+ + +       OZNANILA - RAZNA

 

 

       NEDELJA,  18. SEPTEMBRA 20050505121

 

 

 

 

 

 

8        Oklici:              u  vw

 

 

 

8        Ta teden bomo pričeli z rednimi veroučnimi srečanji. Urnik najdete v oglasni deski in ob vhodu v učilnice. Je pa takšen:

            1. razred:         sreda    13.30   ali   četrtek  13.30

2. razred:         petek   12.10   ali   13.00

3. razred:         sreda    12.10   ali   13.00

4. razred:         torek     7.25   ali   13.00

5. razred:         petek   13.00   ali   14.00

6. razred:         četrtek 13.00   ali   14.00

7., 8. razred:    torek      7.30; 13.00; 14.00;     sreda 7.30;    petek 13.00; 14.00

9. razred:         sreda    14.00   ali   četrtek  14.00

          

 

 

8        Jutri zvečer ob 19. uri vsi člani ŽGS vabljeni na napovedano sejo!

 

 

 

8        V torek zvečer ob 19. uri sestanek članov Župnijske karitas Polzela!

 

 

 

8        Cekinčki bodo v letošnjem letu imeli pevske vaje ob sredah ob 15. uri!  Prvič že to sredo!  

 

 

 

8        V soboto bo na Ponikvi srečanje učiteljev, vzgojiteljev in katehetov. Začetek ob 10. uri.

 

 

 

8        Prihodnja nedelja bo posvečena Slomšku. S to vsebino bodo zaznamovana domača bogoslužja, še bolj pa slavje v škofijskem merilu, ki bo na Bizeljskem – obhajali bomo 180 letnico prihoda Slomška na Bizeljsko. Slavje se bo pričelo ob 15. uri.

 

 

 

8        Občina Polzela in Turistično društvo Polzela vas vabita v soboto 24. septembra 2005 ob 8.30 uri na 'Sejem dobrote s kmetij' na parkirišču pred občinsko stavbo. PROGRAM: - otvoritev sejma - ponudba kmečkih dobrot - petelinjada (društvo Gallus Bartholomaes iz Šentjerneja) - podelitev priznanj za najlepše ocvetličenje in urejenost okolice - prikaz starih kmečkih običajev (Malteška konjenica) - gobarska razstava - predstavitev vojske - policije - nastop glasbenih skupin. Vljudno vabljeni!

 

 

 

8        Kulturno-umetniško društvo Polzela in Prosvetno društvo Štandraž vabita k ogledu dveh enodejank – komedij: »Čudna bolezen« in »Kdo je zadnji«. Predstava bo v nedeljo, 25. 9. 2005 ob 18. uri v Kulturnem domu na Polzeli.

 

 

 

8        V torek, 4. oktobra ob 20.00 se v Celju v Domu sv. Jožefa začne 'katehumenat 2005-06'. To je priprava na zakramente za odrasle. Tisti, ki jih zadeva ta problematika, naj se vključijo. Obvestite jih!

 

 

 

8        Čas pa je že, da najavim romanje »Po cerkvah sv. Marjete«. Zgodilo se bo 8. okt. 2005. Letos bomo pogledali čez mejo na Avstrijsko Koroško. Cena bo 3.500 SIT. Prijave bomo sprejemali samo do zasedbe mest v dveh avtobusih!      

 

 

 

8        »Pojdite po vsem svetu in oznanjujte evangelij vsemu stvarstvu« je rekel vstali Jezus učencem v Galileji. Te besede posebej uresničujejo misijonarji na vseh koncih sveta. Gotovo je med nami tudi kdo, ki bi želel postati misijonar, ki bi želel oznanjati božjo besedo predvsem s svojim delom in s svojim življenjem. Misijonsko središče in društvo Lamis vas vabita, da se pridružite skupini SLED in postanete laiški misijonar ali misijonarka. Mogoče je ravno koga izmed vas Bog poklical na to pot …  Prvo srečanje bo od petka 23. septembra do nedelje 25. septembra pri sestrah Usmiljenkah v Šentjakobu ob Savi. Pričetek bo ob 18. uri. Prijave sprejema Misijonsko središče Slovenije, Kristanova 1, Ljubljana, oziroma na telefon: 01/300-59-50 ali missio@rkc.si Opogumite se in se odzovite!

 

 

 

8       

 

 

 

 

 

 

 

8        Verski tisk:       »Družina« - št. 37

 

___________________________________________________

 

Če sem v pridigi razmišljal o šoli in starših, pa se ob zaključku maše obračam h katehetom in otrokom – ne z nauki in navodili, temveč z molitvijo in blagoslovi.

 

Vsak letnik verouka je pomemben, tisti v katerem se mladi pripravljajo na sv. birmo pa še posebej. Mislim, da se tega vsi dobro zavedate, zato ste veroučencem iz 7. in 8. razreda gotovo pripravljeni po svojih najboljših močeh stati ob strani. Poleg spodbud in lepega zgleda tudi z molitvijo. Dve obliki predlaga ŽPS: 1. z udeležbo pri sobotnih maš in molitvi na začetku ali koncu le-te;  2. s skrito molitvijo za naključno izbranega birmanca, ki ga boste spoznali šele spomladi. V ta namen vam bodo ob izhodu ponujene podobice z različnimi duhovnimi mislimi. Če boste  podobico vzeli vas bo duhovna misel na njej povezala z birmancem, ki si bo izbral isto misel – in za tega birmanca boste svojim vsakodnevnim molitvam dodali kakšen Očenaš ali drugo molitveno besedilo.  Akcija je prostovoljna, a če podobico vzamete, se pričakuje, da boste namen izpolnili. Podobice in misli na njej ne izgubite – potrebovali jo boste! Za širokosrčnost (v imenu birmancev) se že v naprej zahvaljujem!

 

Birmanci se po maši zberete v učilnicah pod cerkvijo pri svojih animatorkah, da se spoznate, kratko poklepetate in izberete dan in uro srečevanj vaše skupine.