Polje z besedilom:  

Eno od najstarejših in najlepših imen za evharistijo je »lomljenje kruha«. To ime najprej izraža preprosto dejstvo, da se pri evharistiji razlomi Božji kruh, Kristusovo telo, in se razdeli vsem, ki to želijo. Obenem to ime izraža nalogo in poslanstvo kristjanov, da bi potem v vsakdanjem življenju nadaljevali lomljenje kruha; da bi drug z drugim, zlasti s potrebnimi, delili tudi zemeljski kruh. Še več smemo reči: Kristjani nimamo pravice lomiti in prejemati Božjega kruha, če nismo najprej pripravljeni lomiti in deliti zemeljskega.
___________

Kdor jé moje meso in pije mojo kri, ima večno življenje in jaz ga bom obudil poslednji dan. Kajti moje meso je resnična jed in moja kri resnična pijača.
Jn 6,54-55
___________

 

    + + +      OZNANILA - RAZNA

 

 

 

NEDELJA,  20. avgust 20060505121

20. teden med letom

Berila in evangeliji za delavnike 3, berila leto II.

 

 

 

 

8  Včeraj je bila velika delovna akcija na Vimperku. Pripravlja se namreč elektrifikacija cerkve sv. Miklavža. 15 mož je kopalo dovodni jarek in vanj položilo električni kabel. Za trud se v imenu vse župnije iz srca zahvaljujem.    

 

                                                                                                        

 

8   Danes krst Tinkare F.S.      

 

 

 

8

  

 

 

                                                                                                                          

8 V ponedeljek, torek in sredo v župnijski cerkvi ne bo svetih maš, ker jih nihče ni naročil. Tudi sicer je z mašnimi nameni za jutranje termine precejšnja težava. Velika večina naročnikov jih namreč želi imeti zvečer. Zaradi tega bo v kratkem moralo priti do novega urnika z več večernimi kot jutranjimi mašami. Ta ponedeljek, torek in sredo pa se ob 17. uri pridružite mašam v kristalni dvorani Šeneške graščine, ki jih bo daroval g. Janez Bračun.

  

 

 

 

8

  

 

 

 

8 V sredo, 23. avgusta s pričetkom ob 9. uri bo v Betnavi pri Mariboru študijski dan katehetov in katehistinj. Nagovorjene in povabljene odzovite se!

    

 

 

8

    

 

 

8 V soboto, 26. avgusta z odhodom avtobusov ob 8.00 in vrnitvijo do 19.00 bo romanje župnijskih sodelavcev.  Vsi, ki ste kakorkoli aktivni v življenju župnije, ki ste tako ali drugače skrbeli za lepoto cerkva, bogoslužij, svetost naše župnije… ste lepo vabljeni, da se takoj prijavite - najbolj preprosto bo, da to storite kar po tej maši v zakristiji ali pa pozneje telefonirate v župnišče.   

    

 

 

8 Prihodnjo nedeljo krsta Tjana J. in Aljaža Š.

         

 

 

 

                                        

ÿ   TISK:             »Družina« - št. 34

                            »Sončna pesem« - št. 8

                            »Pismo iz Taizeja« - št. 4         

   

 

 

 

DRUGO:         Čiščenje in krašenje cerkve v avgustu: Založee