+ + +       OZNANILA - RAZNA

 

               

     NEDELJA,  21. MAJ 20060505121

 

 

 

 

 

 

 

 

 

            

8   

 

 

 

8   Pohvala in zahvala vsem, ki ste se včeraj udeležili šole za animatorje. Žal jih ni bilo veliko. Na oznanilo prejšnje nedelje se ni odzval nihče, pa tudi tisti, ki sem jih že prej imel na spisku včeraj niso prišli vsi. Škoda!

 

 

 

8 Danes popoldne bo v Celju dogodek tisočletja – razglasitev celjske škofije in umestitev celjskega škofa msgr. Antona Stresa. Da bi se slovesnosti udeležili v čim večjem številu tudi iz naše župnije organiziramo skupni, brezplačni prevoz s posebnim avtobusom, ki bo izpred cerkve odpeljal ob 14.30 s postanki na Bregu in v Ločici. Odzovite se in pridite! Zaekrat je zasedenega le polovica avtobusa.

     

 

 

8   V četrtek na praznik Gospodovega vnebohoda je dodatno maša tudi dopoldne ob 10.30. Čeprav imamo cerkev dovolj veliko, da bi bili dovolj tudi le jutranja in večerna maša, pa bo tudi ta dopoldanska, da bodo mogli praznovali tudi kmetje, ki so zjutraj in zvečer zaposleni z nujnim delom v hlevu. 

 

                                                                                                       

8   V soboto bomo spet romali na Rakovnik in Kurešček. Kdor bi rad preživel duhovno lep dan, naj se čimprej prijavi. Avtobus bo s parkirišča onstran cerkve odpeljal ob 8. uri zjutraj. Cena prevoza in kosila je 4.000 SIT (16,7 €). (Če bo avtobus poln bo cena nižja).      

 

 

                                                                                                                                                                                

8 Prihodnjo nedeljo bo župnijski praznik prvega svetega obhajila. Samo dve maši bosta: zjutraj prva in ob 10. uri druga, slovesna, prvoobhajilna. Poudarjam, da je to praznik celotne župnije, ne le prvoobhajancev in staršev, zato ne opustite nedeljske dolžnosti ali se ne umikajte v tuje župnije!   

    

 

 

8  Prihodnjo nedeljo Župnija Petrovče lepo vabi na romanje bolnikov in ostarelih. Med mašo, ki se bo pričela ob 11. uri, bo priložnost za spoved! Po pa maši srečanje in okrepčilo v župnišču. Še enkrat prijazno vabljeni!

 

 

 

 

8

    

 

 

                                                                                                                                                                                

8 V peharčku, ki je prejšnjo nedeljo bil postavljen v cerkvi kot nabiralnik za Anin sklad - za družine s številnimi otroki – se je nabralo 42.700 SIT (177,44 €). Hvala vsem darovalcem. 

 

 

 

8  V Župniji Griže pripravljamo za čas počitnic  že šestnajsto   počitnikovanje osnovnošolskih otrok od 1. – 9. razreda v Ankaranu. Počitniški program je razdeljen  na  dve skupini:  Prva skupina bo od ponedeljka, 3. julija do nedelje, 9. julija. Druga skupina bo od nedelje, 9. julija do sobote, 15. julija. Polna cena programa za sedem dni znaša 28.440,00 SIT (118,67 € ). Za prijavljence iz Občine Polzela bo del prispevka pokrila Občina. V ceno programa je vključeno: organizacija, priprava in izvedba programa, prevoz iz Griž v Ankaran in nazaj, nastanitev, prehrana, vstopnina za kopanje, taksa.

      Prijave zbiramo do 6. junija, oziroma do zasedbe mest. Za udeležence iz Občine Polzela  je v programu rezerviranih  20 mest. Prijavljenec za počitnikovanje pred odhodom prejme še podrobnejša navodila. Ob prijavi poravnate polovico prispevka, ostalo vsoto do odhoda, oziroma po dogovoru.

      Prijavnice dobite tudi v župnišču na Polzeli.

 

    

 

                                          

ÿ   TISK:             »Družina« - št. 21

                            »Salezijanski vestnik« - št. 3

   

 

 

 

DRUGO:         Čiščenje in krašenje cerkve v maju:  Ločica ob Savinji