+ + +       OZNANILA - RAZNA

 

               

     NEDELJA,  04. APRILA 20060505121

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8   Danes se na valovih radia Ognjišče prične t.im. radijski misijon. Gotovo bo še dodatna spodbuda za uresničevanje postnih prizadevanj. V Družini najdete natančen program za ves teden.

 

 

 

8   Danes popoldne ob 15. uri bo na Gori Oljki križev pot za mlade, ki ga bo vodil andraški župnik g. Janez Furman.

 

 

 

 

8   Danes popoldne ob 17. ali 19. uri se lahko udeležite pasijona na Razborju pod Lisco.

 

 

 

8 V torek, 4. aprila organiziramo čiščenje okolice cerkve. Vabimo vse, ki bi prostovoljno pomagali, da pridejo ob 15. uri k cerkvi. S seboj prinesite orodje, grablje, metle in dobro voljo.

      

 

 

8  V sredo in petek, obakrat pol ure pred mašo, se bomo duhovno bogatili ob postajah križevega pota. Vabljeni!

 

    

 

                                                                                                                                

8 V četrtek ob 15. uri bo v prostorih pod cerkvijo delavnica izdelovanja butaric.

 

 

 

8 Petek je prvi v mesecu, zato obisk bolnikov po domovih. Prosim za nove prijave!

    

 

 

8  V petek ob 16. uri bo duhovna obnova (priprava na Veliko noč) za letošnje birmance. Prosim, obvestite se in odzovite!

 

 

                                                                                                                                                                               

8 V soboto ob 10. uri se bo na Vimperku pričel tradicionalni romarski križev pot, ki ga bomo po prehojenih štirinajstih postajah zaključil v cerkvi na Gori Oljki. Vsi lepo vabljeni. Odziv prejšnja leta je bil lep. Upam, da bo tudi letos tako.

    

 

 

8   V soboto po maši bo tradicionalni spomladanski župnijski kviz – letos o p. Piju. Sodelovale bodo skupine vseh stanov. Zaželeni vsekakor tudi poslušalci in navijači.

 

 

 

8   Prihodnjo nedeljo blagoslov butaric pri vseh mašah - slovesno, pred cerkvijo (s procesijo) ob 9. uri, zato takrat počakajte zunaj!

 

 

 

8   Pa še to: pred cerkvijo vas bodo danes pričakale devetošolke z različnimi izdelki, ki so jih same naredile. Zelo bodo vesele, če ne boste šli kar mimo, ampak se boste ustavili, pogledali in kupili.  

 

 

 

 

 

ÿ   DUHOVNE VAJE - OBNOVE:

06.08. apr:    žene in matere; Brezje; informacije in prijave po tel. 04 533 88 93

 

 

 

       TISK:     »Družina«  - št. 14

                   »Božja beseda danes« - št. 1

  

 

 

DRUGO:         Čiščenje in krašenje cerkve v aprilu:  Polzela

 

 


 

 

ÿ APOSTOLAT MOLITVE: april: 

 

Splošni:   Pravice žensk. Molimo, da bi v vseh državah spoštovali osebne, socialne in politične pravice žensk.

Misijonski:  Cerkev na Kitajskem. Molimo za Cerkev na Kitajskem, da bi lahko opravljala svoje poslanstvo oznanjevanja evangelija v miru in popolni svobodi.

Slovenski:  Nova evangelizacija. Molimo, da bi iskali in našli učinkovita pota nove evangelizacije.

 

 

 

 


 

 

 ŽUPNIJSKO ROMANJE:  8. do 10. junija 2006                                    sklic: 665

 

24. junija 1981 se je v majhni hercegovski vasici šestim otrokom prvič prikazala Marija. Ljudi je pozvala k spreobrnjenju in molitvi za mir, od tod tudi njeno ime »Medžugorska Kraljica mira«. Na milijone romarjev je od takrat že obiskalo ta kraj, prihajali so med zadnjo vojno in v vedno večjem številu še danes.

 

1. dan: četrtek, 8. junij      Polzela - Medžugorje

 

Odhod avtobusa ob 05.00 zjutraj. Vožnja mimo Zagreba, Karlovca, Plitvic in Sinja v Medžugorje. Namestitev v penzionu in zatem obisk bližnje vasice Bijakoviči. Povzpeli se bomo na hrib Crnico, kjer se je Marija prvič prikazala otrokom. Maša. Večerja in nočitev.

 

2. dan: petek, 9. junij     Medžugorje - Mostar

 

V zgodnji jutranji uri se bomo odpravili na hrib nad vasjo Križevac. Po njem se vije križev pot do velikega križa na vrhu, ki je bil postavljen ob tisoč devetstoti obletnici Jezusove smrti. Po vrnitvi bomo imeli zajtrk, kratek ogled in sv. mašo. Kosilo. Obiskali bomo center sestre Elvire za zdravljenje odvisnosti. Srečali se bomo z narkomani, ki s trdim delom iščejo pot v novo življenje. Popoldan ogled Mostarja, ki je vse do zadnje vojne veljal za eno najslikovitejših mest v Jugoslaviji. V starem mestnem središču bomo lahko občudovali obnovljen kamniti most čez Neretvo in druge znamenitosti. Vrnitev v Medžugorje, večerja in nočitev.

 

3. dan: sobota, 10. junij       Medžugorje - Vepric - Split - Polzela

 

Po zajtrku vožnja na obalo Jadranskega morja do Veprica imenovanega tudi »hrvaški Lurd«. V podobnem okolju kot v Franciji je urejena votlina s kipom Marije. Daljši postanek za mašo pri votlini. Pot bomo nadaljevali do Splita. Ogled največje mestne znamenitosti Dioklecijanove palače, dragocenega spomenika iz časov, ko je bilo antično mesto "Spalatum" zelo pomembno pristanišče. Po krajšem sprehodu po znameniti »splitski rivi« vožnja domov. Na Polzelo bomo prispeli v poznih večernih urah.

 

CENA: 18.000 SIT + 50 EUR    125,11 €

 

Cena je izračunana marca 2006 pri udeležbi najmanj 45 oseb.    

V ceno je zajeto: vožnja z visokoturističnim avtobusom (klima, video, hladilnik), cestnine, 2 x polpenzion in 1 x kosilo v Medžugorju v dobrem penzionu v dvoposteljnih sobah TWC, duhovno in strokovno vodstvo, nezgodno zavarovanje, organizacija in DDV.

 

Način plačila: 10.000 SIT (41,73 €) ob prijavi, ostalo do 14 dni pred odhodom 50 € plačate našemu predstavniku v Medžugorju. (Prostovoljno zavarovanje rizika odpovedi v znesku 2.500 SIT (10,43€)

 

Prijave v župnišču na Polzeli