

 

8        Prihodnja sobota in nedelja bo za vse nas nekaj posebnega. Besedo ima zastopnik ŽPS, g. Marko S.:  »…Naslednjo soboto in nedeljo je za naše župnijsko občestvo nova priložnost, da se zberemo v večjem številu kot ponavadi ter ob bogoslužju in druženju preživimo duhovno bogat in prijeten konec tedna. Tokrat na Gori Oljki, v cerkvi sv. Križa, kjer bomo praznovanje »Križeve nedelje« povzdignili s slovesnim blagoslovom obnovljenega oltarja.

V cerkve, oz. k mašam sicer ne hodimo gledati in občudovati oltarjev, slik, fresk in druge cerkvene notranjosti, saj je srečanje z Jezusom pomembnejše, je pa tudi res, da nam prijetna notranjost pomaga to srečanje bolj globoko doživeti.

Praznovanje začenjamo v soboto, ko bomo ob 18. uri na Gori Oljki opravili večernice ter prisluhnili predstavitvi oltarja in njegovega restavriranja.

V nedeljo, ob 10.30 uri, bo sveto mašo in blagoslov oltarja skupaj z nami opravil škof Franc Kramberger. Srečanje z Jezusom in v njem se bo po maši nadaljevalo z druženjem vseh prisotnih. V ta namen vas vabim, da ponovno prispevate pecivo in ga podobno kot za župnijske dneve na primernih pladnjih, pripravljenih za postrežbo, prinesete v veroučno učilnico v soboto, med 10. in 12. uro, lahko pa tudi na Goro Oljko, v naš župnijski dom, med  17. in 18. uro, pred večernicami.

Naj nas simbolika obnovitve oltarja popelje še po poti naše prenove, predvsem v smislu izreka »danes sem boljši kot včeraj in slabši kot jutri«. Ob oltarjih, starih ali obnovljenih, nam bo lažje uspevalo, še posebej, če bomo tam iskali Jezusa.

 

 

 

8        V soboto bo za mariborsko škofijo na Ptujski Gori 'Molitveni dan za duhovne poklice'. Zaradi priprav na blagoslov obnovljenega oltarja ne bomo uspeli organizirati posebnega prevoza, ste pa povabljeni, da se organizirate kako drugače in se molitvenega srečanja vendarle udeležite. Začetek na Ptujski gori bo ob 8.30.      

 

 

 

8        Približuje se letošnja Stična. Vseslovensko srečanje mladih bo v soboto, 17. septembra. Tudi mladi iz naše župnije se tega verjetno že veselijo, saj imajo na lansko udeležbo zelo lepe spomine. Z veseljem organiziramo posebni avtobusni prevoz. Izpred cerkve bo omenjeno soboto avtobus odpeljal ob 8.00 uri. Prosim za čimprejšnje prijave! Prispevek za prevoz bo 1.000 SIT. 

 

 

 

8        Katoliška organizacija 'Zakonci za Kristusa' vabi zakonske pare, samske, samohranilke/ce, ločene, vdove/ce na seminar z naslovom Krščansko življenje, ki bo od 9. septembra (ob 18. uri) do 11. septembra 2005 (do 14. ure) v Domu duhovnosti Benedikt, Kančevci v Prekmurju. Namem seminarja je obnovitev in poglobitev odnosa z Bogom in izboljšanju medosebnih odnosov. Predavanja so skupna, delavnice pa so ločene po navedenih skupinah. Organizirano je varstvo otrok. Prijave in informacije na tel: (04)2323-116 ali (031)454 831.    

 

 

 

8        Slovenska Prenova v duhu, ki se ji pridružujejo tudi škofje, vabi na seminar, ki ga bo vodil p. Joseph Bill, duhovnik iz Indije. Gre za češčenje, slavljenje, nagovore, pričevanja, mašo in molitvijo za ozdravljenje. Na plakatu v oglasni deski lahko najdete termine in kraje dogajanja.     

 

 

 

 

 

 

 

8        Verski tisk:       »Družina« - št. 36