+ + +       OZNANILA - RAZNA

 

               

     NEDELJA,  16. APRILA 20060505121

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8   Zahvala vsem sodelujočim v pripravi in izvedbi prazničnih dogodkov.

 

 

 

8   Jutri je velikonočni ponedeljek. Dopoldne ob 7. in 10.30 bosta maši v župnijski cerkvi, popoldne ob 15. uri pa na Vimperku. Lepo ste vabljeni, da se pridružite učencema na poti v Emavs in se v družbi Vstalega in njegovih bratov in sester veselite velikonočne skrivnosti.

 

 

 

 

8  

 

 

 

8

      

 

 

8 

 

    

 

                                                                                                                                 

8  Verouk ta teden bodo imeli samo birmanci, torej veroučenci 7. in 8. razreda. Tako malo časa je še ostalo do birme, da si ne moremo privoščiti počitnic, ki jih bodo imeli vsi ostali razredi. Prosim za razumevanje in gotovo udeležbo.

 

 

 

8

    

 

 

                                                                                                                                                                               

8 Gasilci in vaščani Drešinje vasi prisrčno vabijo na razstavo velikonočnih dobrot, ki bo odprta še danes na Veliko noč in jutri na velikonočni ponedeljek, od 10. do 19. ure, v gasilskem domu v Drešinji vasi. 

    

 

 

8 

 

 

 

8  Ob dnevu zemlje smo v četrtek, 20. 4. 2006 ob 17. uri vabljeni na zasaditev dreves ob glavni cesti pri pokopališču Polzela.

      Takoj zatem, oz. s pričetkom ob 18. uri bo v mali dvorani Kulturnega doma okrogla miza z naslovom: »Podnebne spremembe in onesnaženje zraka«.

 

    

 

            

8  V soboto, 22.04.2006 bo mešani pevski zbor 'Oljka' obhajal 15. obletnico. Ob tej priliki bo izvedel koncert, ki bo v stari športni dvorani osnovne šole na Polzeli ob 19.30. Gost bo 'Tamburaški orkester Polzela'. Lepo vabljeni. Prodaja vstopnic eno uro pred koncertom. 

    

 

 

8  Prihodnjo nedeljo ob 15. uri bo župnija Gotovlje praznovala 750 letnico obstoja in delovanja. Ob 15. uri bo višek praznovanja, ko bo maševal novi Celjski škof msgr. dr. Anton Stres skupaj z dekanijskimi duhovniki in ob tej priliki blagoslovil obnovljene župnijske objekte in obnovljene starodavne orgle.  

 

    

 

                                          

ÿ   DUHOVNE VAJE - OBNOVE:

 

 

 

       TISK:    

                  

  

 

 

DRUGO:         Čiščenje in krašenje cerkve v aprilu:  Polzela

 

 


 

ÿ

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8  Drage sestre in dragi bratje!

      Velikonočni dogodek Jezusovega vstajenja je edinstvena in neprimerljiva osrednja značilnost in vsebina naše krščanske vere. Samo zato, ker je Jezus zares vstal in so ga njegovi učenci po hudih dvomih, razočaranjih, zmedenosti in strahovih velikega petka večkrat doživeli kot tistega, ki je vstal in živi, so zbrali pogum in začeli veselo sporočilo oznanjati ter končno za to resnico tudi umirati. Kar je bilo po človeško povsem nemogoče, je postalo mogoče in resnično po Božji ljubezni.

      Ob nezaslišanem velikonočnem sporočilu se tudi danes marsikdo sprašuje, ali je to mogoče. Pa vendar na dnu duše dostikrat nevede in nezavedno s tem računa in v to upa. Kajti vsakokrat, ko upamo proti upanju, tiho računamo na to. Vsakokrat ko verjamemo, da bo zadnjo besedo imela resnica in ne laž, pravičnost in ne krivica, dobrota in ljubezen in ne zloba, verjamemo v vstajenje: v dokončno zmago dobrega nad zlim in v zmago življenja nad smrtjo. Na svetu je toliko ljudi, ki verjamejo v zmago dobrega nad zlim. Vsi ti nosijo v srcih tisto upanje in pričakovanje, ki dobi v veri v Jezusovo in naše vstajenje svojo najglobljo potrditev. Kristjani, ki smo vero v Jezusovo in naše vstajenje postavili na najvišji svetilnik našega življenja, pa smo poklicani, da zanjo pričujemo s svojim neuničljivim zaupanjem in zvestobo Gospodu ne glede na ugodne ali neugodne okoliščine, v katerih smo poklicani k delu za Božje kraljestvo v nas in okoli nas.

      To je naša vesela velika noč! Vsem članom našega vernega občestva, duhovnikom, redovnicam in redovnikom, vsem drugim članom Cerkve ter vsem ljudem dobre volje želimo, da bi to bil tudi letos naš največji praznik srečen in milosten. Posebno globoko velikonočno upanje in močno tolažbo pa želimo vsem, ki doživljajo preizkušnje, nesreče, izgube in stiske. Vstali Gospod Jezus naj nas vse napolni z mirom in zaupanjem, s tolažbo in z novim pogumom.

      Slovenski škofje vam želimo blagoslovljene in vedre velikonočne praznike!   Slovenski škofje