+ + +       OZNANILA - RAZNA

 

               

     NEDELJA,  30. APRILA 20060505121

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8 Oklic:  Terglav - Likeb

     

 

 

8   (10.30)  Hvala vsem ovdovelim, ki ste se odzvali vabilu in se udeležili te mašne daritve. Hvaležen ŽPS-u, ki je pripravil pogostitev, vas prijazno vabim, da se pred cerkvijo s svojimi bližnjimi še nekaj časa zadržite v prijateljskem druženju!  

 

 

 

8   Jutri (ponedeljek, 01.05.2006) pričenjamo letošnjo šmarnično pobožnost. Maše s šmarničnim branjem bodo ves mesec zjutraj in zvečer; zjutraj za odrasle, zvečer za otroke. Radi prihajajte!

 

 

 

8   Jutri bo maša tudi na Gori Oljki. Ob 10.30 bo maševal nekdanji (nad)škofov tajnik, g. Damjan Ratajc, zdajšnji Št.Pavel-ski župnik, eden tistih, ki izpred 'svoje' župnijske cerkve vidi na Goro Oljko. Kljub ne najboljši vremenski napovedi se le odločite in poromajte!

 

 

 

8   V torek od 18. ure naprej bo spovedovanje birmancev in vseh njihovih.  

 

 

 

8   V sredo ob 18. uri obisk birmovalca, škofa Antona Stresa in skušnja za birmance. Po maši, ki jo bo daroval škof (in ste k njej seveda vsi lepo vabljeni) bo srečanje ŽPS.

 

 

 

8   V četrtek so družine birmancev vabljene na čiščenje cerkve. Akcija se bo pričela ob 16. uri. S seboj prinesite potrebne rekvizite.

 

 

 

8   V četrtek ob 17. uri se bo v Šeneški kapeli ob godu sv. Florjana pričela sv. maša za gasilce. Maša nikakor ni namenjena zgolj uniformiranim gasilcem, ampak vsem, ki bi se Bogu radi zahvalili za obvarovanost pred ognjem in drugimi nesrečami.          

 

 

 

 8   V petek prideta v župnijo na pastoralno prakso dva bogoslovca iz Mariborskega bogoslovja: g. Šojč Tomaž, 3. letnik (Vitanje) in Povh Jože, 5. letnik (Slov. Konjice). Pri nas bosta do nedelje popoldne. Zelo bomo veseli, če nas bo v petek kdo povabil na večerjo, v soboto pa na kosilo.

 

 

 

 

8  V soboto bo za našo župnijo, še posebej pa za 73 birmancev, velik dan. Popoldne ob 15.h bo slovesnost podelitve darov Svetega Duha – Binkošti. K mašni daritvi in praznovanju pa niste vabljeni le birmanci in njihovi najožji sorodniki, ampak celotno župnijsko občestvo. Kakor vedno bomo tudi ob tej birmi za vse lepo poskrbeli.

 

    

 

            

8  Prihodnjo nedeljo (07.05.2006) bo naša dekanija imela molitveno srečanje za duhovne poklice. Ob 15. uri bo molitvena ura za duhovne poklice, ob 16. uri pa maša z istim namenom. Vsi ste lepo vabljeni. Kdor nima prevoza, oz. si ga ne bo uspel sam urediti, naj se prijavi v župnijski pisarni. Organiziramo skupni prevoz.  

    

 

 

8  Prihodnjo nedeljo (07.05.2006) ob 18. uri bo v župnijski cerkvi v Prebodu dobrodelni koncert za obnovo Aninega doma. Koncertiral bo znameniti 'New swing kvartet'. Cena vstopnice 1.500 SIT.          

 

    

 

                                         

ÿ  

 

 

 

       TISK:     »Družina« - št. 18

                   »Ognjišče« - št. 5

                   »Brat Frančišek« - št. 3

  

 

 

DRUGO:  Čiščenje in krašenje cerkve v maju:  Ločica ob Savinji