+ + +       OZNANILA - RAZNA

 

               

     NEDELJA,  09. APRILA 20060505121

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8   Zahvala vsem, ki ste v torek prišli na čistilno akcijo.

 

 

 

8   Pohvala in zahvala, ki ste na kakršen koli način bili soudeleženi v včerajšnjem župnijskem kvizu o p. Piju. Prikazano je bilo zavidljivo znanje. 

 

 

 

 

8   Pohvala birmancem, ki so se v petek v zares lepem številu udeležili duhovne obnove.

 

 

 

8 Pohvala vsem udeležencem križevega pota na Goro Oljko. Pogledal sem oznanila iz leta 2001, kjer se tudi zahvaljujem za odziv. Piše: »…bilo nas je že čez 40; leta 2000 nas je bilo 28; še leto prej okr. 15.«  No, letos nas je bilo okr. 100.

      

 

 

8  Jutri zvečer ob 19. uri redna seja ŽPS.

 

    

 

                                                                                                                                

8  Verouka ta teden ne bo. Le tisti 'torkovi', ki še niso opravili sv. spovedi, so povabljeni, da se v času siceršnjega verouka oglasijo v cerkvi. Vsem veroučencem pa velja spodbuda, da skupaj s svojimi starši prihajajo k obredom velikega tedna!

 

 

 

8

    

 

 

8  V četrtek ob 9.00 uri v mariborski stolnici t.im. krizmena maša, pri kateri somašujejo duhovniki iz skoraj vseh župnij. Doma pa bo slovesno bogoslužje ob 19.00 uri. Spominjamo se zadnje večerje, postavitve evharistije, ustanovitev duhovništva in škofovstva... Po maši bo molitvena ura za duhovne poklice.

      V petek strogi post. Ob 15.00 bo na Gori Oljki križev pot. Zvečer ob 19.00 uri tukaj bogoslužje velikega petka. Spominjamo se Jezusovega trpljenja, smrti in pokopa. Prične se tudi devetdnevnica božjega usmiljenja.

      V soboto zjutraj ob 7.00 uri izpostavitev Najsvetejšega v ‘božjem grobu’ in blagoslov ognja. Dopoldne ob 11.00 uri prvi blagoslov velikonočnih jedi. Blagoslovi potem še popoldne ob 14.00, 15.00, 16.00 in zadnji ob 17.00 uri. Prinašanje jedi k blagoslovu združite vedno z vsaj nekajminutno molitvijo pri ‘božjem grobu’ v stari cerkvi. Zvečer ob 20.00 uri pa velikonočna vigilija - slavje luči, božja beseda, slovesna sveta maša. Ob vhodu v cerkev boste lahko kupili sveče za sodelovanje pri obredu.

       V nedeljo bo vstajenjska procesija ob 6.00 uri zjutraj. Prisrčno vas vabim, da se je udeležite iz vseh družin. Nepoln mesec pred birmo k temu veličastnemu obredu še posebej lepo vabim letošnje birmance – ne kot gledalce, ampak kot soudeležence! Po procesiji vstajenjska sveta maš. Maši potem še ob 9.00 in 10.30.

 

 

                                                                                                                                                                               

8

    

 

 

ÿ   DUHOVNE VAJE - OBNOVE:

 

 

 

       TISK:     »Družina«  - št. 14-15

                   »Misijonska obzorja« - št. 2

  

 

 

DRUGO:         Čiščenje in krašenje cerkve v aprilu:  Polzela

 

 


 

ÿ

 

 

 


 

 

 ŽUPNIJSKO ROMANJE:  8. do 10. junija 2006                 (sklic: 665)

 

24. junija 1981 se je v majhni hercegovski vasici šestim otrokom prvič prikazala Marija. Ljudi je pozvala k spreobrnjenju in molitvi za mir, od tod tudi njeno ime »Medžugorska Kraljica mira«. Na milijone romarjev je od takrat že obiskalo ta kraj, prihajali so med zadnjo vojno in v vedno večjem številu še danes.

 

1. dan: četrtek, 8. junij      Polzela - Medžugorje

 

Odhod avtobusa ob 05.00 zjutraj. Vožnja mimo Zagreba, Karlovca, Plitvic in Sinja v Medžugorje. Namestitev v penzionu in zatem obisk bližnje vasice Bijakoviči. Povzpeli se bomo na hrib Crnico, kjer se je Marija prvič prikazala otrokom. Maša. Večerja in nočitev.

 

2. dan: petek, 9. junij     Medžugorje - Mostar

 

V zgodnji jutranji uri se bomo odpravili na hrib nad vasjo Križevac. Po njem se vije križev pot do velikega križa na vrhu, ki je bil postavljen ob tisoč devetstoti obletnici Jezusove smrti. Po vrnitvi bomo imeli zajtrk, kratek ogled in sv. mašo. Kosilo. Obiskali bomo center sestre Elvire za zdravljenje odvisnosti. Srečali se bomo z narkomani, ki s trdim delom iščejo pot v novo življenje. Popoldan ogled Mostarja, ki je vse do zadnje vojne veljal za eno najslikovitejših mest v Jugoslaviji. V starem mestnem središču bomo lahko občudovali obnovljen kamniti most čez Neretvo in druge znamenitosti. Vrnitev v Medžugorje, večerja in nočitev.

 

3. dan: sobota, 10. junij       Medžugorje - Vepric - Split - Polzela

 

Po zajtrku vožnja na obalo Jadranskega morja do Veprica imenovanega tudi »hrvaški Lurd«. V podobnem okolju kot v Franciji je urejena votlina s kipom Marije. Daljši postanek za mašo pri votlini. Pot bomo nadaljevali do Splita. Ogled največje mestne znamenitosti Dioklecijanove palače, dragocenega spomenika iz časov, ko je bilo antično mesto "Spalatum" zelo pomembno pristanišče. Po krajšem sprehodu po znameniti »splitski rivi« vožnja domov. Na Polzelo bomo prispeli v poznih večernih urah.

 

CENA: 18.000 SIT + 50 EUR    125,11 €

 

Cena je izračunana marca 2006 pri udeležbi najmanj 45 oseb.    

V ceno je zajeto: vožnja z visokoturističnim avtobusom (klima, video, hladilnik), cestnine, 2 x polpenzion in 1 x kosilo v Medžugorju v dobrem penzionu v dvoposteljnih sobah TWC, duhovno in strokovno vodstvo, nezgodno zavarovanje, organizacija in DDV.

 

Način plačila: 10.000 SIT (41,73 €) ob prijavi, ostalo do 14 dni pred odhodom 50 € plačate našemu predstavniku v Medžugorju. (Prostovoljno zavarovanje rizika odpovedi v znesku 2.500 SIT (10,43€)

 

Prijave v župnišču na Polzeli