+ + +      OZNANILA - RAZNA

 

 

NEDELJA,  08. oktober 20060505121

27. teden med letom

Berila in evangeliji za delavnike 3, berila leto II.

 

 

 

 

8  Oklici:  

 

                                                                                                        

 

8  Današnja pol enajsta maša je posvečena bolnikom in starejšim. Društvo upokojencev je z vabili 80-letnikom razširilo mnenje, da gre za srečanje starejših nad 80 let. To seveda ne drži. Vsi starejši in tisti, ki nas obremenjuje kakšna bolezen smo vabljeni v cerkev k maši. Tisti nad 80 let pa so dobili dodatna vabila za skupno kosilo. Če je letos zamujeno, prosim, da se dejstva upoštevajo prihodnje leto.

         Zahvala vsem, ki ste se trudili v pripravi tega srečanja! Še posebej pa izpostavljam g. Janeza. Tudi sicer pride rad med nas, danes pa je to storil še s posebnim veseljem, saj je ponovno lahko oznanil, da je starost, kljub nekaterim tegobam, bogato življenjsko obdobje, za katerega smo lahko Bogu neizmerno hvaležni tako mladi kakor stari. Naj dodam, da bo g. Janez 10. decembra dopolnil 80 let … Že sedaj iz srca čestitam! Drugo nedeljo v decembru ob 10.30 pa spet prijazno vabljeni k temu oltarju, da bomo skupaj praznovali visok jubilej.

 

                                                                                                       

 

8  Jutri, v ponedeljek, 9.10.2006 bo 19. uri bo redna seja članov ŽPS.

  

 

 

 

8 Da bi še nekajkrat lahko odšli po svetlem od večerne maše, bo od četrtka naprej nov urnik. Ne več ob 19. uri, ampak ob 18.

  

 

 

 

8  Letos se bodo v dekaniji pričela srečanja za spoznavanje skavtstva, vzgoje v skavtskem duhu in priprava na vodenje mlajših skavtskih skupin po župnijah. Vse starejše od 18. let, ki jih ta tematika zanima in bi radi na tem področju postali aktivni, vabim, da se odločijo in prijavijo v »šolo« za voditelje skavtskih skupin. Prvo srečanje bo v soboto, 21.10.2006 ob 9. uri v Preboldu. Ob izhodu najdete tudi nekaj propagandnega materiala o tem. Prijavite se v našem župnišču! 

    

 

 

8  Študentje, ki študirate v Ljubljani, jutri ob 18:30 se v stolni cerkvi sv. Nikolaja v Ljubljani udeležite slovesne svete maša ob začetku akademskega leta 2006/07.

 

 

 

8  Študentje, ki študirate v Mariboru, se maše ob začetku akademskega leta udeležite v sredo, 11. oktobra ob 18h v mariborski stolnici. Maševal bo novoposvečeni škof dr. Peter Štumpf.

 

 

 

8      Danes popoldne ob 16. uri bo v Športni dvorani Osnovne šole v Preboldu dobrodelni koncert 'Zapojmo za Anin dom'. Zapeli bodo: Modrijani, pater Janez Ferlež, Irena Vrčkovnik, Majda Petan in še mnogi drugi (glej plakat).  S tem, ko boste kupili vstopnico in se udeležili tega dobrodelnega koncerta jim boste pomagali pri uresničitvi njihovega načrta. Vstopnice lahko kupite takoj po maši v zakristiji. Cena: 2.000 SIT.

         

 

 

8  ...

 

 

                                        

ÿ   TISK:             »Družina« - št. 41

                            »Prijatelj« - št. 5

   

 

 

 

 DRUGO:        Čiščenje in krašenje cerkve v oktobru: Polzela