Polje z besedilom: &

In spet je poklical k sebi množico in ji govoril: »Poslušajte me vsi in doumite! Nič ni zunaj človeka, kar bi ga moglo omadeževati, če pride vanj, ampak ga omadežuje to, kar pride iz človeka.«

Mr 7,1-8.14-14.21-23

___________

Moralna tenkočutnost je svetniški sij svetnikov. 

(Helmut Qualtinger) 

Drugače povedano: 
tudi najbolj bel telovnik ne more zakriti črnega
srca.

__________________

 8. septembra se spominjamo rojstva Device Marije, iz katere je izšlo Sonce pravičnosti, Kristus, naš Bog. Marijino rojstvo je uvod v Jezusovo rojstvo, ker se z Marijinim rojstvom začenja uveljavljati Božji načrt za učlovečenje Božjega Sina. Marijina starša sta se imenovala Joakim in Ana. 
Tudi vsak izmed nas ima rojstni dan. Kako veseli smo, če se z nami zberejo prijatelji in nam čestitajo. Če pa nam kaj prinesejo v dar, je še toliko lepše. 
Pojdimo danes k Mariji tudi mi in ji voščimo za rojstni dan. Prinesimo ji v dar čisto srce in gorečo ljubezen.   

    + + +      OZNANILA - RAZNA

 

 

 

NEDELJA,  03. september 20060505121

22. teden med letom

Berila in evangeliji za delavnike 3, berila leto II.

 

 

 

 

8      

 

                                                                                                       

 

8         

 

 

 

8  Verouka ta teden še ne bo, bomo pa o njem že razmišljali in naredili nekaj konkretnih korakov. Vse starše veroučencev (ali sorodnike, ki hodite po otroke v šolo) namreč naprošam, da se v sredo, četrtek ali petek po šolskem pouku oglasite v veroučni učilnici. Pričakali vas bomo in omogočili, da boste kupili veroučne knjige in zvezke, naročili dodatno literaturo, za prvošolce pa tudi izpolnili poseben obrazec za prijavo k verouku. Prosim za razumevanje in odziv.

     Veroučno leto pa bo uradno pričel prihodnjo nedeljo s sv. mašo ob 10. uri. Vsem se bomo posvetili, posebno pozornost pa pokazali prvošolcem in njihovim staršem, ki bodo ob vstopu v Jezusovo šolo prejeli poseben blagoslov. Zato naprošam vse starše prvošolcev, da prihodnjo nedeljo za 10. uro ne planirate nič drugega, ampak skupaj z otroci pridete k sv. maši.

  

 

 

                                                                                                                           

8 V petek na prazni Marijinega rojstva bosta tukaj dve sveti maši: ob 7.00 in ob 19.00. Dopoldne pa se odzovimo vabilu petrovške bazilike, ki nas vabi na jesenski romarski shod. Ob 10. uri bo maševal in pridigal ljubljanski metropolit in nadškof Alojz Uran. Ob 9. uri bo nadškof Uran blagoslovil obnovljeni Zlati križ, ob 11. 30 pa obnovljeno mežnarijo preimenovano v »Dominikov dom«. Maši pa bosta še ob 8.00 in 19.00. Pri vseh mašah bo priložnost za spoved.

  

 

 

 

8 V soboto, 09.09.2006 bomo romali na Ptujsko goro in se pridružili srečanju vernikov ob 'Molitvenem dnevu za duhovne poklice'. Vsakdo je prijazno vabljen – tudi otroci. Odhod posebnega avtobusa s parkirišča onstran ceste bo ob 7.30. Cena prevoza 1.500 SIT. Čimprej se prijavite! Za malico poskrbi vsak sam. 

  

 

 

 

8  Približuje se letošnja Stična. Vseslovensko srečanje mladih bo v soboto, 16.09.2006. Tudi mladi iz naše župnije se tega verjetno že veselite, saj imate na dosedanja srečanja zelo lepe spomine. Z veseljem organiziramo posebni prevoz. Izpred cerkve bo omenjeno soboto (čez trinajst dni) avtobus odpeljal ob 8.00. 

    

 

 

8

    

 

 

8 Krščansko bratstvo bolnikov in invalidov vabi na ogled razstave izdelkov bolnikov in invalidov v GALERIJI DRUŽINA, Krekov trg 1, Ljubljana, od sobote, 2. septembra, do nedelje, 10. septembra 2006. Odprta bo od 10.00 do 19.00. Obe soboti in nedelji ob 17.00 bo tudi kulturni program. Geslo letošnje 17. razstave je: KORAK ZA KORAKOM! Na razstavi se bomo lahko neposredno srečali z nekaterimi ustvarjalci in drugimi, ki v Krščanskem bratstvu bolnikov in invalidov uresničujejo Jezusove besede: VSTANI IN HODI! Čeprav mnogi ne morejo hoditi, ker so na invalidskih vozičkih, z vsem srcem - korak za korakom - sledijo Jezusu.     

    

 

 

8  

         

 

 

 

                                        

ÿ   TISK:             »Družina« - št. 36

                            »Slomškov list« - št. 2  (zastonj)

                            »Brat Frančišek« - št. 5 

   

 

 

 

DRUGO:         Čiščenje in krašenje cerkve v avgustu: Breg pri Polzelie

 

 

 

 

 

 

22. NAVADNA NEDELJA

 

GOSPOD, NAŠ BOG, NAM JE BLIZU

 

1. KLICATI. Blizu je Gospod, naš Bog, kadarkoli ga kličemo. To so besede edinega in pravega Boga, govorečega iz grma (2 Mz 3,14): »Jaz sem, ki sem.« To pomeni: Jaz sem tu, jaz sem tu za vas. Bog se oglasi, kadarkoli ga pokličemo. Baal se ne oglasi, pa naj njegovi preroki še tako vpijejo in se zarezujejo z meči (1 Kr 18,26sl.). Kakor v Mojzesovem času je tudi naš svet prepojen z bogovi, maliki: denar, bogastvo, udobnost, uživaštvo … Ti maliki nam ne bodo pomagali ne k časni ne k večni sreči, ker so nestalni. Rodovi prihajajo in odhajajo, Bog pa ostaja stalen. V naši nestalnosti nam je v oporišče. Še več! Bog daje vsakemu človeku v oporo še svojega poslanca, angela varuha. Kadar pa kličemo na pomoč, kličemo po njem končno Boga.

 

2. URESNIČEVATI. »Postanite uresničevalci besede!« nas opominja apostol Jakob, z drugo besedo: živite to, kar verujete! Besede, ki jih izgovarja škof pri posvetitvi diakonov in mašnikov, ne veljajo samo njim, ampak vsem: »Berite Sveto pismo! Glejte, da boste verovali, kar boste brali; učili, kar boste verovali; živeli, kar boste učili!« Kdor svojega življenja ne uravnava po Božji volji, sam sebe vara. Biti samo po imenu kristjan, pomeni živeti tjavendan brez dobrih del. Brez teh pa ni zveličanja.

 

3. OČIŠČEVATI. Čemu pogostna spoved? Čemu prejemanje svetega obhajila? Na to vprašanje nam posredno odgovori Jezus v današnjem evangeljskem odlomku. Treba je očiščevati srce. Zaradi posledic izvirnega greha namreč lahko prihajajo iz srca hudobne misli, nečistovanja, tatvine… (Mr 7, 21-23). Srce je središče, temelj človekovega mišljenja, čustvovanja, hotenja. Vsak greh, tudi mali, ima za posledico nezdravo navezanost na stvari. Ta navezanost potrebuje očiščenje.

 

Jožef Smej, mariborski pom. škof