+ + +       OZNANILA - RAZNA

 

               

     NEDELJA,  07. MAJ 20060505121

 

 

 

 

 

 

 

 

8 Najprej zahvala osebama, ki ju kljub zavzetemu sodelovanju pri včerajšnji slovesnosti nisem posebej omenil. Bogoslovca: Jože iz 5. letnika in Tomaž iz 3. letnika bogoslovja danes zaključujeta tridnevno pastoralno prakso v naši župniji. Nerodno mi je, ker se jima nisem dovolj posvečal. Upam, da ne bosta vzela za hudo. Hvaležen sem Mariborski nadškofiji, da nam ju je zaupala in jima v nadaljnji pripravi na duhovništvo želim veliko dobre volje in poguma.  

     

 

 

8   Danes popoldne ob 15. uri se v Gotovljah prične letošnja dekanijska molitvena ura za duhovne poklice. Ob 16. uri pa bo sveta maša, ki jo bo skupaj z dekanijskimi duhovnika daroval msgr. dr. Stanislav Slatinek iz Maribora. Gospe, ki ste se prijavile pridite ob 14.30 pred cerkve. Poskrbljeno je za prevoz. Vsi ostali pa ste se očitno odločili za lastni prevoz. Prav. Samo, da ne boste pozabili!

      Po molitvi in maši pa se lahko udeležite še dobrodelnega koncerta v Preboldu. Za obnovo Aninega doma bo ob 18. uri koncertiral znameniti 'New swing kvartet'. Cena vstopnice 1.500 SIT.

 

 

 

8   Ta teden za vse skupine redni verouk.

 

 

 

8 V sredo po večerni maši bodo na razpolago fotografije in video posnetki z birme.

      

 

                                                                                                             

8   V soboto, 13. maja bo na Polzeli Dekanijski pastoralni dan. Gre za srečanje vernikov iz vseh župnij dekanije, ki čutijo, da kot kristjani niso odgovorni zgolj zase, le za svojo vero in svojo zvestobo Bogu, ampak želijo v povezanosti z drugimi vse to krepiti tudi v bližnjih. Gre torej za ustvarjanje pristnejšega občestva. Ker sem prepričan, da večina to potrebo čuti in bi mnogi radi v to smer tudi kaj naredili, vas prijazno vabim, da se v soboto pridružite načrtovanemu dogajanju. Začelo se bo ob 9.00, tukaj v cerkvi s sv. mašo (mimogrede: ob 7.h zjutraj je ni). Po maši se preselimo v osnovno šolo, kjer bo delo po skupinah. Od 10.30 do 12.00 bo v cerkvi tudi molitev pred izpostavljenim Najsvetejšim.  Ob 12. uri bo skupno kosilo. Po kosilu pa plenum in zaključek v dvorani Prosvetnega doma. Za prisotnost pri maši in molitveni uri se ni treba najavljati - da le pridete; zelo vas bomo veseli. Za sodelovanje pri pogovorih v skupinah pa prosim za prijavo! Rezervirajte si čas! Bodite živi sodelavci – nikoli oddaljeni!        

 

 

                                                                                                                                                                               

8 V soboto, 13. maja ob 16. uri bo na Gori Oljki srečanje cerkvenih in prosvetnih pevskih zborov in vokalnih skupin, ki delujejo v občini Polzela pod naslovom: »Bomo eno zapeli, da bomo vsi veseli.« To srečanje je bilo sicer planirano za nedeljo 21. maja, ker pa bo takrat v Celju zgodovinski dogodek, slovesnost ob razglasitvi nove celjske škofije, bo srečanje pevcev že to soboto. Vabljeni! 

    

 

 

8  Prihodnjo nedeljo pri maši ob 10.30 in po njej bo srečanje letošnjih »abrahamovcev«. Vsi torej, ki se v letošnjem letu veselite obdarovanosti s 50 leti življenja, ste prijazno vabljeni, da k raznim osebnim praznovanjem pridružite tudi nedeljsko sveto daritev. Hvaležnost Bogu je pomembna vrlina. Prosim za prijave!  

 

 

 

 

8  Prihodnjo nedeljo ob 10.30 bo po dolgem času spet tudi krščevanje med mašo.  

 

    

 

             

8      DOM SV. JOŽEF Celje - Katoliško gibanje Zakonci za Kristusa vabi zakonske pare, samske od 21 let dalje, samohranilke/ce, ločene, vdove/ce na seminar z naslovom KRŠČANSKO ŽIVLJENJE, ki bo od 19. maja (ob 18. uri) do 21. maja (do 14. ure). Namen seminar je približati se Bogu in izboljšati medsebojne družinske odnose. Zakaj ne bi bili skupaj srečni? Predavanja so skupna, delavnice pa so ločene po navedenih skupinah. Organizirano bo varstvo otrok. Informacije in prijave do 17. maja na tel: (04) 2323-116 ali (031) 454 831

    

 

 

8           

 

    

 

                                         

ÿ  

 

 

 

       TISK:              »Družina« - št. 19

  

 

 

DRUGO:         Čiščenje in krašenje cerkve v maju:  Ločica ob Savinji