+ + +        OZNANILA - RAZNO

 

 

NEDELJA,  17. december 20060505121

 - C -  3. adventni teden

Berila in evangeliji za delavnike 1.                                                                                    

 

 

 

 

 

 

8  To nedeljo, 17. 12. ob 9.30 bo v petrovški baziliki maševal škof dr. Anton Stres, ob 10.30 uri bo v Dominikovem domu odprl in blagoslovil razstavo sv. pisma.

 

 

 

8   To nedeljo, 17. 12. ob 15. uri bo v celjski stolnici 1. srečanje mladih s svojim škofom Antonom.

 

 

 

 

8  Ta teden opravljamo devetdnevnico. Maše vse dni zjutraj in zvečer.

 

 

 

8  V Drešinji vasi je še vedno na ogled 3. razstava jaslic Savinjske doline.

 

 

 

 

8  Tudi na 4. adventno nedeljo med vsemi mašami spovedovanje.

 

 

 

 

8 Devetdnevnica preb božičem. »Kralja, ki prihaja - pridite, molimo!« 

 

 

 

 

8 Danes popoldne ob 15. uri bo v stolnici sv. Danijela v Celju prvo srečanje mladih celjske škofije s svojim škofom Antonom … ob Luči miru iz Betlehema. Mladi, rezervirajte si čas. Če rabite prevoz se čimprej javite.

 

 

 

 

8

 

 

 

 

8 Advent je čas za obisk bolnikov in ostarelih, ki ne morejo prihajati k zakramentom v cerkev. Vse, ki bi želeli, da jih obišče duhovnik na domu, prosim, prijavite, da se dogovorimo za dan in uro.

 

 

 

 

8 Turistično društvo Občine Polzela vabi v soboto, 23. 12. od 14.00 do 17.00 na BOŽIČNI SEJEM. V kulturnem programu bodo sode-lovali: KVINTET LASTOVKA, VDC MUC, OŠ POLZELA, VRTEC, MPZ OLJKA, CEKINČKI ... dobrote s kmetij, voščilnice, okraski, darila.

 

 

 

 

 

ÿ   TISK:   »Družina« - št. 51                    (naročnina 2007 = 65 €)

»Sončna pesem« - št. 12                   (naročnina 2007 = 12,20)

»Mohorjeva zbirka«                  (naročnina 2007 = 40 €)

         »Ognjišče«                      (naročnina 2007 = 24 €)

»Pratika 2007«               (cena: 990 SIT = 4.13 €)

»Marijanski koledar«     (cena: 440 SIT = 1.84 €)

    

 

 

 

 DRUGO:         Čiščenje in krašenje cerkve v decembru:  Orova vas

 

 

 

 

 

 

&  3.  ADVENTNA NEDELJA     Lk 3,10-11

 

Množice pa so ga spraševale: »Kaj naj torej storimo?«

Odgovarjal jim je: »Kdor ima dve suknji, naj ju deli s tistim, ki nima nobene,

in kdor ima živež, naj stori enako.«

 

 

 

Eden najsvetlejših likov tega stoletja je papež Janez XXIII., ki se ga je prijel vzdevek Janez Dobri. Kljub tako odgovorni službi je vedno ohranil iskriv humor, duhovitost in vedrino ter s tem očaral vse okoli sebe. Nekoč mu je novoimenovani škof potožil, da mu težko breme škofovske službe ne pusti spati, in razumevajoči Janez XXIII. mu je odgovoril: »Oh, veste, meni se je v prvih tednih papeževanja enako dogajalo. Od samih skrbi cele noči nisem spal. Potem pa sem enkrat v polsnu videl svojega angela varuha, ki mi je prišepetal: 'Giovanni, ne imej se vendar za tako pomembnega.' Od takrat spet izvrstno spim.«

 

V tem hudomušnem odgovoru se razkriva dobršen del skrivnosti življenjske vedrine. Če bi bili malo manj zaverovani vase in v svojo pomembnost, bi stvari sprejemali veliko mirneje in bolj sproščeno.

 

Adventni čas je povabilo k takšnemu veselju. Čim temnejši in hladnejši so decembrski dnevi, tem svetleje je v srcih, ki pričakujejo in se v pričakovanju veselijo.

 

 

 

 

Lk 3,10-18

PRIPRAVIMO SE NA ODREŠENJE

 

Janezu Krstniku je množica, ki ga je spremljala, postavila zelo simpatično vprašanje: »Kaj naj torej storimo?« Zares: Kaj naj jaz, kaj naj mi storimo? Takšna vprašanja postavljajo preprosti ljudje, ki še niso prevzetni od samopravičnosti – evangelist med njimi navaja cestninarje in vojake. Ti so bili največkrat v družbi nezaželeni, 'sedeči med stoli'. In prav ti so bili iščoči in vprašanja postavljajoči ljudje, ki so se odpravili v puščavo na pot. 

Odšli so v puščavo iz mest in krajev, k Janezu, temu nenavadnemu možu, ki je z divjimi besedami pretresal ljudi in jih pogosto celo žalil in zmerjal.

Vsi ti, ki so prišli k Janezu v puščavo, so s sabo poleg vprašanj in iskanja prinesli tudi pričakovanje. Nekaj ali nekoga pričakovati pomeni, pogled dvigniti na nekaj ali na nekoga drugega. In pogosto so ti drugačni večji kot jaz sam. Ljudje se v pričakovanju iztegujejo po največji resnici, ki se v našem verovanju imenuje Bog. Pripravljeni so se odločiti za tisto, kar šteje in ima vrednost, kar nahrani in ima obstoj. »Pleve ločiti od pšenice« pravi evangelij. Ti so takoj pripravljeni služiti.

Ne more vsakdo biti Janez, ki je Jezusu sledil do konca, ampak smo iščoči, vprašujoči, pričakujoči, odprti za prihod Mesije. Posebej v tem času.

(Po Christine Rod)

 

 

 

ZRAZVEDRILO: ?!

 

…….