Polje z besedilom: &

Tedaj so mu privedli gluhega, ki je tudi težko govoril, in ga prosili, da bi položil roko nanj. Vzel ga je k sebi, stran od množice, mu položil prste v ušesa, pljunil in se dotaknil njegovega jezika. Ozrl se je proti nebu, zavzdihnil in mu rekel: »Efatá!«, to je »Odpri se!« 
Mr 7,31-37
___________

Mnogo krščenih živi tako, kot da bi ne bili krščeni. Kar nam Bog podari s krstom, more postati resnično le, če si prizadevamo da bi: 


•	lepo živeli z drugimi; 

•	jim pomagali v stiski; 

•	drug drugemu odpuščali;  

•	pomagali tudi tistim, ki so nam manj simpatični; 

•	pri prepiru našli prvo besedo sprave; 

•	molili skupaj z drugimi; 

•	ne uveljavljali le svoje volje; 

•	ne mislili le nase;

•	molili k Bogu tudi tedaj, ko od njega ničesar ne potrebujemo. 

 

    + + +      OZNANILA - RAZNA

 

 

NEDELJA,  10. september 20060505121

23. teden med letom

Berila in evangeliji za delavnike 3, berila leto II.

 

 

 

 

8  Oklici: Jožef Kočevar in Iris Podpečan    

 

                                                                                                        

 

8  Zahvala vsem, ki ste včeraj romali na Ptujsko goro in se pridružili molitvi za duhovne poklice.    

 

                                                                                                        

 

8  Urnik verouka 2006/2006:

 

    1. razred:      sreda    13.15     ali      sreda    14.15    Jelka, Anuša

    2. razred:      poned.  12.10     ali      poned.  13.10    Erika

    3. razred:      petek    12.10     ali      petek    13.10    Milica

    4. razred:      petek    12.10     ali      petek    13.10    Erika

    5. razred:      torek    13.10     ali      torek    14.00    Milica

    6. razred:      sreda    13.10     ali      sreda    14.00    Erika

    7. razred:      četrtek 13.10     ali      četrtek 14.00    Erika

    8. razred:      poned.  14.00     ali      torek    15.00    Erika, Andreja

    9. razred:      torek    14.00     ali      petek    14.00    Erika, Andreja

    mladinci:      sobota  19.00                                       Andreja

 

 

MOLITEV OB ZAČETKU VEROUČNEGA LETA:  Bog, Tolažnik Sveti Duh, v novem veroučnem letu nam razsvetli pamet, da se bomo lahko učili, kar nam je potrebno za sedanje življenje in večnost. Vodi  naša  srca,  da  bomo starše in  katehete  spoštovali, ljubili  in poslušali. Utrdi nam voljo, da bomo njihove nauke in opomine radi  spolnjevali.  Odvrni od nas vse, kar te žali, in navdihuj nas k vsemu, kar  je tebi  všeč.  Daj našemu delu svoj blagoslov, da bomo dobri  in  zaslužili večno srečo v nebesih. Amen.

  

 

 

 

8 Jutri zvečer ob 19. uri redna seja ŽPS.

  

 

 

 

8  V soboto, 16.09.2006 bodo mladi romali v Stično na vseslovensko srečanje verne mladine. Z veseljem organiziramo posebni avtobusni prevoz. Izpred cerkve bo avtobus odpeljal ob 8.00. 

    

 

 

8 Prihodnjo nedeljo se spet prične razpored s tremi nedeljskimi mašami – ob 7.00, 9.00 in 10.30. Maša ob 9. uri prihodnjo nedeljo bo 'Hubertova', za lovce in z lovci; pol enajsta pa na Gori Oljki. Tukaj je ne bo. Lepo ste vabljeni, da poromate k sv. Križu in počastite praznik njegovega povišanja.

    

 

 

8 Čas pa je tudi že, da napovem župnijsko romanje »Po cerkvah sv. Marjete«, ki bo zadnjo soboto v tem mesecu, torej 30. septembra. Tudi letos bomo potovali čez mejo, zato bo potreben osebni dokument. Odhod avtobusov z običajnega mesta ob 7.30. Prispevek za prevoz, kosilo in še kaj: 4.000 SIT.

         

 

 

                                         

ÿ   TISK:             »Družina« - št. 37

                            »Slomškov list« - št. 2  (zastonj)       

   

 

 

 

DRUGO:         Čiščenje in krašenje cerkve v avgustu: Breg pri Polzeli

 

 

 

 

 

 

 

23. NAVADNA NEDELJA

___________________________________

 

Privedli so mu ga.

 

Noge je imel zdrave in je hodil. Bil pa je gluh in nem, razumel je komaj kaj, dopovedati mu niso mogli ničesar. Preprosto so ga prijeli za roko in – hajdi z nami! Boš že videl, kaj bo.

 

Imel je kaj videti. Mož, h kateremu so ga privedli, se je dotaknil njegovih ušes in njegovih ust in nekaj izrekel. Gluhonememu se je odprl nov, nepoznan svet. Začel je slišati in razumevati, govoriti in se pogovarjati. V trenutku je spoznal, za kako nekaj velikega je bil doslej prikrajšan. Kakšno presenečenje, kakšno veselje zanj in za tiste, ki so ga bili k Jezusu privedli. Če ga ne bi, bi imel najbrž vse življenje zapečatena ušesa in zvezan jezik.

 

Začenja se novo šolsko in veroučno leto. Mnogi krščanski starši bodo svoje otroke privedli k Jezusu. Nekateri prvič in dobesedno, drugi jih bodo le spomnili in spodbudili…

 

Kaj pa bo s tistimi otroki, katerih starši tega ne bodo storili?

 

Kdo ve, koliko je med nami duhovno gluhih in nemih samo zato, ker ni bilo nikogar, ki bi jih privedel k Jezusu.                                  

F. Cerar

___________________________________

 

Začenja se novo šolsko in veroučno leto. Za otroke in mlade pomeni to konec počitnic, a tudi veselo srečanje s sošolci in sošolkami, pripovedovanje vsega, kar so doživeli ta čas, ko niso bili vsak dan skupaj.

 

Začetek novega šolskega in veroučnega leta ni pomemben le za otroke, temveč tudi za njihove starše. Novo šolsko leto namreč pomeni novo obdobje vzgojnih prizadevanj. Je kakor pomlad, ko se orjejo nove brazde in se v preorano zemljo seje zdravo seme. Ob otrocih se vzgajajo tudi starši sami, ob njih dobivajo nova spoznanja. Če so starši kristjani, se zavedajo, da morajo svoje otroke vzgajati ne le za dobre in poštene ljudi, temveč tudi za Božje otroke. Če to nalogo zanemarijo, so odpovedali v bistvenem.

 

Pisatelj F. S. Finžgar je v postnih govorih 1939 poudaril nenadomestljiv pomen družinske vzgoje s temi besedami: »Koliko družin daje otrokom vse, samo Boga jim ne dajo. Dajte, približajte otrokom Boga, približajte jih Božji ljubezni. Če bodo imeli ljubezen do Boga, bodo imeli ljubezen do staršev, do brata, do sočloveka.« Umetnost vseh umetnosti je, kako to storiti. Z lepim govorjenjem? To ne koristi veliko, ponavadi seže samo do ušes, do srca ne pride.

 

Edini uspešni način je – z lepim življenjem. Vzgoja, ki ne izhaja iz osebnega zgleda, ne doseže srca; podobna je pleskanju, barvanju zunanjosti, notranjost pa ostane revna, mračna in zanemarjena.

Staro pravilo sleherne uspešne vzgoje je: »Učitelj vzgaja najprej in predvsem s tem, kar je.« Z osebnim pričevanjem, ko se trudi biti »uresničevalec besede«.

S. Čuk, Misli srca