+ + +       OZNANILA - RAZNA

 

               

     NEDELJA,  16. julij 20060505121

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8   Ker se prihodnjo nedeljo v naši župniji ne bomo mogli pridružiti vesoljni cerkvi in obhajati Krištofove nedelje, vas danes opozorim na posebne nabiralnike ob izhodih iz cerkve. Iz hvaležnosti za vse srečno prevožene kilometre so šoferji (in tudi drugi) povabljeni, da darujejo za misijonska vozila. Geslo: »Moj dar Boga slavi za vse prevožene poti.«   

 

                                                                                                        

8   Jutri, v ponedeljek, 17. 7. 2006 so člani župnijskega gospodarskega sveta vabljeni na sestanek, ki bo v sejni sobi polzelskega župnišča ob 19.uri.      

 

 

 

8  V četrtek bo praznik župnijske zavetnice sv. Marjete Antiohijske. Maši bosta zjutraj in zvečer. Predvsem za večerno pričakujem številni obisk. Slovesno bogoslužje bo vodil rojak, g. Mirko Škoflek. Prepevala bo instrumentalno vokalna skupina 'Margareta'. Lepo vabljeni. Po večerni maši bo v prostorih pod cerkvijo otvoritev razstave z deli, ki so nastala na letošnjem oratoriju, ter pregled življenja župnije v času od lanskih do letošnjih župnijskih dnevov.  

 

 

                                                                                                                          

8 V soboto čez dan se bomo v okviru Župnijskih dnevov aktivirali na športnem področju. Kar sedem tekmovanj je na sporedu; za udeležbo pri športnih dogodkih pa se je potrebno prijaviti - prijave zbirajo Bojan za nogomet, Andreja za odbojko, Rok za košarko, Vid za hokej na rolarjih, Stanko za balinanje, Zdenka za metanje obročev na cilj in Emil za namizni tenis. Prijaviti se je potrebno do petka, 21. julija.

      Večer, oz. popoldan pa bo v  soboto zaznamovan z obiskom Novega Kloštra. Tam bo ob 17. uri sveta maša in blagoslov konj. Mnogi ste želeli, da bi bilo kakšno srečanje tudi na tem zgodovinsko znamenitem, zdaj pa, žal, močno zapuščenem mestu. Marijine cerkvice večina od znotraj sploh še ni videla. Maša sicer ne bo v cerkvici, ampak na kloštrskem dvorišču, skozi cerkveni prostor pa se boste vendarle lahko sprehodili in na lastne oči videli, kako vpije po obnovi.

      Pri maši se nam bo pridružila Malteška konjenica in pričakujem, da bo pri blagoslovu zbranih rekordno število konj.       

 

 

 

8   Prihodnjo nedeljo bo dvojno praznovanje: ponovno bomo počastili farno zavetnico sv. Marjeto in Bogu se bomo zahvalili za 25 let župnikovega duhovništva. Nekako nerodno mi je, da bi vas z mnogimi besedami spodbujal k udeležbi. Pričakujem, da duhovništvo in duhovniške jubileje toliko cenite, da v nedeljo ne boste obsedeli pred domačim televizorjem in komentirali: 'V uh me piši', ampak z veseljem in v velikem številu prišli Bogu izrekat hvaležnost. Vsi, stari in mladi, dobrodošli!

      Člani ŽPS obljubljajo, da si bomo po maši in procesiji lahko dali duška tudi ob jedači in pijači ter se razvedrili ob zabavnem programu na parkirišču pod cerkvijo.        

    

 

 

                                        

ÿ   TISK:             »Družina« - št. 29

   

 

 

 

DRUGO:         Čiščenje in krašenje cerkve v juliju:  Podvin